Annmuśka
Fanka BB :)
Ja cały czas czułam dziewczynkę i nawet śni mi się babeczka ale wszyscy wmawiają mi chłopca więc już zaczęłam mieć wątpliwości zobaczymy jak sprawdzają się te moje przeczucia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja masuje 2x: wieczorem po prysznicu i rano. Czasem w czasie dnia, gdy czuję, ze skóra jest jakaś zbyt sucha to też. Ale nie lubię... Jakbym nie przybierała na wadze to pewnie też nie czułabym potrzeby a mi już przybyło prawie 6 kg.... Pierwszy raz w życiu przykroczylam 60 kg i aż strach się bać jak to się skończy. Może ciut przesadzam ze slodyczami (zwłaszcza w pierwszych tygodniach miałam tryb jamochłona...) i jem porządne śniadania. Jak na złość na zmianę jestem senna albo boli mnie głowa i ciężko mi się zmusić do spacerów :/A powiedzcie mi, bo mnie to zaintrygowało z tymi masażami na rozstępy. Regularnie tzn jak często?
Ja długo trzymałam rzeczy po chłopcach na 3 dziecko ale po kilku latach stwierdziłam, że sorry. No i nie miałam nic.... Najbardziej mi żal leżaczka bujaczka jednak okazało się, że teściowie przetrzymali i mojżeszowy kosz i wózek więc choć tyle.Oj co do płci to mam podobnie, na poczatku obstawiałam drugą córeczkę ale z upływem czasu nabieram wątpliwości moze dowiem się za 3 tygodnie na wizycie bo to juz będzie prawie pełnych 20 tygodni poki co nic nie.kupuje z odzieży, mam narazie już wózek i rozglądam się za lozeczkami bo potrzebuje dwóch, przy córce miałam ale oczywiście oddałam a teraz zaś muszę kupić z tym ze patrzę na używane, nie mam parcia ze musi byc nowe mąż się śmieje.ze jak wydalam wszystkie niemowlęce ubrania i akcesoria tak nam się dzidziolek trafił...taki prezent od losu a jak sie czlowiek starał to nie chciało zaskoczyć, ja to chyba za batdzo się nakręcalam i dopiero jak mysli zajętę były innymi sprawami tak samo z siebie zaskoczyło co do wagi to narazie na plusie 2 kg, boje sie tylko zeby nie popuchnąc tak jak w I ciąży bo chyba każę sobie hamak zamontować i zalegnę na całe lato
Twardnieje. Ciągnie. To chyba tak najbardziej obrazowo. Generalnie to jej przygotowanie do porodu. Niektóre mamy w ogóle tego nie czują jak ja w 2 ciąży. :-)Dziewczyny, a ja po kolejnych nocnych przemyslenich mam pytani: co to znaczy, że "macica się stawia" bo pisalyscie o tym, a ja w sumie nie wiem?
U mnie tak czy siak bedzie przewaga facetów chyba ze mam wliczyc nasza sunie. :-)A ja chcę chłopca jak trafi się córka też będzie ok ale marzę o drugim synku miałabym po równo w domu
Tak jak pisze @GoJ takie uczucie, że nagle brzuch robi się twardy. Trwa chwilę. Nie boli, przynajmniej mnie nie bolało. Tyle że ja w pierwszej ciąży czułam takie twardnienie dopiero pod koniec ciąży.Dziewczyny, a ja po kolejnych nocnych przemyslenich mam pytani: co to znaczy, że "macica się stawia" bo pisalyscie o tym, a ja w sumie nie wiem?