reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ewarut współczuję, ja się obudziłam w trakcie zabiegu jecząc, że mnie bardzo boli potem znowu odleciałam. Poronienia to naprawdę okropne przeżycie :(

f2w3xzkr9phejtsp.png

reklama
Ewarut współczuję, ja się obudziłam w trakcie zabiegu jecząc, że mnie bardzo boli potem znowu odleciałam. Poronienia to naprawdę okropne przeżycie :(

f2w3xzkr9phejtsp.png
Ja czułam wszystko dosłownie wszystko. Darłam się niemiłosiernie, a na koniec pielęgniarki dwie które mnie trzymały mówią ,ale żeśmy się z panią na męczyły. A uprzedzam ,że na mnie głupi Jaś nie działa ja nie zasnę po nim i czuję wszystko, nie wierzyly.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czułam wszystko dosłownie wszystko. Darłam się niemiłosiernie, a na koniec pielęgniarki dwie które mnie trzymały mówią ,ale żeśmy się z panią na męczyły. A uprzedzam ,że na mnie głupi Jaś nie działa ja nie zasnę po nim i czuję wszystko, nie wierzyly.

To ja miałam przy zabiegu narkozę gdzie odleciała i obudziłam się przy dyżurce pielęgniarek

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja miałam przy zabiegu narkozę gdzie odleciała i obudziłam się przy dyżurce pielęgniarek

Wtedy pewno e bym spała i nie czuła nic i miała teraz spokojne sny

Wtedy pewno e bym spała i nie czuła nic i miała teraz spokojne sny

Wierzę Ci nie powinno być tak wykonywane.Bo to nie potrzebny stres ból i przeżycie kobiecie i tak już przeżywa stratę to jeszcze taki koszmar.Ze mną był lekarz położna i anestezjolog.

Wierzę Ci nie powinno być tak wykonywane.Bo to nie potrzebny stres ból i przeżycie kobiecie i tak już przeżywa stratę to jeszcze taki koszmar.Ze mną był lekarz położna i anestezjolog.

Ze mną położna i lekarza na samym początku a potem jak jedna nie mogła mnie utrzymac to zawołała druga.

Ze mną położna i lekarza na samym początku a potem jak jedna nie mogła mnie utrzymac to zawołała druga.

Naprawdę dziwne że jeszcze taka metoda używają bo mamy 21 wiek i można kobiecie ulżyć nawet teraz jak tam materiały kobiecie pobierają wycinki itd to nie na głupim Jasiu a na narkozie.

Naprawdę dziwne że jeszcze taka metoda używają bo mamy 21 wiek i można kobiecie ulżyć nawet teraz jak tam materiały kobiecie pobierają wycinki itd to nie na głupim Jasiu a na narkozie.

Przykre,ale niestety prawdziwe [emoji20]

Dlatego właśnie ja nie zgodziłabym się na zabieg nigdy w życiu. 2 razy wystarczyła mi farmakologia, nie panikowałam jak następnego dnia na USG okazywało się, że jeszcze nie wszystko się oczyściło - na wizycie kontrolnej po tygodniu zawsze było ok. Bez antybiotyku, znieczulenia, dodatkowego stresu i ryzyka, bo jednak każdy zabieg to ryzyko. Oczywiście nie zaprzeczę, że większość szpitali nie ma warunków, a nawet chęci stworzenia ich dla wywołanych poronień - musiałam o wszystko się sama upominać, nie było żadnego ustronnego miejsca... długa historia. Ale czułam że to takie bardziej naturalne i ludzkie niż zabieg, chociaż towarzyszące emocje pewnie podobne

reklama
Dlatego właśnie ja nie zgodziłabym się na zabieg nigdy w życiu. 2 razy wystarczyła mi farmakologia, nie panikowałam jak następnego dnia na USG okazywało się, że jeszcze nie wszystko się oczyściło - na wizycie kontrolnej po tygodniu zawsze było ok. Bez antybiotyku, znieczulenia, dodatkowego stresu i ryzyka, bo jednak każdy zabieg to ryzyko. Oczywiście nie zaprzeczę, że większość szpitali nie ma warunków, a nawet chęci stworzenia ich dla wywołanych poronień - musiałam o wszystko się sama upominać, nie było żadnego ustronnego miejsca... długa historia. Ale czułam że to takie bardziej naturalne i ludzkie niż zabieg, chociaż towarzyszące emocje pewnie podobne
Nie roniłam farmakologicznie i samoistnie , ale wiem jedno nie chcę przechodzić przez to już nigdy więcej dla mnie to koszmar psychiczny.

Do góry