reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, dziękuje [emoji173]️ czytałam w kółko słowa od Was i tak mi było dobrze na serce. Na dzień dzisiejszy wszystko dobrze !!! Wprawdzie ze mnie leci, ale to nie płyn. Mimo to, muszę za tydzień powtórzyć badania by się upewnić, że nadal wszystko Ok :):) czekając na wyniki popłakiwałam, ale płacz po to dopiero było...

Ogólnie nie jestem panikara. Dziś miałam rutynowa kontrole i mówię lekarzowi, że leci ze mnie woda i to tak fest( raz aż na spodniach było widać ) i ten na mnie krzyczy, że jak leci to do szpitala, nie można lekceważyć. A że to luxmed to nie miałam w gabinecie usg ani nic.. i pojechałam do szpitala martwiąc się, czytając internety i będąc na siebie zła, że jak to rzeczywiście to wody a ja nic nie robiłam.. to było najgorsze.

Przy okazji powiem dla dziewczyn z Warszawy. Byłam w szpitalu Bielańskim i mam same pozytywne odczucia. Położne bardzo miłe , Pani doktor jak anioł - troskliwa, przemiła, fachowa. Sam podział świeżo po remoncie, także bardzo czysto.

Bardzo się cieszę , myślałam o Tobie popołudniu ( o Was :) i czekałam na wiesci.

reklama
Trzymam kciuki kciuki za dobre wieści koleżanka miała kiedyś tak że w ogóle wód plodowych nie było i jeździła na jakieś zastrzyki DO Wrocławia i urodziła zdrowa córkę także u ciebie też będzie ok..... Ja zaraz zbieram się na zebranie do córek.... Ja mam w domu 3 i będzie 4dziecko z tym że ja pracowałam jak blizniaczeki miały 9miesiecy wróciłam do pracy później przerwa na synka i jak miał 2,5toku do żłobka i nawet 1,5etatu wyciągnąłam, teraz nie planuje już pracować chce 3lata posiedzieć w domu kobiety damy radę jak nie my to kto? Ja mam 35lat a teraz w styczniu jeden strzał i od razu ciąża również nie lubię mieć nic w sobie, hormony odpadają bo grozić zakrzepica, prezerwatyw nie lubię ......
Mam to samo. Tylko w PL nie podwiązują...
@gamuzaaaa. cieszę się że wszystko dobrze.

Kurczę ja nawet skierowania na połówkowe nie mam... Cholera... mhmm

Leci tak jak miałam okres. Przy wstawaniu, chodzeniu, że dosłownie czuje taki plusk jakby. Nie wiem czym to spowodowane:(
wiesz co ja też się czasami martwie czy to nie za dużo leci, a ostatnio jak lekarzowi na wizycie mówiłam, że wydaje mi się za dużo, to mnie nie badał ginekologicznie, z usg powiedział, że ilość płynu owodniowego w normie i że po prostu w tym czasie jest dużo wydzieliny, a za tydzień w piątek mam wizytę to powiem żeby mnie zbadał. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok :) ps. ja poprzednio rodziłam w bielańskim, ale nie mam tak dobrych opinii jak Ty. Teraz planuję rodzić w instytucie matki i dziecka

Cos mi nie dzialalo, bo odswiezalam i nie widzialam odp. Ja tez nie wiem czy nie trace wod. Poza tym misze znalezc jakis mg, bo ten co mam powoduje u mnie biegunki...

13 września :) a Ty?

Ja 15, więc zbliżony :-). Chociaż u mnie na każdym usg (a miałam ich chyba z 10) podawali różne terminy - od 14 do 17 włącznie. Za każdym razem co innego :p Więc wybrałam 15.

wiesz co ja też się czasami martwie czy to nie za dużo leci, a ostatnio jak lekarzowi na wizycie mówiłam, że wydaje mi się za dużo, to mnie nie badał ginekologicznie, z usg powiedział, że ilość płynu owodniowego w normie i że po prostu w tym czasie jest dużo wydzieliny, a za tydzień w piątek mam wizytę to powiem żeby mnie zbadał. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok :) ps. ja poprzednio rodziłam w bielańskim, ale nie mam tak dobrych opinii jak Ty. Teraz planuję rodzić w instytucie matki i dziecka

Ja w tej ciąży też mam bardzo dużo wydzieliny, aż czasem jak idę do toalety, to się bardzo stresuję, bo mam żywo w pamięci co było w poprzedniej ciąży, jak poczułam tak mokro. Ale Wy się nie stresujcie. Wtedy był 7 tydzień, inna bajka. Podobno z tą wydzieliną to normalne, a szczególnie u dziewczyn, które Dupha biorą. Ja jeszcze przyjmuję :).

A jakie masz zastrzeżenia do Bielanskiego ? Bo ja tez zawsze słyszałam, że w opiniach on nisko i ciekawi mnie dlaczego ?

reklama
Ja na początku się bałam, bo po luteinie jest wydzielina jak przy infekcji, maziowata i nieraz widać grudki. Bałam się, że coś zlapałam

Do góry