reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dzieki za odpowiedz! To ta sama substancja czynna, tylko w acardzie jest 75 mg.
Moja mi tylko powiedziala, ze nawet jesli to od accardu to korzysci przewazaja, ale nie powiedziala wprost " to od acardu i nic zlego sie nie dzieje", dlatego sie niezle martwilam. To moze od jutra zaczne lykac rutinoscorbin.
A czy Ty mialas jakies skutki uboczne łykania apirin cardio?

Dwa incydenty plamienia w 9 i 13 tygodniu, które akurat zbieglyby się w czasie z miesiączka ... Więc nie wiem czy to skutek aspiryny :) ale w tych dwóch sytuacjach Doktor mówiła żeby brać co drugi dzień aspirin i 3 razy dziennie rutinoscorbin do następnej wizyty. Dodam, że te plamienia były jednodniowe, nie zabarwione krwią i nie zbyt obfite, więc obyło się bez szpitali. Ze względu na wcześniejszą stratę, wolimy dmuchać na zimne :)

Wiecie co?
Mam siebie dość. Od dwóch czy trzech dni chodzę tak wściekła że sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Czepiam się wszystkich. Zrobiłam się wulgarna. Kłótliwa. Koszmar. A dodatkowo WSZYSTKO wypada mi z rąk. Jestem zmęczona takim stanem rzeczy.
Ja tez tak mam w tygodniu w ktorym normalnie bym miala PMS. Ostrzegam zawsze męża ze mi zostalo z miesiaczki zeby bral poprawke na mnie

Wydaje mi się że moje dzieci mają poprostu taka urodę, nie chce się na zapas zamartwiac zwlaszcza że nie skarżą się na nic i mają dobre wyniki i ładnie jedzą wręcz córki aż potrafią lodówka trzaskac jak są głodne, ja ogólnie nie daje ciągle tych nie zdrowych rzeczy sama gotuje nie przetworzone, nie kupuje soków w kartonie ani słodkich napojów, ani chrupek itp

Na pewno. Zwłaszcza jak wyniki dobre

Witajcie dziewczyny :)
Ja już po weselu, już w swoim domu i już wyspana :) spałam z 12 h ([emoji33][emoji33][emoji33]) oczywiście z przerwami na siku:p
Na weselu zostałam królową parkietu, ale jak ludzie zaczęli się dziwić, że tak wypijam będąc w ciąży, to pomyślałam, że może powinnam trochę zwolnić tempo...

Ale mam dylematy bo nie chce by ludzie patrzyli na mnie tylko przez pryzmat ciazy, mówili do mnie per ,,mamuśka", i rozmawiali ze mną tylko o dzieciach i dziecku. Dlatego staram się żyć tak jak żyłam i robić to samo co przed ciaza, jedynie lekko większa:)

Ale dziś to zamierzam się relaksować :):)

reklama
Do góry