reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witamy :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne. Spokojnej ciąży !

A ja mam detektor tętna płodu jeszcze po pierwszej ciąży i powiem wam, ze nic tak nie niepokoi jak niemożność jego znalezienia [emoji23] Wiem, ze to za wcześnie (14tc) i czasem są z tym problemy ale już raz udało mi się znaleźć i teraz wariuje jak mi się nie udaje...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Jasne. Spokojnej ciąży !

A ja mam detektor tętna płodu jeszcze po pierwszej ciąży i powiem wam, ze nic tak nie niepokoi jak niemożność jego znalezienia [emoji23] Wiem, ze to za wcześnie (14tc) i czasem są z tym problemy ale już raz udało mi się znaleźć i teraz wariuje jak mi się nie udaje...

A mi się udało i kupiłam używany za 20 zł . Działa , serducha słuchałam ale nie za pierwszym razem się udało. Nie mam żelu do usg do niego , ale dałam sporo oliwki i świetnie było słychać :) w poprzednim dniu może dałam za malutko i dlatego gorsze przewodzenie.

A mi się udało i kupiłam używany za 20 zł . Działa , serducha słuchałam ale nie za pierwszym razem się udało. Nie mam żelu do usg do niego , ale dałam sporo oliwki i świetnie było słychać :) w poprzednim dniu może dałam za malutko i dlatego gorsze przewodzenie.

No to faktycznie trafiłaś na okazje :) Od którego tygodnia ciąży podsłuchujesz dzieciątko ?

Tez juz bym chciala czuc jak sie babel wierci ;) sa dni kiedy nie moge wysiedziec w pracy zwyczajne lenistwo poszlabym spac i to od razu a nie siedziala w papierach....

Ja od kilku dni mam takie uczucie muskania od środka , a wczoraj poczułam delikatnie akurat miałam rękę na brzuchu pierwsze ruchy. To moja trzecia ciąża wiec w miarę ogarniam i nie mylę z niczym innym . super uczucie :) ja jeszcze do 14-15 w miarę funkcjonuje ale potem to już tylko sen mi w głowie

Ja ostatnio jakoś ogarniam bez drzemki w dzień, ale dziś przez tę nieorzespaną noc poległam. I cały dzień do de.

Ja ostatnio jakoś ogarniam bez drzemki w dzień, ale dziś przez tę nieorzespaną noc poległam. I cały dzień do de.

A to Tobie dzieciaczek chorował w nocy ? Dobrze kojarzę ? Ja o 13 zasnęłam obudził mnie nastawiony na „w razie w” budzik , długo nie mogłam ogarnac jaki dzień ani nic :) a po młode po szkoły pojechałam z odbitymi na twarzy śladami poduszki :) i teraz wlasnie jestem taka rozbita. To chyba tez od pogody idzie

No to faktycznie trafiłaś na okazje :) Od którego tygodnia ciąży podsłuchujesz dzieciątko ?

W niedziele kupiłam czyli połowa 14 tyg. Pare minut mi zeszło zanim zlokalizowałam , potem znów się udało a za trzecim razem już mi brakło cierpliwości. Może dziś z mężem i dziećmi posłuchamy

Czy są tu mamy, które miały cc więcej niż 1 raz? Mnie czeka druga cesarka i zastanawiam się jak to będzie. Dużo się słyszy ze drugie cc jest zupełnie inne, niektórzy nawet twierdzą ze mniej bolesne. Jak to było w waszym przypadku ?

reklama
A to Tobie dzieciaczek chorował w nocy ? Dobrze kojarzę ? Ja o 13 zasnęłam obudził mnie nastawiony na „w razie w” budzik , długo nie mogłam ogarnac jaki dzień ani nic :) a po młode po szkoły pojechałam z odbitymi na twarzy śladami poduszki :) i teraz wlasnie jestem taka rozbita. To chyba tez od pogody idzie
No tak. Młody mi choruje więc i nieprzespane noce (back tu the past :p ) i odsypianie w dzień. Co do odbierania po drzemce - znam ten ból :D

Do góry