reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A i jeszcze ja tez nie wiedzialam o ciazy i pilam wino i bylam w pubie pare godz w pelnym duszacym dymie... Do tego leki od 7tc i tak leci, gorzej z tym, ze waga mi nie rosnie i wciaz jestem na minusie

reklama
Gamuzaa, ciesze sie, ze wszystko dobrze, oby za tydzien bylo idealnie.
Moja lekarka prowadzaca na moje bole brzucha dala mi zwolnienie, kazala duzo lezec i jak najmniej sie meczyc. Żadnej gimnastyki, zadnego basenu (nie chodzilam, ale marzylam, ze zaczne), zadnego seksu. Mam przez kilka dni duzo lezec i odpoczywac i obserwowac czy jest zmiana na lepsze. z dobrych wiesci, ze syneczek rosnie, rusza sie, nawet ptaszka bylo widac :).

Gamuzaa, ciesze sie, ze wszystko dobrze, oby za tydzien bylo idealnie.
Moja lekarka prowadzaca na moje bole brzucha dala mi zwolnienie, kazala duzo lezec i jak najmniej sie meczyc. Żadnej gimnastyki, zadnego basenu (nie chodzilam, ale marzylam, ze zaczne), zadnego seksu. Mam przez kilka dni duzo lezec i odpoczywac i obserwowac czy jest zmiana na lepsze. z dobrych wiesci, ze syneczek rosnie, rusza sie, nawet ptaszka bylo widac :).

Niby by się wydawało, że to pierwszy trymestr najbardziej stresowy. Ale później wcale nie lepiej. Też wiele stresów, niebezpieczeństw dla ciąży i wszystko znosi się jeszcze trudniej :(

wiesz co ja też się czasami martwie czy to nie za dużo leci, a ostatnio jak lekarzowi na wizycie mówiłam, że wydaje mi się za dużo, to mnie nie badał ginekologicznie, z usg powiedział, że ilość płynu owodniowego w normie i że po prostu w tym czasie jest dużo wydzieliny, a za tydzień w piątek mam wizytę to powiem żeby mnie zbadał. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok :) ps. ja poprzednio rodziłam w bielańskim, ale nie mam tak dobrych opinii jak Ty. Teraz planuję rodzić w instytucie matki i dziecka
Ja w 2008 rodziłam na Solcu i bardzo źle wspominam. Pod każdym względem... Potem w 2010 na Madalińskiego. O IP mam złe zdanie bo trafiłam na dupka nie lekarza ale reszta OK. Pewnie teraz też tam będę rodzić i ciekawi mnie jak tam teraz jest.

Mnie lekarz powiedział, że to to samo skierowanie co na pierwszych. Jeśli robie w tym samym miejscu to dwóch nie potrzebuje. Dopiero na trzecie.
Mnie nawet nikt nie mówił że mam się zapisywać, ale chyba zadzwonię tam gdzie robiłam pierwsze i się umówię. 17 mam kontrolę u gina i zapytam o skierowanie

A i jeszcze ja tez nie wiedzialam o ciazy i pilam wino i bylam w pubie pare godz w pelnym duszacym dymie... Do tego leki od 7tc i tak leci, gorzej z tym, ze waga mi nie rosnie i wciaz jestem na minusie
Mnie kiedyś powiedziano że kiedyś kobiety do 9-12 tc o ciąży nie wiedziały i że to nie ma wpływu. Ja brałam leki psychoaktywne ale odstawiłam jak tylko wyszły dwie kreski czyli koło 5tc. Nie ma co się martwić... Choć ja w tej ciąży martwię się okropnie. Jak w żadnej innej. A teraz odkąd poczułam ruchy mimo że z dnia na dzień są coraz mocniejsze to kiedy leżę i nie czuję zaczynam wariowac

P.S. wczoraj wlazłam na wagę w sklepie. 79.3 kg. Aż mi szczena opadła. 2kg plus w 4/5tyg to nie zbyt dużo?

U Ciebie tonjuz chyba połowa , co ?
Myślę ,ze jest ok.
Ja do 16 tc miałam tylko 1.5 kg na plusie. Ostatnio jak wchodzilam , a.Dziś już 20 tydzień mam dodatkowe 2 kg. Wszystko waży , więcej krwi, większe piersi , płyny... :)
Obserwuj się. Jeśli nie jesz za dwoje , to się nie masz czym martwić.

P.S. wczoraj wlazłam na wagę w sklepie. 79.3 kg. Aż mi szczena opadła. 2kg plus w 4/5tyg to nie zbyt dużo?
2 kg to raczej nie jest za dużo. Przynajmniej u mnie ginekolog nic takiego nie mówi, a od początku ciąży tyję ok. 2 kg na miesiąc.

Żeby nie tyć musiałbym przejść na dietę, a nie chce mi się, bo teraz zaczełam przybierać na wadze odżywiając się i ruszając się tyle co przed ciążą.

Ostatnia edycja:
reklama
Link do: Gdzie rodzić - wyszukiwarka: szpitale, porodówki - lokalizacje, opinie, oceny - Warszawa
Ja znalazłam taka stronę z opisami i opiniami na temat szpitali. Madalińskiego ma lepsze oceny od Bielanskiego. Mi lekarka poleca jeden z tych dwóch. Mieszkałam tuż obok Madalińskiego, ale przeprowadziła się i teraz mi bliżej do Bielanskiego. Kobiety piszą, że opieka po porodów jest tam kiepska i słabo z pomocą po cc, a to moje pierwsze dziecko wiec się boje tam rodzić mimo polecenia (maj dobra neonatologie).

Do góry