reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jak na razie tylko +1kg, ale za to wydaje mi się, że brzuch mam wielki :p
Nie wiem czy to kwestia tego, że przed ciążą ćwiczyłam i zawsze miałam płaski brzuch i teraz wystająca piłka to dla mnie nowość, czy serio jest duży.
Niby to już końcówka 4 miesiąca i ma prawo rosnąć, ale zawsze wydawało mi się, że będę z tych malutkich brzuszków :D
Zobacz media 718868co myślicie? :ninja2: jak się najem, to rodzina dopytuje czy to na pewno nie bliźniaki haha
Po wczorajszej wizycie wiem, że młody waży 172g więc wszystko w normie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja jak na razie tylko +1kg, ale za to wydaje mi się, że brzuch mam wielki :p
Nie wiem czy to kwestia tego, że przed ciążą ćwiczyłam i zawsze miałam płaski brzuch i teraz wystająca piłka to dla mnie nowość, czy serio jest duży.
Niby to już końcówka 4 miesiąca i ma prawo rosnąć, ale zawsze wydawało mi się, że będę z tych malutkich brzuszków :D
Zobacz media 718868co myślicie? :ninja2: jak się najem, to rodzina dopytuje czy to na pewno nie bliźniaki haha
Ale masz ładny brzuch i jesteś super laska także ciesz sie.... Zazdroszczę wam takiej figury

Mimo że to moja trzecia ciąża to jestem jakaś niecierpliwa tak bardzo chciałabym czuć już ruchy i się nimi cieszyć, ale sam fakt że lekarz powiedział że łożysko na przedniej ścianie to mogę nie czuć tak ruchów jak w poprzednich ciążach, po jedzeniu kładę się na boku i czekam ale nadal nic

2 kg to raczej nie jest za dużo. Przynajmniej u mnie ginekolog nic takiego nie mówi, a od początku ciąży tyję ok. 2 kg na miesiąc.

Żeby nie tyć musiałbym przejść na dietę, a nie chce mi się, bo teraz zaczełam przybierać na wadze odżywiając się i ruszając się tyle co przed ciążą.
Jak przytyłam 2 kg w miesiąc to ginekolog skomentował, że trochę dużo. Teraz przeszłam na dietę cukrzycową to jeszcze schudłam to też źle. Nie dogodzisz [emoji23]

Olka.fasolka ja właśnie miałam wczoraj takie pytanie czy aby nie będzie bliźniaków po tym jak pani dyrektor ze szkoły usłyszałam że ja mam termin dopiero na wrzesień. W dodatku tak mnie wydeło że mi pępek wystaje jak jakaś antenka do GPS. Ja przybrałam już 6.5kg startowałam od 50k przy wzroście 160.
Wszystko wlazło mi w d... zawsze ją miałam taką sporą jak na moje wymiary ale teraz to już normalnie szafa mi sie zrobiła. No i jeden plus że mi wreszcie cycki urosły. Nawet jak karmiłam młodego to takich nie miałam jak teraz. No i te bezcenne uczucie że jak zdejmuje stanik to one tak na dół opadają pierwszy raz w życiu tego doświadczyłam i patrzyłam na nie czy mi sie nie urwały :p
Kurde mam dzisiaj wizytę ale dopiero na 17.30 bo maż w pracy i juz powoli jajka znoszę. Nie mogę sobie zajęcia znaleźć.

Mimo że to moja trzecia ciąża to jestem jakaś niecierpliwa tak bardzo chciałabym czuć już ruchy i się nimi cieszyć, ale sam fakt że lekarz powiedział że łożysko na przedniej ścianie to mogę nie czuć tak ruchów jak w poprzednich ciążach, po jedzeniu kładę się na boku i czekam ale nadal nic
Ja też się nie mogę doczekać, a najbardziej to się nie mogę doczekać już końca tej ciąży, nie lubię być w ciąży, fajnie byłoby już mieć malucha przy sobie i tak mi się dłuży ten czas strasznie.

No i jeden plus że mi wreszcie cycki urosły. Nawet jak karmiłam młodego to takich nie miałam jak teraz. No i te bezcenne uczucie że jak zdejmuje stanik to one tak na dół opadają pierwszy raz w życiu tego doświadczyłam i patrzyłam na nie czy mi sie nie urwały :p
Kurde mam dzisiaj wizytę ale dopiero na 17.30 bo maż w pracy i juz powoli jajka znoszę. Nie mogę sobie zajęcia znaleźć.

Oj tak, rosnący biust to coś cudownego, zwłaszcza że przez całe życie byłam płaska :D w końcu jest co chwycić :yes:
I widzę, że wszystkie tak świrujemy z tymi wizytami, ja świeżo po, to mam spokój ducha na jakiś tydzień haha

co myślicie? :ninja2: jak się najem, to rodzina dopytuje czy to na pewno nie bliźniaki haha
Fajny brzuszek :) Nie mam doświadczenia i ciężko mi ocenić, czy na tym etapie już powinien być taki duży. Ale tak patrzę na Twój brzuch, potem na mój i naprawdę nie umiem sobie tego wyobrazić, że ten mój też ma się w niedalekiej przyszłości zaokrąglić.

reklama
Olka.fasolka ja właśnie miałam wczoraj takie pytanie czy aby nie będzie bliźniaków po tym jak pani dyrektor ze szkoły usłyszałam że ja mam termin dopiero na wrzesień. W dodatku tak mnie wydeło że mi pępek wystaje jak jakaś antenka do GPS. Ja przybrałam już 6.5kg startowałam od 50k przy wzroście 160. Jak znajdę kabel od aparatu do komputera to też wrzucę zdjęcie bo z tel nie ma szans bo zabiłam w nim aparat :( Wszystko wlazło mi w d... zawsze ją miałam taką sporą jak na moje wymiary ale teraz to już normalnie szafa mi sie zrobiła. No i jeden plus że mi wreszcie cycki urosły. Nawet jak karmiłam młodego to takich nie miałam jak teraz. No i te bezcenne uczucie że jak zdejmuje stanik to one tak na dół opadają pierwszy raz w życiu tego doświadczyłam i patrzyłam na nie czy mi sie nie urwały :p

Do góry