reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja się wkurzam jak czekam. Skoro wiedzą, że badanie trwa 30 lub 40 minut, to po co ustawiają wizyty co 20 minut? Spotykam się z tym notorycznie. Potem jak jestem ósma w kolejce, to czekasz dodatkowe 1,5 h. Teraz pół biedy, bo ma l4, ale nie każda przyszła mama ma pół dnia na badanie, z resztą większość tu ma dzieciaczki i wie.
Nie no to wiadomo, że jak ustawiają wizyty co 20 minut, zwłaszcza ciężarne to przegięcie. Chodzi mi bardziej o to, że kiedy wychodzą jakieś nieprzewidywalne problemy to poświęci dodatkowy czas i nie będzie gonił i patrzył na zegarek, bo czas minął. I wolę poczekać z przekonaniem, że jeśli coś będzie nie tak to mi ten czas też poświęci ;)

reklama
Dziewczyny A jak u was w ogóle z zaparciami ?
Ja miałam raz strasznie mnie bolał brzuch, chciałam aż doszpitala jechać, jednak okazało się że to zaparcia. Lekarz powiedział żebym SB rano wypijała łyżkę colon c zdrowie jelit tak profilaktycznie. Ale ja to kupiłam i jeszcze nie używałam, bo narazie zaparcia mi przeszły. Ograniczyłam jedzenie sera żółtego, bo zauważyłam że jak duzo go jem to mam bóle brzucha i zaparcia.

Ja nic sama nie planuję i dostosowuję się do tego co mówi lekarz :) Każe przyjść po 21 tygodniu na połówkowe to idę po 21... chociaż teraz wkurzam się, że chyba jako ostatnia będę miała połówkowe :( Na to ostatnie prenatalne też pójdę wtedy kiedy zaleci przyjść - w końcu to lekarz, wie kiedy będzie w stanie najwięcej zobaczyć na usg :)

Upiekło mi się z weterynarzem. Psina przestała robić czerwone pieczątki przy każdym kroku. Cieszę się jak gwizdek, naprawdę myślałam, że będę musiała jakims magicznym sposobem teleportować się z nią na drugi koniec miasta. Samochód to jest taka wygoda, na chwilę go nie masz i od razu brakuje.

Ja miałam raz strasznie mnie bolał brzuch, chciałam aż doszpitala jechać, jednak okazało się że to zaparcia. Lekarz powiedział żebym SB rano wypijała łyżkę colon c zdrowie jelit tak profilaktycznie. Ale ja to kupiłam i jeszcze nie używałam, bo narazie zaparcia mi przeszły. Ograniczyłam jedzenie sera żółtego, bo zauważyłam że jak duzo go jem to mam bóle brzucha i zaparcia.
To chyba dobrze ze go nie bierzesz bo tam nic o ciężarnych nie pisze poczytaj sobie co tj w ciazy to raczej nie powinno się stosować [emoji6]

To chyba dobrze ze go nie bierzesz bo tam nic o ciężarnych nie pisze poczytaj sobie co tj w ciazy to raczej nie powinno się stosować [emoji6]
Z tego co czytałam to prawie nic nie wolno stosować, ale jak lekarz zalecił to więc raczej nie powinno szkodzić, waptece też pytałam i mówiły że to nie jest szkodliwe. A jakbym miała przeżywać znowu takie bóle że nie mogłam przez 2 dni normalnie funkcjonować to chyba lepiej to wziąć niż jakieś przeciwbólowe.

Mlodszy dostal jakiejs pieronskiej pokrzywki, uczulenia...jechałam rano do apteki po wapno a na 16 lekarza mamy. Mam podejrzenie ze to moze byc poczatek szkarlatyny...ale niech go lekarka zobaczy :/

A szkarlatyna to nie z bólem gardła ? Bo moja miała gardło plus kaszel i wysypkę. Ale na szczęście to było podejrzenie tylko .

reklama
Z tego co czytałam to prawie nic nie wolno stosować, ale jak lekarz zalecił to więc raczej nie powinno szkodzić, waptece też pytałam i mówiły że to nie jest szkodliwe. A jakbym miała przeżywać znowu takie bóle że nie mogłam przez 2 dni normalnie funkcjonować to chyba lepiej to wziąć niż jakieś przeciwbólowe.
Nie no pewnie nie ma nic gorszego jak bóle brzucha. Jak by miało pomoc[emoji6]to lepiej brać. Poważnie. A może jakiejś kolki dostajesz?

Do góry