reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Golenie się faktycznie jest trudne, ale ja tak na czuja maszynka lecę i pptem sprawdzam tylko lusterkiem czy jest ok. Nogi łatwiej mi idą bo sobie zegnę do góry i skrobię :-) Najgorzej obcinanie paznokci u nóg, tutaj już angażuję męża bo boję się zginąć za mocno z tym szew na szyjce.

reklama
Czyli dzisiaj wychodzisz.. super..

Zapytam o taka delikatna sprawe: jak sobie golicie, depilujecie okolice intymne? Bo już nie pamiętam tak to było w 1 ciąży, ale chyba lusyerka użyję.. brzuch już bardzo zasłania.
Ja jeszcze nie mam tego problemu i w sumie w tamtej ciąży do końca nie było. No ten brzuszek wielki nie był :)
Dziękuję, że razem ze mną się cieszycie. Taka mi ochotę narobiłyście na truskawki, arbuza... A jeszcze sama mam ochotę na pizze, zdrowego hamburgera itd. Ah... I w końcu na spacer pójdę :)
Ja to teraz powoli dochodząc do siebie będę powoli urządzać pokój dziecięcy :) i porządek w szafie zrobię :D

Z tą Wit D to ciężka sprawa. Ona w naszym klimacie słabo się wchłania i większość ludzi ma niedobory. Nie do końca prawda że 30min na słońcu wystarczy. Podobno tylko wtedy kiedy słońce jest tuż nad nami i cień na 15-20cm. Jeśli cień jest wielkości naszej to już nie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale znam dużo osób u których branie 2-4 a nawet 8 tyś Wit D dziennie bardzo poprawiło jakość życia psychicznego.. wazne tez zeby byka z k2mk7..
To tylko witamina, przedawkowac ją trudno zwlaszcza jak się na niedobory.

Ja w peppco kupowałam ubranka dla synka kilka lat temu i nie byłam zachwycona.. kilka kupiłam teraz bo dobre ceny, ale nie za dużo.
Podobno witamina D wcale tak łatwo nie wchłania się przez te partie skóry które często eksponujemy na słońce. Dlatego samo wyjście na dwór, kiedy świeci prawdopodobnie nic nie da. Wystawienie twarzy do słońca i krótki rękawek to za mało, żeby witamina D porządnie się wchłonęła :(

Ale powiem Wam, że nawet jeśli tak jest to ja i tak zawsze czuje się świetnie, gdy wracam do domu po spacerze w słoneczny dzień :)

Hej . ja dzis w nocy mialam ciezko. Strasznie mi spielo brzuch od przepony az po sam tylek. Zazylam nospe ale do 4 tylko pomogla a potem znowu spinalo...a wystraszylam sie jeszcze bo mala w ogole sie nie ruszala ale nadrabia teraz.

A ja osobiście PAMPERS nienawidzę. Zasikane pękają i ten żel się wywala. Bardzo chwalę sobie DADA z Biedry. Nie uczulały mi dzieci. Oddychają. Nie pękają. Koszmarki też były z Tesco a z Rossmana nic specjalnego stosunkiem ceny.
Ale bardzo dobre pampersy są z Lidla jak nigdy nie wierzyłem koleżance ale miała rację lepsze od dady ja kupiłam jedynki dwie paczki Dada ale później przechodzę na Lidla

Ja jeszcze nie mam tego problemu i w sumie w tamtej ciąży do końca nie było. No ten brzuszek wielki nie był :)
Dziękuję, że razem ze mną się cieszycie. Taka mi ochotę narobiłyście na truskawki, arbuza... A jeszcze sama mam ochotę na pizze, zdrowego hamburgera itd. Ah... I w końcu na spacer pójdę :)
Ja to teraz powoli dochodząc do siebie będę powoli urządzać pokój dziecięcy :) i porządek w szafie zrobię :D
Widzisz jak zleciało teraz będziesz jeść te wszystkie pyszne cuda i planować wyprawkę hi hi

Golenie się faktycznie jest trudne, ale ja tak na czuja maszynka lecę i pptem sprawdzam tylko lusterkiem czy jest ok. Nogi łatwiej mi idą bo sobie zegnę do góry i skrobię :-) Najgorzej obcinanie paznokci u nóg, tutaj już angażuję męża bo boję się zginąć za mocno z tym szew na szyjce.
Jaką mialaś długość szyjki jak zdecydowali o założeniu szwu?

reklama
Czyli dzisiaj wychodzisz.. super..

Zapytam o taka delikatna sprawe: jak sobie golicie, depilujecie okolice intymne? Bo już nie pamiętam tak to było w 1 ciąży, ale chyba lusyerka użyję.. brzuch już bardzo zasłania.

Kochana , lusterko ... jak chwile temu był ten temat to tak dziewczyny pisały. Ja się trochę zapuscilam , ogarniam przed wizyta i jak mąż w domu żeby się czuć komfortowo. A tak to odpuszczam. Jak kombinuje żeby tam dostać i się schylam to mnie pobolewa potem wszystko. W pierwszej to się nawet na fotel rozkładałam czy kanapę bo miałam mała łazienkę i nie było jak dobrze się ustawić [emoji23]

Do góry