reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Golenie się faktycznie jest trudne, ale ja tak na czuja maszynka lecę i pptem sprawdzam tylko lusterkiem czy jest ok. Nogi łatwiej mi idą bo sobie zegnę do góry i skrobię :-) Najgorzej obcinanie paznokci u nóg, tutaj już angażuję męża bo boję się zginąć za mocno z tym szew na szyjce.

reklama
Czyli dzisiaj wychodzisz.. super..

Zapytam o taka delikatna sprawe: jak sobie golicie, depilujecie okolice intymne? Bo już nie pamiętam tak to było w 1 ciąży, ale chyba lusyerka użyję.. brzuch już bardzo zasłania.
Ja jeszcze nie mam tego problemu i w sumie w tamtej ciąży do końca nie było. No ten brzuszek wielki nie był :)
Dziękuję, że razem ze mną się cieszycie. Taka mi ochotę narobiłyście na truskawki, arbuza... A jeszcze sama mam ochotę na pizze, zdrowego hamburgera itd. Ah... I w końcu na spacer pójdę :)
Ja to teraz powoli dochodząc do siebie będę powoli urządzać pokój dziecięcy :) i porządek w szafie zrobię :D

Z tą Wit D to ciężka sprawa. Ona w naszym klimacie słabo się wchłania i większość ludzi ma niedobory. Nie do końca prawda że 30min na słońcu wystarczy. Podobno tylko wtedy kiedy słońce jest tuż nad nami i cień na 15-20cm. Jeśli cień jest wielkości naszej to już nie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale znam dużo osób u których branie 2-4 a nawet 8 tyś Wit D dziennie bardzo poprawiło jakość życia psychicznego.. wazne tez zeby byka z k2mk7..
To tylko witamina, przedawkowac ją trudno zwlaszcza jak się na niedobory.

Ja w peppco kupowałam ubranka dla synka kilka lat temu i nie byłam zachwycona.. kilka kupiłam teraz bo dobre ceny, ale nie za dużo.
Podobno witamina D wcale tak łatwo nie wchłania się przez te partie skóry które często eksponujemy na słońce. Dlatego samo wyjście na dwór, kiedy świeci prawdopodobnie nic nie da. Wystawienie twarzy do słońca i krótki rękawek to za mało, żeby witamina D porządnie się wchłonęła :(

Ale powiem Wam, że nawet jeśli tak jest to ja i tak zawsze czuje się świetnie, gdy wracam do domu po spacerze w słoneczny dzień :)

Hej . ja dzis w nocy mialam ciezko. Strasznie mi spielo brzuch od przepony az po sam tylek. Zazylam nospe ale do 4 tylko pomogla a potem znowu spinalo...a wystraszylam sie jeszcze bo mala w ogole sie nie ruszala ale nadrabia teraz.

A ja osobiście PAMPERS nienawidzę. Zasikane pękają i ten żel się wywala. Bardzo chwalę sobie DADA z Biedry. Nie uczulały mi dzieci. Oddychają. Nie pękają. Koszmarki też były z Tesco a z Rossmana nic specjalnego stosunkiem ceny.
Ale bardzo dobre pampersy są z Lidla jak nigdy nie wierzyłem koleżance ale miała rację lepsze od dady ja kupiłam jedynki dwie paczki Dada ale później przechodzę na Lidla

Ja jeszcze nie mam tego problemu i w sumie w tamtej ciąży do końca nie było. No ten brzuszek wielki nie był :)
Dziękuję, że razem ze mną się cieszycie. Taka mi ochotę narobiłyście na truskawki, arbuza... A jeszcze sama mam ochotę na pizze, zdrowego hamburgera itd. Ah... I w końcu na spacer pójdę :)
Ja to teraz powoli dochodząc do siebie będę powoli urządzać pokój dziecięcy :) i porządek w szafie zrobię :D
Widzisz jak zleciało teraz będziesz jeść te wszystkie pyszne cuda i planować wyprawkę hi hi

Golenie się faktycznie jest trudne, ale ja tak na czuja maszynka lecę i pptem sprawdzam tylko lusterkiem czy jest ok. Nogi łatwiej mi idą bo sobie zegnę do góry i skrobię :-) Najgorzej obcinanie paznokci u nóg, tutaj już angażuję męża bo boję się zginąć za mocno z tym szew na szyjce.
Jaką mialaś długość szyjki jak zdecydowali o założeniu szwu?

reklama
Czyli dzisiaj wychodzisz.. super..

Zapytam o taka delikatna sprawe: jak sobie golicie, depilujecie okolice intymne? Bo już nie pamiętam tak to było w 1 ciąży, ale chyba lusyerka użyję.. brzuch już bardzo zasłania.

Kochana , lusterko ... jak chwile temu był ten temat to tak dziewczyny pisały. Ja się trochę zapuscilam , ogarniam przed wizyta i jak mąż w domu żeby się czuć komfortowo. A tak to odpuszczam. Jak kombinuje żeby tam dostać i się schylam to mnie pobolewa potem wszystko. W pierwszej to się nawet na fotel rozkładałam czy kanapę bo miałam mała łazienkę i nie było jak dobrze się ustawić [emoji23]

Do góry