W OPS lub MOPS jeśli nie przekraczasz dochodów ( nie wiem ile teraz jest było niespełna 600zeta na os. w rodzinie) raz na kwartał przysługuje zasiłek celowy na np. zakup węgla na zimę podrecznikow leków wyprawki itp. To jest od 300 do nawet 1000zł jednorazowo bez podatku w sensie nie rozliczasz się z tego. Ja brałam przed BN to miałam 1000zł bo na koniec roku zawsze więcej i w kwietniu 300 zł. Nasza znajoma z tego ma zawsze węgiel na zimę.Co to jest ten zasiłek celowy? Możesz napisać gdzie się go dostanie i jakie trzeba spełnić warunki?
reklama
Miałam tak z chłopcami. Ale Mikołaj to jednak jakiś Pudzianowski pod tym względem.Dzięki wielkie za odpowiedzi ciekawe więc co wymyśla moje dziewczyny.
Myślałam w tamtej ciąży, że Marysia mocno kopie... Basia tak kopie, że chyba ja w tym pobiła. Pytanie czy jak się urodzi to czy też taka będzie
Co? Nic nie słyszałam. o tych wyprawkachMniej więcej już poczytałam o tym zasiłku celowym mnie osobiście wkurza wywiad kobiety. Mops i trzeba opowiadac o swojej sytuacji życiowej nie wiem jak jest w Warszawie ale u nas w Gminie to raczej wszyscy wszystko wiedzą gdyby można było złożyć dokumenty i czekać ok ale żeby się tłumaczyć czyt ponizac to ja nie chcę ni chyba że właśnie w dużych miastach maja aż tyle chętnych że nie analizują dokładnie jakbym mieszkała w większymi mieście to pewnie bym poszła a co mi tam szkodzi nikt mnie nie zna...... A wiecie już ze 1sierpnia można slajdach wnioski o te 300zl na wyprawkę szkolna dla dziecka!!!
U Nas to albo tak jak my idziesz do baby która syt. zna i mówisz że potrzebujesz i na takiej kartce piszesz że kiszka z kasą a kupić coś tam musisz albo na karteluszkach ale to już szczegółowo bo to urzędowe pismo.
A byłaś na procesji? Ja na te po 9 się nie odważyłam. Po 16 mam w parafii to może pójdę z rodzinką... Póki co zbiera się na burzeJa miałam mieszane uczucia co do szkoły rodzenia , ale w poniedziałek pojadę i nas zapisze. Mój mąż.nie koniecznie chce, ale ja czuję ,ze to będzie dobre . Złapie podstawy pielęgnacji malenstwa i w razie czego pierwszej pomocy.
A tak w ogole dobrego dnia dziewczyny Uwielbiam to święto !
Jak to MOCZYDŁO zamknięte? Przez budowę metra?Ja pytałam. Dziękuję.
Najbliżej mam moczydło, ale w tym sezonie zamknięte..
Rooibosgirl cieszę się że trafiony pomysł z ta szkołą. Nie znam nikogo kto by chodził i nie był zadowolony. Fajnie że nie wszyscy w parach to łatwiej ci się odnaleźć.
Co do zajęć pozaszkolnych to instynktownie będziesz wiedziała. U nas piłka była na chwilę, judo już rok chodzi i zadowolony, a basen 2 lata i nie może się doczekać.
U nas już 29 stopni, w sypialni 30, w dużym pokoju mimo wiatraka 29..
Goj jak się dzisiaj czujesz?
Ja miałam WARSZAWIANKĘ kochałam te baseny. Płaciło się za wejście i twoja sprawa czy od rana do wieczora siedzisz czy ile to nie zrobili kryty gówniany basen... wrr.
Psychicznie lepiej. Fizycznie póki co też. Ledwo chodzę bo mi się to spojonie znów odzywa ale nie narzekam wole to niż rzyganie kwasem czy zawroty głowy. Dziękuję że piszesz.
My planowaliśmy Jeziorko Czerniakowskie mąż nawet mi leżaczek chciał wziąć ale jak pisałam coś na burzę idzie i znając życie zdążymy się spakować do auta i nim dojedziemy lunie... Tak jak kiedyś nad Zegrze się wybraliśmyJa to z jednej strony bym wyszła ale z drugiej to tak żeby się nie umęczyć. Walnąc gdzieś wygodnie w cieniu Tylko wygodnie to dla mnie dziś pojęcie nieosiągalne. Kombinuje i nic. Plecy bolą :/
AniaMamax3❤❤❤
Fanka BB :)
I jakie zalecenia??? Ja byłam wczoraj po glukometr ale nawet zmierzyć nie umiem bo ciągle błąd a paluchy całe pokutemasakra jak z jednym.ok to inne się pierniczy...No mi też niestety wyszło
AniaMamax3❤❤❤
Test obciążenia glukoząA czym to się objawia ?
kasiaczek89pl
My planowaliśmy Jeziorko Czerniakowskie mąż nawet mi leżaczek chciał wziąć ale jak pisałam coś na burzę idzie i znając życie zdążymy się spakować do auta i nim dojedziemy lunie... Tak jak kiedyś nad Zegrze się wybraliśmy
No tak to nieraz bywa. Mi coś brzuch twardnieje ale nie jakoś boleśnie tylko tak poprostu i tak myśle czy próbować to rozchodzić bo leżenie jakoś nie pomaga. Wiec chyba się ruszę . A burze dziś maja być , u mnie narazie ze 31 tak w cieniu. W domu klimatyzator podłączył bo było niewiele mniej. Ale jak pomyśle o wyjściu na ten upał to tez tylko nad wodę
reklama
Marilyn Monroe
Aktywna w BB
Wejdz sobie na YouTube i obejrxyj jak obslugiwac, ja też miałam problem przez dwa dniI jakie zalecenia??? Ja byłam wczoraj po glukometr ale nawet zmierzyć nie umiem bo ciągle błąd a paluchy całe pokutemasakra jak z jednym.ok to inne się pierniczy...