reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mi Bebetto sie podoba i to w wersji ...bialej, a co? ;) Jest tez fajny bialo- granatowy anex, ktory wyglada jak od Tommiego Hilfigera :). Tez mamy duzo miejsca w bagazniku na wozek (z powodu dzidziusia kupilismy duze auto ;)). Ja nawet zartuje, ze dwojka doroslych jezdzila malym i bylo ok, a dla takiego malenstwa kupilismy suva ;). Czlowiek glupieje i juz ;). Jednak nie jestem pewna co do spacerowki, czy nie bedzie wielka i ciezka. Ja jestem mala i drobna, silna tez nie jestwm, a to wszystko trzeba skladac, wkladac, taszczyc ;). Stad moj pomysl na mala kubelkowa spacerowke, np. podoba mi sie joolz, jumper etc.
w necie też mi się bardzo podobał ten anex biało granatowy, ale na żywo wydawał mi się jakiś taki jak plastikowy :(

reklama
Wydaje mi się, że jeśli lekarz nie zna odpowiedzi na nasze pytania to takie "tak może być" lub "taki pani urok" jest uniwersalną odpowiedzią sprawiającą pacjenta...
Obawiam sie, ze jest tak jak mowisz...i jeszcze to uczucie, jakby ktos bral Cie za symulanta. A ja wiem jak to jest sie dobrze czuc w ciazy (miewam takie epizody) i wszystkim tego zazdroszcze. Mi naprawde nie odpowiada kanapowy styl zycia, ale nie chce ryzykowac zdrowiem mojego dziecka :(, dlatego karnie sie "oszczedzam".
Faktem jest, ze tez staram sie nie brac za duzo rozkurczaczy typu no-spa, bo nie chce zaszkodzic dziecku, a i tak mam wrazenie, ze slabo dzialaja. Lekow p/bol nie biore w ciazy w ogole, alatego wczoraj na ip ich odmowilam. Jakby mi mialy zycie ratowac to bym oczywiscie wziela.

Wydaje mi się, że jeśli lekarz nie zna odpowiedzi na nasze pytania to takie "tak może być" lub "taki pani urok" jest uniwersalną odpowiedzią sprawiającą pacjenta...

A ja się nie daje spławić. Znaczy daje ale na tyle ze skoro on mnie splawia to nie wie. A jak nie wie to szkoda mojego czasu. Wypytałam na takiej grupie i znalazłam panią która pracuje tam gdzie mam zamiar rodzic... i podobno jest świetna w swoim fachu. Ma urlop jeszcze pare dni a potem będę walczyć żeby mnie przyjęła i zajęła się mną. Bo mam dość bólu bez przerwy od kilku miesięcy. A teraz brzuch rośnie i niezależnie skąd te dolegliwości to będzie gorzej.

Mi Bebetto sie podoba i to w wersji ...bialej, a co? ;) Jest tez fajny bialo- granatowy anex, ktory wyglada jak od Tommiego Hilfigera :). Tez mamy duzo miejsca w bagazniku na wozek (z powodu dzidziusia kupilismy duze auto ;)). Ja nawet zartuje, ze dwojka doroslych jezdzila malym i bylo ok, a dla takiego malenstwa kupilismy suva ;). Czlowiek glupieje i juz ;). Jednak nie jestem pewna co do spacerowki, czy nie bedzie wielka i ciezka. Ja jestem mala i drobna, silna tez nie jestwm, a to wszystko trzeba skladac, wkladac, taszczyc ;). Stad moj pomysl na mala kubelkowa spacerowke, np. podoba mi sie joolz, jumper etc.
Kupuje wersję biała z dodatkiem bordo no tak mi się podoba :rolleyes:

A ja się nie daje spławić. Znaczy daje ale na tyle ze skoro on mnie splawia to nie wie. A jak nie wie to szkoda mojego czasu. Wypytałam na takiej grupie i znalazłam panią która pracuje tam gdzie mam zamiar rodzic... i podobno jest świetna w swoim fachu. Ma urlop jeszcze pare dni a potem będę walczyć żeby mnie przyjęła i zajęła się mną. Bo mam dość bólu bez przerwy od kilku miesięcy. A teraz brzuch rośnie i niezależnie skąd te dolegliwości to będzie gorzej.
Wiesz Kasiu, moja lekarka jest bardzo ok i ona traktuje moje dolegliwosci powaznie. Odnosilam sie raczej do lekarki z IP z Bielanskiego. Dodatkowo ide na konsultacje do prof. Debskiego, ktory uchodzi za jednego z lepszych ginekologow w kraju. Zobaczymy co powie. Chce poznac jego zdanie w kwestij porodu i ew. ograniczen kardiologicznych.
Ja z moja ciaza bylam juz u 3 profesorow (usg gen, usg polowkowe i echo serca) i ten kontakt byl bardzo dobry, lepiej mna sie zajeli niz mloda doktorka z IP.

Kupuje wersję biała z dodatkiem bordo no tak mi się podoba :rolleyes:
W koncu to Ty nim bedziesz jezdzic i przypuszczam, ze Ty go bedziesz pucowac ;) wiec to Tobie przede wszystkim musi pasowac. Moze warto rozwazyc kolor pod katem garderoby zimowej ;)? Wczesna wiosna widzialam dziewczyne w bialym puchowym plaszczu i niebieskich odblaskowych Ray Banach i bialym wozeczkiem :). Fajnie wygladala :)

Oj, rozpisalam sie, jakby to byl moj blog, a nie forum :). Dzisiaj mam dzien z zalatwianiem spraw wiec musze oposcic lozko i zaczac dzien.
Milego dnia Wrzesniowe Mamusie :)

Zresztą przyznam ,że w ciąży robiłam raz ombre i nic więcej z nimi nie robilam. Nigdy nie miałam tak gęstych i lśniących włosów;) przestały mi się przetłuszczać ;)

Mi się też tak nie przetłuszczają.. są pięknie lśniące..
To ja za wami dziewczyny jestem jak za murzynami.. do fryzjera chodzę raz na rok i tylko na ścięcie.. moi panowie chodzą co miesiąc i oni na fryzjera wydają więcej niż ja.. z brwiami i rzęsami i też nic nie robię.. lekko pociągnę mascarą..w sensie rzęsy. Brwi mi się podobają moje własne.:p
Od kilku lat też przestałam nakładać pudry i moja skóra odżyła.. przestałam też malować paznokcie, chyba że na wyjątkowe okazje ale kupuje wtedy ekologiczny lakier.. ostatni raz malowała paznokcie w tamtym roku na wakacje i chrzest bratanka. Od kiedy przeczytałam w necie ile jest chemikaliów w pakietach i co się dzieje z ciałem 5 min po po malowaniu odpuściłam sobie. I jest mi z tym dobrze. A ile mniej kasy idzie.
Ale też kiedyś szalałam z paznokciami:) chyba starzeje się:p:D
Włosów nigdy nie farbowałam.

reklama
Ja tez dzisiaj pierwszy raz na szkole rodzenia, miałam iść tydzień temu-ale był mecz :D dzisiaj mój S.ma urodziny, ale tez późno wróci z pracy i jak dzisiaj tam nie pójdę, to już później mogą mnie nie przyjąć :D
Ja jutro henna i regulacja brwi oraz paznokcie góra i dół :D a w sobotę fryzjer i makijaż i hej wesele koleżanki z liceum i studiów :-) i jutro przywożą nam cały sprzęt AGD do naszego nowego mieszkania, wszystko robi się takie realne i bliskie :-D

Do góry