reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witamy :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne. Spokojnej ciąży !

A ja mam detektor tętna płodu jeszcze po pierwszej ciąży i powiem wam, ze nic tak nie niepokoi jak niemożność jego znalezienia [emoji23] Wiem, ze to za wcześnie (14tc) i czasem są z tym problemy ale już raz udało mi się znaleźć i teraz wariuje jak mi się nie udaje...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Jasne. Spokojnej ciąży !

A ja mam detektor tętna płodu jeszcze po pierwszej ciąży i powiem wam, ze nic tak nie niepokoi jak niemożność jego znalezienia [emoji23] Wiem, ze to za wcześnie (14tc) i czasem są z tym problemy ale już raz udało mi się znaleźć i teraz wariuje jak mi się nie udaje...

A mi się udało i kupiłam używany za 20 zł . Działa , serducha słuchałam ale nie za pierwszym razem się udało. Nie mam żelu do usg do niego , ale dałam sporo oliwki i świetnie było słychać :) w poprzednim dniu może dałam za malutko i dlatego gorsze przewodzenie.

A mi się udało i kupiłam używany za 20 zł . Działa , serducha słuchałam ale nie za pierwszym razem się udało. Nie mam żelu do usg do niego , ale dałam sporo oliwki i świetnie było słychać :) w poprzednim dniu może dałam za malutko i dlatego gorsze przewodzenie.

No to faktycznie trafiłaś na okazje :) Od którego tygodnia ciąży podsłuchujesz dzieciątko ?

Tez juz bym chciala czuc jak sie babel wierci ;) sa dni kiedy nie moge wysiedziec w pracy zwyczajne lenistwo poszlabym spac i to od razu a nie siedziala w papierach....

Ja od kilku dni mam takie uczucie muskania od środka , a wczoraj poczułam delikatnie akurat miałam rękę na brzuchu pierwsze ruchy. To moja trzecia ciąża wiec w miarę ogarniam i nie mylę z niczym innym . super uczucie :) ja jeszcze do 14-15 w miarę funkcjonuje ale potem to już tylko sen mi w głowie

Ja ostatnio jakoś ogarniam bez drzemki w dzień, ale dziś przez tę nieorzespaną noc poległam. I cały dzień do de.

Ja ostatnio jakoś ogarniam bez drzemki w dzień, ale dziś przez tę nieorzespaną noc poległam. I cały dzień do de.

A to Tobie dzieciaczek chorował w nocy ? Dobrze kojarzę ? Ja o 13 zasnęłam obudził mnie nastawiony na „w razie w” budzik , długo nie mogłam ogarnac jaki dzień ani nic :) a po młode po szkoły pojechałam z odbitymi na twarzy śladami poduszki :) i teraz wlasnie jestem taka rozbita. To chyba tez od pogody idzie

No to faktycznie trafiłaś na okazje :) Od którego tygodnia ciąży podsłuchujesz dzieciątko ?

W niedziele kupiłam czyli połowa 14 tyg. Pare minut mi zeszło zanim zlokalizowałam , potem znów się udało a za trzecim razem już mi brakło cierpliwości. Może dziś z mężem i dziećmi posłuchamy

Czy są tu mamy, które miały cc więcej niż 1 raz? Mnie czeka druga cesarka i zastanawiam się jak to będzie. Dużo się słyszy ze drugie cc jest zupełnie inne, niektórzy nawet twierdzą ze mniej bolesne. Jak to było w waszym przypadku ?

reklama
A to Tobie dzieciaczek chorował w nocy ? Dobrze kojarzę ? Ja o 13 zasnęłam obudził mnie nastawiony na „w razie w” budzik , długo nie mogłam ogarnac jaki dzień ani nic :) a po młode po szkoły pojechałam z odbitymi na twarzy śladami poduszki :) i teraz wlasnie jestem taka rozbita. To chyba tez od pogody idzie
No tak. Młody mi choruje więc i nieprzespane noce (back tu the past :p ) i odsypianie w dzień. Co do odbierania po drzemce - znam ten ból :D

Do góry