reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja miałam połówkowe na 25 kwietnia (19+6)... Niestety mój mezulo ma wtedy dwudniowe szkolenie a ja nie mam z kim młodego zostawić. Tydzień majówkowy nas nie ma. No i musiałam przełożyć na 9 maja (21+6).

Ostatnio u mamyginekolog czytałam że połówkowe robi się od 18 do 22 tygodnia. Ale najlepszy czas to od 20+0 do 21+6.

Jajo zniosę do tego czasu :p

No i u mnie tak samo wypadnie. Na kiedy masz termin?

reklama
Dzwoniłam właśnie do doktora. On ma super sprzęt i jest niesamowitym specjalistą od USG. Mówi, że nawet 19+4 to jest bardzo dobry termin i tak się będę umawiać. Mam nisko łożysko i dlatego zależy mi na wcześniejszej wizycie, aniżeli tej po wyjeździe, czyli 20+4. Chcę wiedzieć przed na czym stoję.

To do tego czasu jeszcze daleko :)
Aż strach zaglądać do tego internetu... chwilę pobłądzisz i zaraz trafiasz na informację,że robisz coś co szkodzi :/
Cały czas próbuje uspokajać się np. tym, że miałam koleżankę, która udawała, że lekarz powiedział jej, że spokojnie może pić piwo redds w ciąży, więc piła reddsa... a urodziła całkiem zdrową śliczną dziewczynkę, więc chyba nie będzie tak źle i 2 tygodnie brania Actiferolu nie powinny zaszkodzić, co?
EDIT: Ginekolog przed chwilą napisał, że mogę brać Actiferol i że nie tak łatwo przedawkować.

Ogólnie znowu zaczynam świrować (chyba już zbyt dużo czasu minęło od ostatniego usg. Byłam ostatnio u ginekologa z NFZ, ale nie udało się zrobić usg :( ) Dzień przed badaniem prenatalnym był światowy dzień zespołu downa, niedawno w telewizji była jakaś kampania o szczęśliwych ludziach chorych na autyzm, gdzie nie pójdę tam jacyś ludzie na wózkach z wyraźnie wrodzonymi wadami rozwoju..... przecież ja chodzę i w kółko myślę tylko, żeby było zdrowe, żeby było zdrowe, żeby było zdrowe... Tyle czasu marzylam, żeby zajść w ciążę i przysięgam, że byłam przekonana, że kiedy wreszcie się uda to będę się więcej cieszyć niż zamartwiać. Ale jednak wyszło szydło z worka, jestem Nerwus przez wielkie N.
Nie przejmuj się nie tylko Ty. Ja też byłam świecie przekonana że nic innego oprócz "swirowania" z radości nie będzie jak w końcu się uda. Hahaha tak sobie można wmawiać. Swiruje ale ze stresu czy wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny, dziękuje [emoji173]️ czytałam w kółko słowa od Was i tak mi było dobrze na serce. Na dzień dzisiejszy wszystko dobrze !!! Wprawdzie ze mnie leci, ale to nie płyn. Mimo to, muszę za tydzień powtórzyć badania by się upewnić, że nadal wszystko Ok :):) czekając na wyniki popłakiwałam, ale płacz po to dopiero było...

Ale się cieszę! :D :D :D
Ja właśnie tego się boję, że mogę nie zwrócić uwagi na coś, a potem okaże się, że to jednak był objaw czegoś złego, a ja to zbagatelizowałam, tylko po to żeby nie robić z siebie panikary... za kazdym razem jak komuś próbuję mówić o czymś co mnie martwi to nawet nie dadzą mi dokończyć i już jest powtarzanie, że o co mi chodzi, przecież w rodzinie wszystkie dzieci były zdrowe, wszystkie ciąże bez problemów, co ja wymyślam.... aaa! jak mnie to wkurza :/

Ale się cieszę! :D :D :D
Ja właśnie tego się boję, że mogę nie zwrócić uwagi na coś, a potem okaże się, że to jednak był objaw czegoś złego, a ja to zbagatelizowałam, tylko po to żeby nie robić z siebie panikary... za kazdym razem jak komuś próbuję mówić o czymś co mnie martwi to nawet nie dadzą mi dokończyć i już jest powtarzanie, że o co mi chodzi, przecież w rodzinie wszystkie dzieci były zdrowe, wszystkie ciąże bez problemów, co ja wymyślam.... aaa! jak mnie to wkurza :/

Właśnie! Dlatego super jest jak trafiasz na lekarzy którzy nie bagatelizują a wręcz traktują śmiertelnie poważnie wszystko co mówisz. Bo z ciążą nie ma żartów

A jak u Ciebie to sie objawia? Ze caly czas leci ciurkiem? Ja po nocy mam tak ze jak wstane to az po nogach mi leci ale nie wiem czy to nie przez rozpuszczajaca sie luteine.. ja biore wit. Pregna plus. Usg polowkowe mam 20+2 dni. Zazdroszxze wam tych spacerow i korzystania z pogody. Ja caly czas pracuje a w domu jestem 18:30 :/

reklama
A jak u Ciebie to sie objawia? Ze caly czas leci ciurkiem? Ja po nocy mam tak ze jak wstane to az po nogach mi leci ale nie wiem czy to nie przez rozpuszczajaca sie luteine.. ja biore wit. Pregna plus. Usg polowkowe mam 20+2 dni. Zazdroszxze wam tych spacerow i korzystania z pogody. Ja caly czas pracuje a w domu jestem 18:30 :/

Do góry