reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kliska zdrowiu dla Ciebie najważniejsze że będziesz pod kontrolą........ Ja się zastanawiam nad ostatnim prenatalnym chyba pójdę ale zmienię wtedy lekarza ta co teraz robiła mi prenatalne to wkurzyła mnie już drugi raz ostatnio się spieszyla i jak ją zapytałam o płeć to odpowiedziała mi że na to nie ma czasu a teraz jak byłam na wizycie to też czułam pośpiech nie wiem ile dziecko waży i najechała na płeć i mówi tutaj widać płeć ja mówię że pewnie synek to mi powiedziałaś że nie wie, ja myślę że ona mnie tak traktuje bo najpierw byłam u niej na prywatnej wizycie na początku ciąży, ale jednak zdecydowałam się na innego lekarza który pracuje w szpitalu (ona nie pracuje) i już od tamtej pory jestem tą zła bo odeszlam od niej a u nas w mieście prenatalne wykonuje jeszcze inny lekarz i pójdę zapłacę ale do niego właśnie, poza tym ja myśle że w momencie kiedy już idziemy rodzic to dla "naszych" lekarzy jestesmy już nikim bo kończy się kasa od nas i tyle w temacie kolejna do ostrzału aby urodzin zdrowe dziecko i mieć wszystko z głowy

reklama
@Bajdelka35 co za babsko, jak może nie mieć czasu, niech zmieni zawód w takim razie ;/
Nas teraz badał z dobre pół godziny. Ostatnio na prenatalnych czekałam ponad godzinę na wizytę, bo miał opóźnienie, ale dzięki temu wiem, że każdej pacjentce poświęca czasu tyle ile potrzeba, a nie właśnie się spieszy bo kolejna kasa czeka za drzwiami

@Bajdelka35 co za babsko, jak może nie mieć czasu, niech zmieni zawód w takim razie ;/
Nas teraz badał z dobre pół godziny. Ostatnio na prenatalnych czekałam ponad godzinę na wizytę, bo miał opóźnienie, ale dzięki temu wiem, że każdej pacjentce poświęca czasu tyle ile potrzeba, a nie właśnie się spieszy bo kolejna kasa czeka za drzwiami
A ja się wkurzam jak czekam. Skoro wiedzą, że badanie trwa 30 lub 40 minut, to po co ustawiają wizyty co 20 minut? Spotykam się z tym notorycznie. Potem jak jestem ósma w kolejce, to czekasz dodatkowe 1,5 h. Teraz pół biedy, bo ma l4, ale nie każda przyszła mama ma pół dnia na badanie, z resztą większość tu ma dzieciaczki i wie.

Kliska dobrze, że podejmują jakieś działania. Bo najgorsza to taka niewiedza. A troszkę trzeba tej naszej służbie zdrowia zaufać, bo często jednak wiedzą co robią. Każda choroba ma jakieś minusy ( jakkolwiek to brzmi ) ale dla Ciebie niewątpliwym plusem będzie normalne funkcjonowanie a to najważniejsze.

Daleko mieszkasz od Szczecina ?

Hej dziewczyny. Byłam dziś w lidlu i u nas spory wybór w Radomiu . Bodziakow są pełne kosze :)
A ja kupiłam sobie leginsy i dwie bluzki ciążowe.

Wstałam o 4.45 z uczuciem zgagi, było mi tak nie dobrze... po 6 powiedziałam mężowi ,ze pewnie będzie rzyganko... I było.
Dziwię się , bo dobre 2 miesiące miałam od tego spokoj. A teraz jestem taka zamulona i jest mi nie dobrze .
Wiesz teraz się upały zaczynają można się na tym słońcu w tej pogodzie złe czuć dobrze żeby nie wychodzić między 11 a 15 bo wtedy jest duże promieniowanie trzeba pić dużo wody ja np ostatnio zauważyłam siebie mała zgage i takie ogólne zmęczenie typu nogi bolą albo całe ciało. ..

reklama
Do góry