reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja miałam na czczo 87, po 1godz 186 A po 2 godz 164
Trochę wysoki ten trzeci pomiar, ale szczerze to bym w ogóle się nim nie przejmowała, a to że względu na to, że to jest wynik opadajacy. Czyli było wysoko po godzinie i spadło. A jak Ci wychodzi po posiłkach? Bo w ogóle to badanie robi się 8 masz się nie ruszać, a przecież po jedzeniu to można przecież się gdzieś przejść i ten cukier będzie inny.

reklama
Jutro mam wizyte i kurde mam ochote tylko isc wziac L4 i isc do domu...jakos nie mam ochoty ściągać gaci a potem sie badac i robic sobie usg....

Dziewczyny, które mają nietolerancje glukozy - jakie macie wyniki tego testu obciążenia? Bo ja miałam w I ciąży tzw. cukrzycę ciążową, trzeci pomiar za wysoki, a mój lekarz rodzinny mówił, że po prostu nie toleruje takiej ilości glukozy.
Co do mierzenia glukometrem - trzeba mieć czyste ręce, potem wybrać palca i nakuć tą igłą. Jakiej firmy masz glukometr? Potem najlepiej jak krew się nie wyciska, ale ja niestety nie miałam takiego ciśnienia i trochę wyciskałam. I trzeba od razu ta krew dać na wcześniej przygotowany (przed wkluciem) pasek do pomiaru (przytknac tam gdzie ma narosnac) i musi być cały pasek. On powinien z resztą się odezwać jakimś piknieciem, że jest ok.
Ja na początku też byłam zrozpaczona, ale w miarę upływu czasu sobie z tym poradziłam. Wybierajcie za każdym razem inny palec. Potem przestanie to Was boleć. Dla mnie i tak gorsze od tego było trzymanie się tej diety. Jeszcze w tej ciąży nie byłam na tym badaniu, ale pewnie czeka mnie to samo :/
a jaki miałaś trzeci pomiar za wysoki? bo ja miałam 131 po 2 h a po 1 - 108 i lekarz uspokaja mnie, że to w normie, ale jednak mnie cały czas to niepokoi, że rośnie zamiast spadać

Yupi, u mnie pada!!! Nawet pogrzmialo:-DU nas tez sie upal zrobil ale nie taki jak w pl. Ja dzis mialam wizyte w klinice i kurde zmienili mi leki na tarczyce. TRAB wyszeld ponad 6.1 gdzie poprzednio byl 12.9 i tak duzo poza norma ale spada powoli. Do tego znow krew brali na wszystko. Troche tego nie kumam. Normalnie moj Endo kazal robic krew przed wizyta by winiki mial swieze. I tak bylo przez 4 lata. Dzis od razu mnie pigula zgarnela z gabinetu na krew by mieli wyniki na nast wizyte na koncu czerwca:growl:. Inny lekarz inne zasady. Ja dzis sie modlilam by mnie nie badali nim doszlam z parkingu do szpitala to juz pot ze mnie kapal. Fuj:baffled:

Trochę wysoki ten trzeci pomiar, ale szczerze to bym w ogóle się nim nie przejmowała, a to że względu na to, że to jest wynik opadajacy. Czyli było wysoko po godzinie i spadło. A jak Ci wychodzi po posiłkach? Bo w ogóle to badanie robi się 8 masz się nie ruszać, a przecież po jedzeniu to można przecież się gdzieś przejść i ten cukier będzie inny.

a jaki miałaś trzeci pomiar za wysoki? bo ja miałam 131 po 2 h a po 1 - 108 i lekarz uspokaja mnie, że to w normie, ale jednak mnie cały czas to niepokoi, że rośnie zamiast spadać
Miałam jakieś 183 i był chyba wyższy od tego drugiego, czyli tego po godzinie, ale nie pamiętam jaki miałam na czczo i jaki po tej godzinie.

Po posiłkach jest różnie ale raczej w większości w normie no i badam godzinę po. Widzę że wiele zależy od dnia pilnuje diety A i tak wszystko za wysokie A nieraz wyniki idealne. .. mam tylko nadzieję że na insulinie nie skończę to kucie mi nie przeszkadza.
Ja również mam dość tego grzebania mój gin przy każdej wizycie musi oblukac wszystko A mnie to już rzygać się chce jak o tym pomyśle. Jeszcze kilka wizyt poród wizyta kontrolna i mam nadzieję że szybko nie będę musiała gaci ściągać i na tym fotelu siadać.

reklama
Dziewczyny jak tam u Was z ruchami ? Od kiedy zaczęły się te upały to moje maleństwo rusza się zdecydowanie mniej . Nieraz nie czuję jej po kilka godzin. Myślicie że ta pogoda może mieć wpływ na to? Zaczyna mnie to martwić ehh

Do góry