reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tak, ja mialam skierowanie ze wzgledu na wiek. Badanie w prywatnej przychodni u profesora z bdb. opiniami. Przychodnia ma kontrakt z NFZ. Badanie bardzo dokladne, wszystko sprawdzone- przeziernosc, przeplywy, do tego badanie biochemiczne z krwi czyli tzw. test PAPPA.
Ale to już było specjalistyczne badanie że skierowania, mi chodziło o takie zwykłe między 11 a 13 tygodniem które wykonuje lekarz prowadzący. Czy tam sprawdza te parametry. Bo jutro właśnie idę na USG i mnie ciekawi czy bd sprawdzał, a jakby nie sprawdził czy mogę się np. upomnieć o zrobienie tego bo np. trzeba. A w internecie ciężko mi znaleźć jakieś info na ten temat.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak Ci się udało? [emoji1]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
A sama nie wiem. Tydzień temu na genetycznym to patrzyłam dokładnie gdzie on jeździ po brzuchu. Nawet mężowi kazała pamiętać haha i nic nie mogłam. A dzisiaj jakos wyszlo. Ostatnio mezowi szukalam bo juz myslalam ze zepsulam detektor hahah

Oj w ciazy wszystko wolno. Moze zazdroszczą haha

To mam tak samo masakra. Lekarz powiedział że może być jeszcze gorzej bo to przez zwiększoną ilość krwi w organizmie. Mi dentystka kazała lacalut aktiv zacząć używać że niby ma pomóc.

Na krwawiace dziąsła, pękające naczynka w nosie i generalnie wszystkie inne delikatne krwawienia polecam przyjmowanie rutinoscorbinu, działa jak "uszczelniacz" :)

A sama nie wiem. Tydzień temu na genetycznym to patrzyłam dokładnie gdzie on jeździ po brzuchu. Nawet mężowi kazała pamiętać haha i nic nie mogłam. A dzisiaj jakos wyszlo. Ostatnio mezowi szukalam bo juz myslalam ze zepsulam detektor hahah
No to super [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gotica mi tez w koncu udalo sie znalezc i od dwoch dni slucham :) Mysle, ze dzieciatko wreszcie jest wystarczajaco duze i urzadzenie wylapuje bicie serduszka. Dzieki temu jestem duzo spokojniejsza.

Na krwawiace dziąsła, pękające naczynka w nosie i generalnie wszystkie inne delikatne krwawienia polecam przyjmowanie rutinoscorbinu, działa jak "uszczelniacz" :)
Na pewno wypróbuję fajnie jakby pomogło.
@Gotica mi tez w koncu udalo sie znalezc i od dwoch dni slucham :) Mysle, ze dzieciatko wreszcie jest wystarczajaco duze i urzadzenie wylapuje bicie serduszka. Dzieki temu jestem duzo spokojniejsza.
To prawda tym bardziej że ja teraz 2 tygodnie na wizytę czekam.

Jestem po wizycie. Jest super. Male nie pokazalo co ma miedzy nozkami zeby juz na 100 procent potwierdzic. :p Krwiak sie moj wchlonal wiec teraz mam etap wychodzenia z duphastonu.

Maluch wazy 137 gramow i widzialam jak zajada raczke :):)

I 13 kwietnia mam polowkowe :)

Hej wszystkim jestem nowa więc się przedstawię. Mam na imię Marta to moja pierwsza ciąża A przewidywany termin 19 wrzesień. Ciążę przechodzę tak sobie bo mam do tej pory mdłości i wymioty. Bywają dni super bywają i takie gdzie odwiedzam kibelek 5 razy... No ale cóż zawsze mogło być gorzej. Generalnie nie mam apetytu i tylko to mnie martwi bo genetycznie jestem bardzo szczupła A mam wrażenie że jeszcze mi ubyło kg... dzidzia rozwija się prawidłowo na usg genetycznym wszystko super - tylko z wrażenia nie zapytałam czy już " coś " widać. Kolejna wizyta u mojego gin 29. 03. :-)

Hej wszystkim jestem nowa więc się przedstawię. Mam na imię Marta to moja pierwsza ciąża A przewidywany termin 19 wrzesień. Ciążę przechodzę tak sobie bo mam do tej pory mdłości i wymioty. Bywają dni super bywają i takie gdzie odwiedzam kibelek 5 razy... No ale cóż zawsze mogło być gorzej. Generalnie nie mam apetytu i tylko to mnie martwi bo genetycznie jestem bardzo szczupła A mam wrażenie że jeszcze mi ubyło kg... dzidzia rozwija się prawidłowo na usg genetycznym wszystko super - tylko z wrażenia nie zapytałam czy już " coś " widać. Kolejna wizyta u mojego gin 29. 03. :-)

Hej. Mam nadzieje ze będzie Ci z nami fajnie się pisało. Pozdrawiam

reklama
Do góry