reklama
Angelika89
Fanka BB :)
mój syn miał jakiś czas temu szkarlatynę, która nie została zdiagnozowana przez dwóch lekarzy i mimo tego, że wprost pytałam czy to na pewno nie szkarlatyna i sama na własną rękę zrobiłam badania i wyszło i z tymi wynikami to od razu mi lekarka dała antybiotyk, chociaż wtedy już nie miał żadnych objawówMlodszy dostal jakiejs pieronskiej pokrzywki, uczulenia...jechałam rano do apteki po wapno a na 16 lekarza mamy. Mam podejrzenie ze to moze byc poczatek szkarlatyny...ale niech go lekarka zobaczy :/
G
gosc 15
Gość
mój syn miał jakiś czas temu szkarlatynę, która nie została zdiagnozowana przez dwóch lekarzy i mimo tego, że wprost pytałam czy to na pewno nie szkarlatyna i sama na własną rękę zrobiłam badania i wyszło i z tymi wynikami to od razu mi lekarka dała antybiotyk, chociaż wtedy już nie miał żadnych objawów
Mam nadzieje ze to uczelenie tylko chociaz mi sie nie wydaje.:/ zobaczymy co lekarka powie
Angelika89
a ma gorączkę, bo ponoć nie ma szkarlatyny bez gorączki. U mnie miał tylko stan podgorączkowy ok 38Mam nadzieje ze to uczelenie tylko chociaz mi sie nie wydaje.:/ zobaczymy co lekarka powie
Ten defibrylator tak nie działa, że wzywa karetkę. On działa tak, że w momencie arytmii serca puszcza prądy, które stabilizują serce. Tak jak jest to przy ratowaniu życia, że naladowuja elektrody i dotykając klatki piersiowej robią strzał i ratują życie.
Z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Oczywiście, że najważniejsze jest, aby móc normalnie żyć, ale sama porownalam ludzi z tym do cyborgów, bo to urządzenie wystaje spod skóry. Coś mi tata mówił, że to ogranicza też możliwość podnoszenia (pytanie jak przy dzieciach). No i chyba jeżeli mi to wczepia to do końca życia jestem na to skazana, czyli zabieg co 7-10 lat. A no i gdzieś czytałam, że ten defibrylator potrafi się uaktywnić np. W trakcie seksu, bo wyczuć może wtedy jakąś nieprawidłowość. Wiem na razie tyle, muszę od lekarzy dowiedzieć się więcej.
Z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Oczywiście, że najważniejsze jest, aby móc normalnie żyć, ale sama porownalam ludzi z tym do cyborgów, bo to urządzenie wystaje spod skóry. Coś mi tata mówił, że to ogranicza też możliwość podnoszenia (pytanie jak przy dzieciach). No i chyba jeżeli mi to wczepia to do końca życia jestem na to skazana, czyli zabieg co 7-10 lat. A no i gdzieś czytałam, że ten defibrylator potrafi się uaktywnić np. W trakcie seksu, bo wyczuć może wtedy jakąś nieprawidłowość. Wiem na razie tyle, muszę od lekarzy dowiedzieć się więcej.
Myszawa
Ja tak.Ja jestem po połówkowych , miałam je w 21t4d, synek ma 520g i ogólnie wszystko ok tylko twarzy nie chciał pokazać, widzieliśmy tylko usta. Dziewczyny planujecie robić to 3 USG prenatalne?
Kikiriki2000
Zaciekawiona BB
Mam pytanie
Czy macie uczucie napiętego brzucha w czasie chodzenia .?Nie chodzi mi tu o macice/skurcze czy coś.
Tylko skóra jest napięta i brzuch wydaje się czasem taki ciężki. .
Czy macie uczucie napiętego brzucha w czasie chodzenia .?Nie chodzi mi tu o macice/skurcze czy coś.
Tylko skóra jest napięta i brzuch wydaje się czasem taki ciężki. .
RooibosGirl
Jak dobrze, że to był tylko fałszywy alarmTrochę sie przerazilam, bo moj teść ma tą deformację. Ale lekarz obejrzal z kazdej strony te stopki i powiedzial, ze jednak jest wszystko ok, tylko tak sie mlody krzywo powyginal.
U
użytkownik 180176
Gość
Hej dziewczyny. Byłam dziś w lidlu i u nas spory wybór w Radomiu . Bodziakow są pełne kosze
A ja kupiłam sobie leginsy i dwie bluzki ciążowe.
Wstałam o 4.45 z uczuciem zgagi, było mi tak nie dobrze... po 6 powiedziałam mężowi ,ze pewnie będzie rzyganko... I było.
Dziwię się , bo dobre 2 miesiące miałam od tego spokoj. A teraz jestem taka zamulona i jest mi nie dobrze .
A ja kupiłam sobie leginsy i dwie bluzki ciążowe.
Wstałam o 4.45 z uczuciem zgagi, było mi tak nie dobrze... po 6 powiedziałam mężowi ,ze pewnie będzie rzyganko... I było.
Dziwię się , bo dobre 2 miesiące miałam od tego spokoj. A teraz jestem taka zamulona i jest mi nie dobrze .
reklama
D
Deleted member 180961
Gość
@Kliska dobrze, że się Tobą zajęli, nie zamartwiaj się i ciesz się, że dzięki temu Ty i maleństwo będziecie bezpieczniejsi to super, że nie trafiłaś na lekarzy którzy bagatelizują problemy, bo o takich teraz nie trudno.
@Kikiriki2000 czasami tak, zwłaszcza jak zjem, nawet nie jakoś super dużo to jestem potem taka ociężała i brzuch właśnie ciągnie tak jakby na dół. Muszę wtedy chwilę usiąść i odpocząć.
Czasem się czuję jak inwalidka, albo jakbym miała rodzić za tydzień a nie we wrześniu
@RooibosGirl tak, całe szczęście, aczkolwiek jakieś tam ziarenko niepewności ziasiał i teraz pewnie przy każdym usg będę prosiła o obejrzenie stópek
@Kikiriki2000 czasami tak, zwłaszcza jak zjem, nawet nie jakoś super dużo to jestem potem taka ociężała i brzuch właśnie ciągnie tak jakby na dół. Muszę wtedy chwilę usiąść i odpocząć.
Czasem się czuję jak inwalidka, albo jakbym miała rodzić za tydzień a nie we wrześniu
@RooibosGirl tak, całe szczęście, aczkolwiek jakieś tam ziarenko niepewności ziasiał i teraz pewnie przy każdym usg będę prosiła o obejrzenie stópek