reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A i jeszcze ja tez nie wiedzialam o ciazy i pilam wino i bylam w pubie pare godz w pelnym duszacym dymie... Do tego leki od 7tc i tak leci, gorzej z tym, ze waga mi nie rosnie i wciaz jestem na minusie

reklama
Gamuzaa, ciesze sie, ze wszystko dobrze, oby za tydzien bylo idealnie.
Moja lekarka prowadzaca na moje bole brzucha dala mi zwolnienie, kazala duzo lezec i jak najmniej sie meczyc. Żadnej gimnastyki, zadnego basenu (nie chodzilam, ale marzylam, ze zaczne), zadnego seksu. Mam przez kilka dni duzo lezec i odpoczywac i obserwowac czy jest zmiana na lepsze. z dobrych wiesci, ze syneczek rosnie, rusza sie, nawet ptaszka bylo widac :).

Gamuzaa, ciesze sie, ze wszystko dobrze, oby za tydzien bylo idealnie.
Moja lekarka prowadzaca na moje bole brzucha dala mi zwolnienie, kazala duzo lezec i jak najmniej sie meczyc. Żadnej gimnastyki, zadnego basenu (nie chodzilam, ale marzylam, ze zaczne), zadnego seksu. Mam przez kilka dni duzo lezec i odpoczywac i obserwowac czy jest zmiana na lepsze. z dobrych wiesci, ze syneczek rosnie, rusza sie, nawet ptaszka bylo widac :).

Niby by się wydawało, że to pierwszy trymestr najbardziej stresowy. Ale później wcale nie lepiej. Też wiele stresów, niebezpieczeństw dla ciąży i wszystko znosi się jeszcze trudniej :(

wiesz co ja też się czasami martwie czy to nie za dużo leci, a ostatnio jak lekarzowi na wizycie mówiłam, że wydaje mi się za dużo, to mnie nie badał ginekologicznie, z usg powiedział, że ilość płynu owodniowego w normie i że po prostu w tym czasie jest dużo wydzieliny, a za tydzień w piątek mam wizytę to powiem żeby mnie zbadał. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok :) ps. ja poprzednio rodziłam w bielańskim, ale nie mam tak dobrych opinii jak Ty. Teraz planuję rodzić w instytucie matki i dziecka
Ja w 2008 rodziłam na Solcu i bardzo źle wspominam. Pod każdym względem... Potem w 2010 na Madalińskiego. O IP mam złe zdanie bo trafiłam na dupka nie lekarza ale reszta OK. Pewnie teraz też tam będę rodzić i ciekawi mnie jak tam teraz jest.

Mnie lekarz powiedział, że to to samo skierowanie co na pierwszych. Jeśli robie w tym samym miejscu to dwóch nie potrzebuje. Dopiero na trzecie.
Mnie nawet nikt nie mówił że mam się zapisywać, ale chyba zadzwonię tam gdzie robiłam pierwsze i się umówię. 17 mam kontrolę u gina i zapytam o skierowanie

A i jeszcze ja tez nie wiedzialam o ciazy i pilam wino i bylam w pubie pare godz w pelnym duszacym dymie... Do tego leki od 7tc i tak leci, gorzej z tym, ze waga mi nie rosnie i wciaz jestem na minusie
Mnie kiedyś powiedziano że kiedyś kobiety do 9-12 tc o ciąży nie wiedziały i że to nie ma wpływu. Ja brałam leki psychoaktywne ale odstawiłam jak tylko wyszły dwie kreski czyli koło 5tc. Nie ma co się martwić... Choć ja w tej ciąży martwię się okropnie. Jak w żadnej innej. A teraz odkąd poczułam ruchy mimo że z dnia na dzień są coraz mocniejsze to kiedy leżę i nie czuję zaczynam wariowac

P.S. wczoraj wlazłam na wagę w sklepie. 79.3 kg. Aż mi szczena opadła. 2kg plus w 4/5tyg to nie zbyt dużo?

U Ciebie tonjuz chyba połowa , co ?
Myślę ,ze jest ok.
Ja do 16 tc miałam tylko 1.5 kg na plusie. Ostatnio jak wchodzilam , a.Dziś już 20 tydzień mam dodatkowe 2 kg. Wszystko waży , więcej krwi, większe piersi , płyny... :)
Obserwuj się. Jeśli nie jesz za dwoje , to się nie masz czym martwić.

P.S. wczoraj wlazłam na wagę w sklepie. 79.3 kg. Aż mi szczena opadła. 2kg plus w 4/5tyg to nie zbyt dużo?
2 kg to raczej nie jest za dużo. Przynajmniej u mnie ginekolog nic takiego nie mówi, a od początku ciąży tyję ok. 2 kg na miesiąc.

Żeby nie tyć musiałbym przejść na dietę, a nie chce mi się, bo teraz zaczełam przybierać na wadze odżywiając się i ruszając się tyle co przed ciążą.

Ostatnia edycja:
reklama
Link do: Gdzie rodzić - wyszukiwarka: szpitale, porodówki - lokalizacje, opinie, oceny - Warszawa
Ja znalazłam taka stronę z opisami i opiniami na temat szpitali. Madalińskiego ma lepsze oceny od Bielanskiego. Mi lekarka poleca jeden z tych dwóch. Mieszkałam tuż obok Madalińskiego, ale przeprowadziła się i teraz mi bliżej do Bielanskiego. Kobiety piszą, że opieka po porodów jest tam kiepska i słabo z pomocą po cc, a to moje pierwsze dziecko wiec się boje tam rodzić mimo polecenia (maj dobra neonatologie).

Do góry