reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej, dziewczyny mam pytanie, czy w ciąży można brac wapno przeciw alergii? Pogoda piękna, pogrilowaliśmy i oczywiscie juz mam super mega katar, podejrzewam że to musi cos pylić powoli bo jak siedze w domu to kataru ani widu ani słychu....i tak z tym katarem będę się męczyła do czerwca :hmm:
Nie wiem. Ale mam to samo. To chyba trawy kwitną... Potem będę mieć na lipę....

reklama
Hej, dawno mnie nie było. Jakoś nie miałam zupełnie weny do pisania. Dom i działka pochłonęły mnie całkowicie.
W poniedziałek kontrola u diabetologa, a we wtorek ginekolog :D może w końcu poznamy płeć. Skończyłam 4 miesiąc. Czekam z niecierpliwością na ruchy. Brzusio rośnie radośnie :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie ostatnio zapytano o miesiąc i zatkało jak wyliczyłam...

Mnie dobija jak ktoś się pyta w którym jestem tyg i mówię, że 16 i słyszę : aaaa to dopiero początek... tak mnie to wpienia. Bo o ciazy dowiedziałam się w 4 tyg, czyli od 12 tyg wiem, że jestem w ciąży. Przeżywam wiele stresów tyle czasu a słyszę taki tekst...

3jgx3e3k8f1j1v7h.png

Ja
Mnie dobija jak ktoś się pyta w którym jestem tyg i mówię, że 16 i słyszę : aaaa to dopiero początek... tak mnie to wpienia. Bo o ciazy dowiedziałam się w 4 tyg, czyli od 12 tyg wiem, że jestem w ciąży. Przeżywam wiele stresów tyle czasu a słyszę taki tekst...

3jgx3e3k8f1j1v7h.png
w 12tc od ratownika medycznego usłyszałam że 12tc to żadna ciąża noszszszszsz k...!

Jesli 12 tc to nie ciąża to ciekawe kiedy nią jest...ludzie są osłabiający, ja mam 16 tc+1dzien i mam wrazenie ze zlecialo w chwilę i ze zaraz bede rodzić, ani się oglądne:happy2: jak ktos zorientuje sie w temacie wapna to prosze o info :happy2: zaraz ide zmieniac posciel bo wykorzystalam pogode i wywietrzylam wszystko i wyprałam, padam na twarz a za tydzien zaczynamy mały remont, to dopiero bedzie armagedon a caly czas zbieram sie do robienia.porzadkow w szafach...przy moim tempie to zastanie mnie 40 tc :-D

@GoJ właśnie, jak kobieta czuje i wie, że ma dziecko to nie ma,że to wcześnie. Ja czuje do tego dziecka to samo co w 4 tyg mimo, że wtedy było tylko pęcherzykiem :)

3jgx3e3k8f1j1v7h.png
Ja myślałam że debila walnę. Ale lekarz na SOR powiedział mu że CO ZA DEBIL PRZYWOZI CIEZARNA NA SOR W OGOLNYM czy cos w ten deseń chodziło mu o hektary zarazkow na SOR

reklama
Jesli 12 tc to nie ciąża to ciekawe kiedy nią jest...ludzie są osłabiający, ja mam 16 tc+1dzien i mam wrazenie ze zlecialo w chwilę i ze zaraz bede rodzić, ani się oglądne:happy2: jak ktos zorientuje sie w temacie wapna to prosze o info :happy2: zaraz ide zmieniac posciel bo wykorzystalam pogode i wywietrzylam wszystko i wyprałam, padam na twarz a za tydzien zaczynamy mały remont, to dopiero bedzie armagedon a caly czas zbieram sie do robienia.porzadkow w szafach...przy moim tempie to zastanie mnie 40 tc :-D
Też dzisiaj poszalalam, pranie, sprzątanie. W poniedziałek podobno ma być 20 stopni więc ruszę chyba na balkon zrobić porządek :) szafy też musze przejrzeć i wysprzątać ale kiedy to nie wiem ;p

Do góry