reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A czemu nie lubicie podwójnych imion ? U mnie i mojego Kamila w rodzinie wszyscy mają po dwa. Dlatego może jestem nastawiona jednokierunkowo, ale bardzo mnie ciekawi inne spojrzenie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@GoJ ból w pachwinach to więzadła najprawdopodobniej
@Bajdelka35 kwas podobno do końca bierzemy

My z P drugich imion nie mamy i dziecko też nie będzie miało. Narazie na tapecie jest Sławek i Asia. Czekamy do 10.04, może tym razem będzie coś widać :D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam podwójne imię ale mój synek już tylko jedno Krzyś. Lubię imiona, które rosną razem z dzieckiem. Krzysiu, Krzysiek, Krzysztof. Teraz znów spodziewam się chłopca ale nie mamy jeszcze z mężem ustalonego imienia.

A czemu nie lubicie podwójnych imion ? U mnie i mojego Kamila w rodzinie wszyscy mają po dwa. Dlatego może jestem nastawiona jednokierunkowo, ale bardzo mnie ciekawi inne spojrzenie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wydaje mi się że nie jest to drugie imie do niczego potrzebne. Ja pamiętam tylko że wiecznie w szkole były problemy z tymi imionami, na egzaminach itp.
A tego imienia drugiego się w sumie i tak nie używa tylko jest wpisane na papierze.

oar8yx8d6a2llcco.png

Mnie bez różnicy. Jedno. Dwa. Dziesięć imion.
Wydaje mi się że nie jest to drugie imie do niczego potrzebne. Ja pamiętam tylko że wiecznie w szkole były problemy z tymi imionami, na egzaminach itp.
A tego imienia drugiego się w sumie i tak nie używa tylko jest wpisane na papierze.

oar8yx8d6a2llcco.png
Dokładnie.

Mnie dziś dziecko na pęcherz usiadło.

@GoJ ból w pachwinach to więzadła najprawdopodobniej
@Bajdelka35 kwas podobno do końca bierzemy

My z P drugich imion nie mamy i dziecko też nie będzie miało. Narazie na tapecie jest Sławek i Asia. Czekamy do 10.04, może tym razem będzie coś widać :D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Zapewne. Ale to mało komfortowe.

Zazdroszczę USG. Ja nawet terminu nie mam.

Mimo tego ze córka ma dwa (Livia Kamila), żałuje teraz tego trochę bo, jak tu dziewczyny piszą, wszędzie podają te dwa i Np w poczekalni u lekarza zawsze ja wołają „Livia Kamila” bo tak ma wystawiona karte kasy chorych i mnie to strasznie wkurza bo nie lubię jak sie wola do ludzi po dwóch imionach. A to w Niemczech jest niestety normalne :/
W szkole podobnie. Nawet na testach sie córka dwoma podpisuje tylko nie wiem czy dlatego ze lubi czy ze musi...muszę sie dziś zapytać hehe

Dlatego tym razem chyba sobie drugie odpuścimy, mimo ze jedna będzie miec dwa a druga jedno. Zeby nie komplikować spraw.

My z mężem mamy po 2 imiona i córce tez chciałam dac dwa. Mąż powiedział ze na drugie ma być moje bo mu sie podoba i tak zgłosił . Mimo ze obydwie babcie nazywają sie tak samo, to imię Jolanta, nawet na drugie, mnie nie bardzo przekonywało...

Ja mam podwójne imię ale mój synek już tylko jedno Krzyś. Lubię imiona, które rosną razem z dzieckiem. Krzysiu, Krzysiek, Krzysztof. Teraz znów spodziewam się chłopca ale nie mamy jeszcze z mężem ustalonego imienia.

To jest jedno z bardzo bardzo niewielu imion męskich jakie mi sie podobają ale ze mąż takie nosi to juz dla dziecka by niestety odpadało [emoji12]

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom

reklama
Do góry