reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zalecenia to trzymać diete i badać cukier 4 razy dziennie. Może coś jest nie tak z Twoim glukometrem że ciągle błąd jest. Sprawdzałaś kody pasków? Mnie wkurza ta dieta A cukry skaczą nie wiem czemu. Jem na śniadanie to samo w takich samych ilościach A różnica w cukrach jest wielka raz mam 115 A innego dnia już 160.
A czemu tylko 4 razy dziennie? Nie powinnaś mierzyć na czczo i godzinę po każdym posiłku?
Dieta cukrzycowa to 5-6 posiłków. Kolacja najlepiej dość późno i najlepiej zjeść ciemne pieczywo i jakieś warzywo. Rzutuje to później na cukry kolejnego dnia. Powinno się jeść czesto, ale małe porcje. Ja jem 6 małych posiłków lub więcej, bo wtedy cukry są niższe. Najwazniejsze to odstawić słodycze, białe pieczywo i makarony, biały ryż, a i owoców za dużo nie można (małe porcje i lepiej w pierwszej części dni, bo zdarzysz spalić). Ja już pod kontrolą u diabetologa i na diecie od marca jestem, bo od poczatku ciąży miałam problemy z cukrami. Plus jest taki, że bardzo mało przytyłam (narazie tylko 2-2.5kg).

reklama
A czemu tylko 4 razy dziennie? Nie powinnaś mierzyć na czczo i godzinę po każdym posiłku?
Dieta cukrzycowa to 5-6 posiłków. Kolacja najlepiej dość późno i najlepiej zjeść ciemne pieczywo i jakieś warzywo. Rzutuje to później na cukry kolejnego dnia. Powinno się jeść czesto, ale małe porcje. Ja jem 6 małych posiłków lub więcej, bo wtedy cukry są niższe. Najwazniejsze to odstawić słodycze, białe pieczywo i makarony, biały ryż, a i owoców za dużo nie można (małe porcje i lepiej w pierwszej części dni, bo zdarzysz spalić). Ja już pod kontrolą u diabetologa i na diecie od marca jestem, bo od poczatku ciąży miałam problemy z cukrami. Plus jest taki, że bardzo mało przytyłam (narazie tylko 2-2.5kg).
Aż dobie zrobię się twojej wypowiedzi..
Teraz tak myślę że ja tej cukrzycy to boję się bardziej niż porodu..
Mi na początku wyszedł cukier na granicy i robiłam krzywą.. wtedy wyszła dobrze, ale teraz to się boję.. już tyle strachow miałam tej ciąży..

My po kinie. Chłopaki utknęli w automatach.. brr

Mój bąbel uwielbia nocne harce, jak tylko zbliża się północ to czuję e brzuchu przebudzenie mocy. Napierdziela jak szalony, aż czasami muszę wstać i trochę pochodzić, bo mnie boki bolą (ułożenie miednicowe). Księciunio nocy.... : /

Takie zalecenia że rano na czczo i po trzech głównych posiłkach A po tych tzw przekąskach nie muszę . Mi jest ciężko znaleźć odpowiednie pieczywo prawie kazde mi podnosi i po zwykłej pszennej bułce cukier mam ok. Faktycznie od kiedy jestem na diecie to nie przybieram tak na wadze.

Jutro mam wizyte i kurde mam ochote tylko isc wziac L4 i isc do domu...jakos nie mam ochoty ściągać gaci a potem sie badac i robic sobie usg....
I co? Było zdejmowanie gaci? ;)

Też za tym nie przepadam, ale wiem, że to konieczne, więc staram się wyłączyć na czas tego badania i na czas usg przezpochwowego jeśli jest konieczne. A potem jak już jest usg przez brzuch to mi się nie nudzi ;)

reklama
Do góry