reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jestem z centralnej Polski.
I u mnie wichura była, burza z oddali, zlało że nie muszę podlewać no i dużo chłodniej. Otworzyłam okna w mieszkaniu żeby schłodzić na noc.
Coś czuje że przyjemnie będzie się spało :sorry:

reklama
Ja jestem z centralnej Polski.
I u mnie wichura była, burza z oddali, zlało że nie muszę podlewać no i dużo chłodniej. Otworzyłam okna w mieszkaniu żeby schłodzić na noc.
Coś czuje że przyjemnie będzie się spało :sorry:

A u mnie... przeszło bokiem. Jestem w szoku. Myślałam, że będzie armagedon, a tu lipa. Plus taki, że dużo chłodniej, powietrze o dziwo pachnie i chyba trochę kropi. Nie mogę się nadziwić, jak to mogło przejść obok...

Czy to powoduje bole czy inne dolegliwosci? Pamietam, ze mialas zmienoc diete, czy to jakos pomoglo? A jak tam dzidzia, szyjka w porzadku?
Pytam, bo wiem, ze dlugo sie zleczujesz i humor tez raczej slaby... co jest zrozumiale przy zlym samopoczuciu. Mi od razu siada nastroj, jak zle sie czuje.
Dieta trochę pomogła prawie normalnie się załatwiam, ale brzuch nadal boli.. mam nadzieję że na USG we wtorek się wyjaśni co mi jest czy coś z macicą itd.. bo to chyba nie jest normalne żeby tak cały czas bolało..

Hmm, tą "dziewczyńską" ciąże znoszę najgorzej ale w sumie nie jest tak źle jak mogło by.
Byle się nie pogorszyło już nam wszystkim a jakoś się doturlamy do terminów :wink:

Ja z jelitami itepetami mam już od dawna kłopot w ciąży się nasiliło. Np. czasem tak mnie nasuwa w jelicie jakbym miała przepukline czy zapalenie wyrostka... I miałam badania robione od żołądka przez wątrobę i przyległości po jelita. I mam tam jak u nastolatki podobno. Zalecenie dieta lekkostrawna. Ale chyba ich pogięło że do starości będę na takiej diecie. Staram się jeść normalnie i wykluczam tylko to co mi szkodzi... na jakiś czas oczywiście... ;) np. już wróciłam do jajek i pomidorów ale nadal unikam papryki. No i czasem już teraz tylko czasem ten len mielony piję... póki co jest do przyjęcia. Najważniejsze że po I trym. przestał mnie żołądek boleć... bo to był koszmar! A tak to ból do zniesienia. Staram się też unikać/ograniczyć tłuszcze zwierzęce szczególnie jeśli chodzi o smażenie...

Hmm, tą "dziewczyńską" ciąże znoszę najgorzej ale w sumie nie jest tak źle jak mogło by.
Byle się nie pogorszyło już nam wszystkim a jakoś się doturlamy do terminów :wink:
Widzisz u mnie płeć ta sama a też najgorzej znoszę... nie wiem może w moim wieku człowiek powinien darować sobie fanaberie w postaci ciąży... ;) te 10 i 7 lat temu byłam jak motylek normalnie. Przecież z Bartkiem w ciąży ogarniałam żywiołowego dwulatka. Place zabaw. Jeździłam do teściów w wakacje z brzuchem i wózkiem autobusami i tramwajami organizowałam grille i w ogóle a teraz.... wyjście do sklepu pod nosem to droga przez mękę.. Starość... kuźwa... starość

Widzisz u mnie płeć ta sama a też najgorzej znoszę... nie wiem może w moim wieku człowiek powinien darować sobie fanaberie w postaci ciąży... ;) te 10 i 7 lat temu byłam jak motylek normalnie. Przecież z Bartkiem w ciąży ogarniałam żywiołowego dwulatka. Place zabaw. Jeździłam do teściów w wakacje z brzuchem i wózkiem autobusami i tramwajami organizowałam grille i w ogóle a teraz.... wyjście do sklepu pod nosem to droga przez mękę.. Starość... kuźwa... starość

Ja mimo ze jestem młodsza ( bez złośliwości ) to ta ciąże tez znoszę najgorzej. Jednak te 9 lat temu to inaczej się czułam. Teraz jak stara schorowana babka.

reklama
A w ogóle pół dnia spałam a i tak jestem zrąbana jak koń po westernie...

Ta pogoda taka jest. Teraz fajnie wiaterek się ruszył to na werandzie cudnie. To młode wolały do domu , teściowa poszła spać to i ja poszłam ogarnac moje baby żeby poszły spać. I już na pole mi się nie chce wyłazić.

Do góry