reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ale to już było specjalistyczne badanie że skierowania, mi chodziło o takie zwykłe między 11 a 13 tygodniem które wykonuje lekarz prowadzący. Czy tam sprawdza te parametry. Bo jutro właśnie idę na USG i mnie ciekawi czy bd sprawdzał, a jakby nie sprawdził czy mogę się np. upomnieć o zrobienie tego bo np. trzeba. A w internecie ciężko mi znaleźć jakieś info na ten temat.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Takie badanie, zeby bylo wiarygodne powinno byc zrobione przez lekarza, ktory ma odpowiednie kwalifikacje potwierdzone certyfikatem. Wtedy masz pewnosc, ze jest wiarygodne. Tzw. Usg genetyczne jest zalecone w kazdym wieku.

reklama
Takie badanie, zeby bylo wiarygodne powinno byc zrobione przez lekarza, ktory ma odpowiednie kwalifikacje potwierdzone certyfikatem. Wtedy masz pewnosc, ze jest wiarygodne. Tzw. Usg genetyczne jest zalecone w kazdym wieku.

Usg genetyczne może być wykonane tylko do 13.6 tc później dziecko jest po pierwsze za duże, a po drugie ma już tendencje do układania głowy ( nie pamietam jak ) co uniemożliwia dokładnego zmierzenia przeziernosci karku. Stad mówi się , że ro nawet jedno z ważniejszych badań bo wykrywa wiele wad, które później mogą nie zostać wykryte.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a co z USG Genetycznym miedzy 18 a 22 tc. Pytam bo teraz te plus pappa były okej i zastanawiam sie czym genetyczne rozni sie od polowkowego "zwykłego"

Dziewczyny a co z USG Genetycznym miedzy 18 a 22 tc. Pytam bo teraz te plus pappa były okej i zastanawiam sie czym genetyczne rozni sie od polowkowego "zwykłego"

Jak pamietam to sprawdza to samo przeziernosc narrzady tylko juz to widac dokladniej. I chyba tam twz dochodzi pare nowych markerow których nie widac miedzy 11 a 13 tc. Dalej masz szczegółowo. Jak masz z poprzednicj ciaz genetyke to sprawdz sobie co tam mierzyl doktor :)

@GoJ

wiec tak;
Sklepienia pokrywy czaszki, mozdzek, polkole mozgowe wzgorze srodmozgowie. Kosci nosowe. Twarzoczaszka, kręgosłup, konczyny, serce jelita,uklad moczowy, przeplywy, lozysko, pepowina, oczy, wargi.

Moja genetyka z ciazy z ostatnim synem

Załączniki

• 20180321_181754-1.jpg
    20180321_181754-1.jpg
    774,7 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry