Skąd to imię??? Pierwszy raz słyszę!Moja koleżanka od momentu gdy dowiedziała się, że będzie miała synka mówiła, że będzie Zebedeusz. Przy rejestracji się zawahała i jest chyba Jan Zebedeusz, ale i tak wszyscy mówią na niego Zebek.
Napisane na Moto E (4) Plus w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Inka90
Fanka BB :)
Chyba z Biblii [emoji2]Skąd to imię??? Pierwszy raz słyszę!
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Mój pierwszy synek ma drugie imię Klemens po dziadku przy Franku odpuściliśmy, teraz będzie Nina i też z jednym zostanie. Klemens to ma tylko w dowodzie i nic więcej tak nie używamy
majapszczolka242
Też nie słyszałam nigdy. Przynajmniej orginalnieSkąd to imię??? Pierwszy raz słyszę!
Inka90
Ja może kiedyś słyszałam tę imię, ale nigdy bym nie wpadła że można takie imię nadać dziecku.Też nie słyszałam nigdy. Przynajmniej orginalnie
Co śmieszniejsze to Zebek do tego dziecka idealnie pasuje[emoji1]
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
a ja dziś poczułam pierwsze kopniaki ))) meeega zatęskniłam za tym
U
użytkownik 180176
Gość
Moja Helenka jeszcze nie kopię Ale wyczuwam już przelewanie.
Koniec 17 tc
Koniec 17 tc
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Wczoraj pytałam położną o kwas foliowy, powiedziała, że bierze się do końca 13 tyg., któraś z Was, chyba @bellina pisała, że do 13 tyg bierze się dla dziecka, a potem dla siebie, bo nawet wspomaga karmienie? Pytałam też o cholinę, bo w moim suplu nie ma, a wyczytałam, ze jest ważna. Położna mówi, że wszystkie te witaminy to napędza przemysł farmaceutyczny i jak kobieta odżywia się zdrowo i racjonalnie, to nie musi nic przyjmować, wszystko ma w pokarmie. A babeczka gdzieś przed 40, więc nie jakaś zacofana babiczka. Abstrahując od ciąży, czytałam, że dieta europejczyków jest na tyle urozmaicona, że w ogóle nie powinniśmy brać supli wspomagających organizm.
Ja na peweno będę brać omegę3, bo ryb jem zdecydowanie za mało, teraz powinnyśmy 2x w tygodniu zjeść tłustą rybę, ja jem może 2x w miesiącu, nie mam smykałki do ryb w kuchni...
Mi lekarka moja zaleciła dha, jest tak samo teraz ważne, jak kwas foliowy na początku. Kwas foliowy tez jest wciąż potrzebny ale juz o polowe mniejsza dawka. Ponieważ jej wcześniej wspominałam ze na początku brałam femibion, polecila mi go brać dalej, ale ta wersje od 13 tyg. I trzymam sie tego co mi moja gin zaleca.
Przed ciąża mogłam rybę jeść co drugi dzień. Ale do wyboru miałam tez wędzonego łososia, krewetki w sałatce z majonezem, kawior, sushi, tuńczyk w puszce w formie sałatki z majonezem ....obecnie jak sie czyta to wszystko to jest w ciąży niezalecane i wybór jest tak niewielki ze nie mam w ogóle smaka na rybę...mąż ostatnio zrobił łososia smażonego, kiedyś to bym sie oblizywała. A teraz ledwo co zmusiłam w siebie ten kawałek. Także bez dodatkowych witamin sie u mnie widać nie obejdzie
Poza ciąża na pewno odżywianie moje jest zrównoważone a wapń nadrabiam wszelkimi serami pleśniowymi (mniam) których teraz tez nie wolno ((((
Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
reklama
Też zazdroszczę, brakuje mi tego tylko mi się przelewa w brzuchu tzn. w jelitach, choć śnię, że czuję ruchy (od dwóch dni)a ja dziś poczułam pierwsze kopniaki ))) meeega zatęskniłam za tym
A ja czasem takiego pleśniowca czy rybkę zjem, w każdej ciąży jadłam, sushi też ale w wersji grill.Mi lekarka moja zaleciła dha, jest tak samo teraz ważne, jak kwas foliowy na początku. Kwas foliowy tez jest wciąż potrzebny ale juz o polowe mniejsza dawka. Ponieważ jej wcześniej wspominałam ze na początku brałam femibion, polecila mi go brać dalej, ale ta wersje od 13 tyg. I trzymam sie tego co mi moja gin zaleca.
Przed ciąża mogłam rybę jeść co drugi dzień. Ale do wyboru miałam tez wędzonego łososia, krewetki w sałatce z majonezem, kawior, sushi, tuńczyk w puszce w formie sałatki z majonezem ....obecnie jak sie czyta to wszystko to jest w ciąży niezalecane i wybór jest tak niewielki ze nie mam w ogóle smaka na rybę...mąż ostatnio zrobił łososia smażonego, kiedyś to bym sie oblizywała. A teraz ledwo co zmusiłam w siebie ten kawałek. Także bez dodatkowych witamin sie u mnie widać nie obejdzie
Poza ciąża na pewno odżywianie moje jest zrównoważone a wapń nadrabiam wszelkimi serami pleśniowymi (mniam) których teraz tez nie wolno ((((
Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom