reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

W Małopolsce chodzi się na pole ;) mnie bardziej razi jak mówi ktoś na "dworzu" zamiast dworze niż jak mowi na polu
Na pomorzu wychodzimy na dwór. nikt nie mówi że idzie na pole ;) a z tym na dworzu na dworze to ja czasami już sama głupieje jak jest poprawnie, bo kaleczą to wszyscy okrutnie.

Ech, no i wykrakałyscie popsucie pogody, grrr... Nienawidzę zimna!

reklama
Cały dzień szycia uważam za zamknięty ... jak się do tego zabierałam to już żałowałąm ale jak juz zobaczyłąm pierwsze efekty to poszło juz z górki. Obiecałam że się podzielę moimi projektami oto one. :rofl:
W aplikacji mi nie wyświetla :( idę sprawdzic w przeglądarce.

Ale to jest złośliwe, dzisiaj jest zakończenie roku szkolnego, dzieciaki muszą poprzebierać się na galowo i akurat w ten dzień jest zimno. Niejedna osoba będzie miała zasmarkany początek wakacji :( Oby za tydzień było cieplutko, nie chce mieć zasmarkanego początku małżeństwa :D

Witajcie latem..
Większość z nas prosiła o ochłodzenie, widocznie góra się nad nami zlitowała. Ja nam jeszcze 28° w domu i synek marudzi że zimno jak otworzę okno. Wiec otwieram gdzie go nie ma. Podejrzewam, że ze 2 dni będę wierzyć nim uzyska normalną temperaturę..
Ja na usg w środę.. zobaczę ile waży moja księżniczka.

U nas dzisiaj zakończenie o 12. Synek ma iść na 10 na próbę.. jego wierszyk dopasowany do niego..
" w naszej grupie 6katkow pełno wiercipiet i gagatkow. Spoznualskich i zapominalskich górę i tych co piszą jak kura pazurem."
Ale miałam ubaw. On akurat i wiercipiet i pisze jak kura pazurem. Hihi a od września 1 klasa.. akurat teraz od września.. dam radę..

StarAnia trzymaj się dzielnie, u Ciebie już chyba 31tydzien, dobrze pamiętam? Jeszcze trochę i 36.. aby chociaż do sierpnia.
Pamiętam jak mój miał 3 lata rozmawialysmy z sąsiadkami co dzieciaki miały razem iść do przedszkola że za małe aby same do babci na tydzień. Jedna z sąsiadek była w ciąży.. i dosłownie za miesiac okazalo sie że drugi synek chore serduszko i na 2 tyg polozyli ja do szpitala.. synek wyladowal na miesiac u babci, bo ona musisl jeszcze potem lezec.. a pierwszy rok przedszkola zamieszkal u jej mamy bo oni ciagle poza domem z malutkim.. Teraz już mniejszy ma prawie 4, a starszy jest fajnym dojrzalszym może trochę jak ba swój wiek chłopcem i u babci czuje się super..
Mam nadzieję że u was to będzie krótko, ale dzieci szybko się dostosowują.. A jeśli to jeszcze twoja mama to na pewno najlepsza opieka. Trzymaj się cieplutko i zaciskaj ile możesz..

Ale to jest złośliwe, dzisiaj jest zakończenie roku szkolnego, dzieciaki muszą poprzebierać się na galowo i akurat w ten dzień jest zimno. Niejedna osoba będzie miała zasmarkany początek wakacji :( Oby za tydzień było cieplutko, nie chce mieć zasmarkanego początku małżeństwa :D

Trzymam kciuki za 25stopni za tydzień- dla was:)

Na pomorzu wychodzimy na dwór. nikt nie mówi że idzie na pole ;) a z tym na dworzu na dworze to ja czasami już sama głupieje jak jest poprawnie, bo kaleczą to wszyscy okrutnie.

Ech, no i wykrakałyscie popsucie pogody, grrr... Nienawidzę zimna!
A na Mazowszu także mówi się na dworze ogólnie o zewnętrzu lub na podwórku jeśli chodzi o miejsce przed blokiem nie tylko podwórko należące do domku jednorodzinnego czy gospodarstwa

reklama
Moi po wczorajszym ochłodzeniu już mają gile do pasa

Do góry