reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nie no pewnie nie ma nic gorszego jak bóle brzucha. Jak by miało pomoc[emoji6]to lepiej brać. Poważnie. A może jakiejś kolki dostajesz?
Bolał mnie brzuch powyżej pępka, jakby moje jelita nie mogły czegoś przetrawić, jakoś z dwa dni mnie tak bolał, ani leżeć ani siedzieć nic. Powiedziałam lekarzowi o tym powiedział że to pewnie zaparcia. Dodatkowo wtedy jakoś bez tej przysłowiowej dwójki było jakoś 4 dni albo nawet dłużej. Tak bolał że nie mogłam jeść nawet. I więcej się to nie powtarzało. Więc nie wiem narazie jest ok mam nadzieję że to jednorazowy przypadek był

reklama
Colon c to ten błonnik w proszku? Kiedyś czytałam, że taki błonnik można jeśli trzeba. Na zaparcia ginekolog zapobiegawczo bardzo polecał mi Laximama, a ten mój lekarz naprawdę nie lubi zalecać jakichkolwiek lekarstw z tego co zauważyłam. Jeszcze jakieś 2 inne leki mi polecał, mogę poszukać tej kartki.

Dziewczyny A jak u was w ogóle z zaparciami ?
Żadnych problemów. Piję duuuużo wody, rano owsianka, w czasie dnia jabłka. Jak zjem za dużo słodkiego albo coś mocniej przyprawionego to mam wzdęcia i efekt odwrotny dla zaparć ;) Naprawdę póki co (odpukać!) bardzo dobrze się czuję w ciąży, aż mogłabym o niej zapomnieć - dlatego tak bardzo chciałabym już czuć ruchy dziecka :(

Na zaparcia:
LaxiMama 2x 1 saszetka

Laktuloza syrop 3x 1 łyżeczka

a jak już jest bardzo źle to czopki glicerynowe.

a ja na zaparcia polecam kapustę kiszoną :D u mnie efekt po ok. pół godziny i potem na długi czas spokój

To bardzo dobrze że go ci wszczepią!!! To zajebista sprawa przy arytmi na teraz i na zawsze. Po pierwsze dzięki temu będziesz miała 24h/7 monitorowaną pracę serca i z automatu karetkę jak będzie się coś działo. To genialne rozwiązanie.

A z dojazdami dasz radę. Nikt ci co dwa dni nie będzie kazał jeździć.

Coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam.
S wiem.
Mlodszy dostal jakiejs pieronskiej pokrzywki, uczulenia...jechałam rano do apteki po wapno a na 16 lekarza mamy. Mam podejrzenie ze to moze byc poczatek szkarlatyny...ale niech go lekarka zobaczy :/
Z tego co wiem szkarlatyna to wysypka gorączka i obłożony język

Hej dziewczyny. Byłam dziś w lidlu i u nas spory wybór w Radomiu . Bodziakow są pełne kosze :)
A ja kupiłam sobie leginsy i dwie bluzki ciążowe.

Wstałam o 4.45 z uczuciem zgagi, było mi tak nie dobrze... po 6 powiedziałam mężowi ,ze pewnie będzie rzyganko... I było.
Dziwię się , bo dobre 2 miesiące miałam od tego spokoj. A teraz jestem taka zamulona i jest mi nie dobrze .
To refluks. Co jadłaś na kolację?

@Bajdelka35 co za babsko, jak może nie mieć czasu, niech zmieni zawód w takim razie ;/
Nas teraz badał z dobre pół godziny. Ostatnio na prenatalnych czekałam ponad godzinę na wizytę, bo miał opóźnienie, ale dzięki temu wiem, że każdej pacjentce poświęca czasu tyle ile potrzeba, a nie właśnie się spieszy bo kolejna kasa czeka za drzwiami
No u Nas też oba USG genetyczne to około 30 minut z opisywaniem również ustnym co widać i czy to dobrze

reklama
A ja się wkurzam jak czekam. Skoro wiedzą, że badanie trwa 30 lub 40 minut, to po co ustawiają wizyty co 20 minut? Spotykam się z tym notorycznie. Potem jak jestem ósma w kolejce, to czekasz dodatkowe 1,5 h. Teraz pół biedy, bo ma l4, ale nie każda przyszła mama ma pół dnia na badanie, z resztą większość tu ma dzieciaczki i wie.
W ciąży przysługuje dzien wolny od pracy gdy masz badania ;)

Do góry