reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, które mają nietolerancje glukozy - jakie macie wyniki tego testu obciążenia? Bo ja miałam w I ciąży tzw. cukrzycę ciążową, trzeci pomiar za wysoki, a mój lekarz rodzinny mówił, że po prostu nie toleruje takiej ilości glukozy.
Co do mierzenia glukometrem - trzeba mieć czyste ręce, potem wybrać palca i nakuć tą igłą. Jakiej firmy masz glukometr? Potem najlepiej jak krew się nie wyciska, ale ja niestety nie miałam takiego ciśnienia i trochę wyciskałam. I trzeba od razu ta krew dać na wcześniej przygotowany (przed wkluciem) pasek do pomiaru (przytknac tam gdzie ma narosnac) i musi być cały pasek. On powinien z resztą się odezwać jakimś piknieciem, że jest ok.
Ja na początku też byłam zrozpaczona, ale w miarę upływu czasu sobie z tym poradziłam. Wybierajcie za każdym razem inny palec. Potem przestanie to Was boleć. Dla mnie i tak gorsze od tego było trzymanie się tej diety. Jeszcze w tej ciąży nie byłam na tym badaniu, ale pewnie czeka mnie to samo :/

reklama
I jakie zalecenia??? Ja byłam wczoraj po glukometr ale nawet zmierzyć nie umiem bo ciągle błąd a paluchy całe pokute:(masakra jak z jednym.ok to inne się pierniczy...
Zalecenia to trzymać diete i badać cukier 4 razy dziennie. Może coś jest nie tak z Twoim glukometrem że ciągle błąd jest. Sprawdzałaś kody pasków? Mnie wkurza ta dieta A cukry skaczą nie wiem czemu. Jem na śniadanie to samo w takich samych ilościach A różnica w cukrach jest wielka raz mam 115 A innego dnia już 160.

Ja miałam na czczo 87, po 1godz 186 A po 2 godz 164

To chyba za dużo.. mi lek napisała 92/180/140 Jak dobrze pamiętam.

Goj moczydlo ma jakiś remont i dlatego. Piszą że cały sezon..

Ta pogoda stanowczo nie dla ciężarnych. My byliśmy w kościele na 8.30 i już jak wychodzilismy o 9.30 było 29°. U nas procesja o 11 i musiała być masakra na słońcu.
Teraz pokazuje 32 odczuwalna 34.
Ledwo zrobiłam obiad i siedzimy w domu w samej bieliźnie, ja w mokrym ręczniku i pod wiatrakiem. Chłopaki w gościach tylko.
Nie daje rady dzisiaj.
I pomyśleć że lato się jeszcze nie zaczęło to po pierwsze, po drugie 8, 9 miesiąc przed nami..

To chyba za dużo.. mi lek napisała 92/180/140 Jak dobrze pamiętam.

Goj moczydlo ma jakiś remont i dlatego. Piszą że cały sezon..

Ta pogoda stanowczo nie dla ciężarnych. My byliśmy w kościele na 8.30 i już jak wychodzilismy o 9.30 było 29°. U nas procesja o 11 i musiała być masakra na słońcu.
Teraz pokazuje 32 odczuwalna 34.
Ledwo zrobiłam obiad i siedzimy w domu w samej bieliźnie, ja w mokrym ręczniku i pod wiatrakiem. Chłopaki w gościach tylko.
Nie daje rady dzisiaj.
I pomyśleć że lato się jeszcze nie zaczęło to po pierwsze, po drugie 8, 9 miesiąc przed nami..
Moi dziś pojechali do tego parku Moczydło. Tam na placyki zabaw... Ja kwitnę w domu i gapię się w TV.
Na obiad był pstrąg z papilotów. Pycha. Dawno nie jedliśmy. Ale używanie piekarnika w ten upał nawet 10 minut to koszmar.

reklama
Do góry