reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

jak sie zle czujesz to sie zwolnij, szkoda zebys sie meczyla.

Mnie w tej ciazy mdlosci ominely ale jak juz sie zdarzylo ratowala mnie woda z cytryną.
W poprzednich ciazach mialam do konca tak ze jak np wstawalam rano to mnie strasznie mulilo. Lekarz wtedy zalecil mi abym miala przy lozku herbatniki lub biszkopty i na wpol leżąca sobie zjesc odczekac chwile i dopiero wstac.

Również polecam Twoje metody , oraz nie dopuszczanie do uczucia głodu , bo wtedy tez może mdlic. Po odrobince a częściej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już się nie mogę doczekać ruchów dziecka, ale jeszcze trochę poczekam, bo to pierwsza ciąża, więc spodziewam się min w 18 tc (Teraz 16 tc).
To chyba taki przełom, że maluszek staje się coraz bardziej realny, bo na razie nie mogę dalej w to uwierzyć, że on tam jest :D
Moja aplikacja ciążowa właśnie dzisiaj podała mi informację, że kobiety w kolejnej ciąży czują ruchy szybciej, od około 16 tc.

Ja już się nie mogę doczekać ruchów dziecka, ale jeszcze trochę poczekam, bo to pierwsza ciąża, więc spodziewam się min w 18 tc (Teraz 16 tc).
To chyba taki przełom, że maluszek staje się coraz bardziej realny, bo na razie nie mogę dalej w to uwierzyć, że on tam jest :D
Moja aplikacja ciążowa właśnie dzisiaj podała mi informację, że kobiety w kolejnej ciąży czują ruchy szybciej, od około 16 tc.

W niektórych pisze ze około 14 nawet. Ale każda kobieta jest inna, jak i każda ciąża :) zleci i jeszcze będziesz mieć dość kopniaków:)

Dziewczyny chyba poczułam ruchy...no sama nie wiem takie delikatne....kurcze no sama nie wiem. W pierwszej ciąży ruchy poczulam ok 18 tc wiec chyba powiedzmy 14 to za szybko:confused:
I tez poczulam to w ten sposób jakby mi wewnatrz brzucha mięsień skakał...dwa razy podskoczyl...hym moze to jelita
Ja takie cuś poczułam raz. 6 marca. To było kolo 6 rano i byłam pewna że akurat to nie są jelita. Od tej pory cisza. Ale na USG widziałam że się wierci. Pierwszy syn kopnął mnie w 14tc raz ale jakby gola strzelał i potem dłuuuuugo nic. A drugiego czułam też koło 14 tc ale takie bulgoty. Także dużo zależy od ułożenia dziecka i wielkości mamy.

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze. Czuję się dobrze, podbrzusze nie boli, czesciej głowa jak już, o dziwo spadła mi waga o całe 30 dkg ☺ waze sie zawsze zaraz po wstaniu, moze to kwestia mniejszych kolacji brzuszek powoli się uwidacznia. Co do ruchów to w 1 ciazy poczulam w 18 tc, ciekawe jak to bedzie teraz, jiz nie moge sie doczekac. Ruchy maluszka to taki namacalny znak ze jest a tak hdyby yeraz nie lekko zarysowujacy sie brzuszek to nie bardzo bym uwierzyla ze jestem w ciąży ☺ życzę Wszystkim miłego dnia i witam wszystkie nowe dziewczyny

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze.
Ja też strasznie bałam się tego USG prenatalnego jeszcze leżąc i obserwując maluszka... odetchnęłam jak się okazało, że jest OK.

Natomiast dziś w nocy miałam koszmar o poronieniu. Ale to zapewne przez to, że młodszy syn całą noc wymiotował, więc lęki się jakoś musiały się "wyrzygać".
A wczoraj u lekarza było wesoło ;)
Schudłam 400g intrygujące, bo nie rzygam zbytnio i jem dużo. Ale może dlatego, że przyszła wiosna i sobie robię spacery kilkukilometrowe. Poza tym dostałam jakieś cuś w kapsułkach z winogron na te bolące nogi :)
Także jestem nieprzytomna i zmęczona i jak tylko starsze do szkoły wyprawię idę odsypiać noc i w de z bałaganem, zmywaniem i innymi pierdołami.

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze. Czuję się dobrze, podbrzusze nie boli, czesciej głowa jak już, o dziwo spadła mi waga o całe 30 dkg ☺ waze sie zawsze zaraz po wstaniu, moze to kwestia mniejszych kolacji brzuszek powoli się uwidacznia. Co do ruchów to w 1 ciazy poczulam w 18 tc, ciekawe jak to bedzie teraz, jiz nie moge sie doczekac. Ruchy maluszka to taki namacalny znak ze jest a tak hdyby yeraz nie lekko zarysowujacy sie brzuszek to nie bardzo bym uwierzyla ze jestem w ciąży ☺ życzę Wszystkim miłego dnia i witam wszystkie nowe dziewczyny

Rozumiem Cię ja też mam dzisiaj ale dopiero wieczorkiem i cały czas w nerwach siedzę. To z waga dobrze masz kurcze ja już z 5 kg schudłam od pierwszej wizyty u lekarza za to brzuch mam spory A przed ciaza nie miałam. U mnie pierwsza ciaza i myślałam że będzie coś widać dopiero później :-) A tu taka niespodzianka

reklama
Rozumiem Cię ja też mam dzisiaj ale dopiero wieczorkiem i cały czas w nerwach siedzę. To z waga dobrze masz kurcze ja już z 5 kg schudłam od pierwszej wizyty u lekarza za to brzuch mam spory A przed ciaza nie miałam. U mnie pierwsza ciaza i myślałam że będzie coś widać dopiero później :-) A tu taka niespodzianka

Ja tez myślałam ze dłużej pochodzę w normalnych ciuchach a tu zonk :) mama schudła tez ponad piec kg a brzuch widać już z daleka:)

Do góry