reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja się wkurzam jak czekam. Skoro wiedzą, że badanie trwa 30 lub 40 minut, to po co ustawiają wizyty co 20 minut? Spotykam się z tym notorycznie. Potem jak jestem ósma w kolejce, to czekasz dodatkowe 1,5 h. Teraz pół biedy, bo ma l4, ale nie każda przyszła mama ma pół dnia na badanie, z resztą większość tu ma dzieciaczki i wie.
Nie no to wiadomo, że jak ustawiają wizyty co 20 minut, zwłaszcza ciężarne to przegięcie. Chodzi mi bardziej o to, że kiedy wychodzą jakieś nieprzewidywalne problemy to poświęci dodatkowy czas i nie będzie gonił i patrzył na zegarek, bo czas minął. I wolę poczekać z przekonaniem, że jeśli coś będzie nie tak to mi ten czas też poświęci ;)

reklama
Dziewczyny A jak u was w ogóle z zaparciami ?
Ja miałam raz strasznie mnie bolał brzuch, chciałam aż doszpitala jechać, jednak okazało się że to zaparcia. Lekarz powiedział żebym SB rano wypijała łyżkę colon c zdrowie jelit tak profilaktycznie. Ale ja to kupiłam i jeszcze nie używałam, bo narazie zaparcia mi przeszły. Ograniczyłam jedzenie sera żółtego, bo zauważyłam że jak duzo go jem to mam bóle brzucha i zaparcia.

Ja nic sama nie planuję i dostosowuję się do tego co mówi lekarz :) Każe przyjść po 21 tygodniu na połówkowe to idę po 21... chociaż teraz wkurzam się, że chyba jako ostatnia będę miała połówkowe :( Na to ostatnie prenatalne też pójdę wtedy kiedy zaleci przyjść - w końcu to lekarz, wie kiedy będzie w stanie najwięcej zobaczyć na usg :)

Upiekło mi się z weterynarzem. Psina przestała robić czerwone pieczątki przy każdym kroku. Cieszę się jak gwizdek, naprawdę myślałam, że będę musiała jakims magicznym sposobem teleportować się z nią na drugi koniec miasta. Samochód to jest taka wygoda, na chwilę go nie masz i od razu brakuje.

Ja miałam raz strasznie mnie bolał brzuch, chciałam aż doszpitala jechać, jednak okazało się że to zaparcia. Lekarz powiedział żebym SB rano wypijała łyżkę colon c zdrowie jelit tak profilaktycznie. Ale ja to kupiłam i jeszcze nie używałam, bo narazie zaparcia mi przeszły. Ograniczyłam jedzenie sera żółtego, bo zauważyłam że jak duzo go jem to mam bóle brzucha i zaparcia.
To chyba dobrze ze go nie bierzesz bo tam nic o ciężarnych nie pisze poczytaj sobie co tj w ciazy to raczej nie powinno się stosować [emoji6]

To chyba dobrze ze go nie bierzesz bo tam nic o ciężarnych nie pisze poczytaj sobie co tj w ciazy to raczej nie powinno się stosować [emoji6]
Z tego co czytałam to prawie nic nie wolno stosować, ale jak lekarz zalecił to więc raczej nie powinno szkodzić, waptece też pytałam i mówiły że to nie jest szkodliwe. A jakbym miała przeżywać znowu takie bóle że nie mogłam przez 2 dni normalnie funkcjonować to chyba lepiej to wziąć niż jakieś przeciwbólowe.

Mlodszy dostal jakiejs pieronskiej pokrzywki, uczulenia...jechałam rano do apteki po wapno a na 16 lekarza mamy. Mam podejrzenie ze to moze byc poczatek szkarlatyny...ale niech go lekarka zobaczy :/

A szkarlatyna to nie z bólem gardła ? Bo moja miała gardło plus kaszel i wysypkę. Ale na szczęście to było podejrzenie tylko .

reklama
Z tego co czytałam to prawie nic nie wolno stosować, ale jak lekarz zalecił to więc raczej nie powinno szkodzić, waptece też pytałam i mówiły że to nie jest szkodliwe. A jakbym miała przeżywać znowu takie bóle że nie mogłam przez 2 dni normalnie funkcjonować to chyba lepiej to wziąć niż jakieś przeciwbólowe.
Nie no pewnie nie ma nic gorszego jak bóle brzucha. Jak by miało pomoc[emoji6]to lepiej brać. Poważnie. A może jakiejś kolki dostajesz?

Do góry