reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny a u mnie czas stanął w miejscu dopiero 13+1maskara tak dawno dowiedziałam się o ciąży a dopiero początek wlecze się strasznie, nic po mnie nie widać nic nie czuje oprócz bólu piersi i czasami wymiotów i mdłości nic a nic prenatalne powtórka dopiero 4kwietnia a gin 6kwietnia ciągle zżera mnie ciekawość czy rośnie czy wszystko ok itp

Chyba każdej z nas się tak ciągnie jak ma przerwę między wizytami

p19u3e3k367ah8zu.png

reklama
Współczuje. Może coś Ci zaszkodziło ? Dbaj żeby sie nie odwodnić i odpocząć jak sie uda chwila spokoju

p19u3e3k367ah8zu.png

Moich chłopców ostatnio męczą wymioty i biegunka. Nie wiem czy cos od nich nie załapałam.

Ale wiecie co. Wzięłam i się wyryczałam ale tak porządnie. Trochę mi puściło na żołądku już tak nie boli.

Ja odziwo jestem wyjątkowo spokojna a to moja pierwsza ciąża.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

To tez zależy od charakteru , tego ile kto ma na głowie , czy jest czas odpocząć itd. A zreszta każda z nas jest inna:) ja mogę mieć humory ale oczywiście zachowuje się spokojniej bo to rozsądne w tym stanie

p19u3e3k367ah8zu.png

Moich chłopców ostatnio męczą wymioty i biegunka. Nie wiem czy cos od nich nie załapałam.

Ale wiecie co. Wzięłam i się wyryczałam ale tak porządnie. Trochę mi puściło na żołądku już tak nie boli.

Czasem trzeba. Dużo stresu , chore dzieci tez pewnie dały popalić a jeśli nawet nie to i tak człowiek się martwił. Tu strach czy sam czegoś nie złapie i czy to nie zaszkodzi dziecku ... i tysiące innych rzeczy . Czasem jak się wyryczy to lepiej i na duchu i ciele

p19u3e3k367ah8zu.png

Wzięłam się za mycie okien a tu jak nie wpadnie moja matka z rykiem że w ciąży okien się nie myje...
:errr:

Co wy o tym myślicie? Mnie nie przyszło to do głowy w ogóle...

Wzięłam się za mycie okien a tu jak nie wpadnie moja matka z rykiem że w ciąży okien się nie myje...
:errr:

Co wy o tym myślicie? Mnie nie przyszło to do głowy w ogóle...
Czytałam w internecie o tym, że okien myć nie wolno, ani firanek wieszać bo zemdleć można czy coś takiego

oar8yx8d6a2llcco.png

Czytałam w internecie o tym, że okien myć nie wolno, ani firanek wieszać bo zemdleć można czy coś takiego

oar8yx8d6a2llcco.png

Faktycznie. Długie stanie z uniesionymi rękami. Ale jak się dobrze czuje i nie musi stawać na stołku / drabinie , wychodzić na parapet i nie ma ryzyka upadku to można myć. Ja miałam manie i myłam nawet dwa razy w tygodniu w pierwszej ciąży.

p19u3e3k367ah8zu.png

Podobno rąk nie powinno podnosić się do góry bo macica może pęknąć. Mój mąż się pytał czy ma myć okna ale wystarczy jak firanki zmienimy:p ja odkąd jestem w ciąży ogarniam tylko kuchnie a mąż resztę robi.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam zamiaru zabrać się za okna ale niech zrobi się cieplej, szybko pójdzie raz dwa i pomyte wszędzie mam zazdroski oprócz jednego pokoju gdzie ciężko zakłada się firany ale zmienić muszę założę jeden haczyk i odpocznę itd aż wkoncu założę te firanki i będę mieć komfort że czysto jest ☺️

Do góry