reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jeśli możesz, to powiedz o jaką lukę w prawie chodzi?

Ja od pewnego czasu twierdzę, że za takie poświęcenie szerszych schodów czy złotych bram do niebios mieć nie będziemy. Pomników też nam nie postawią.

Zmieniając temat [emoji16]. Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy czy oczy, że z kefirem w ciąży trzeba ostrożnie.
A ja już czuję smak młodych ziemniaków z koperkiem, jajkiem sadzonym, fasolka i kefirem [emoji39]
Albo domowe frytki z kefirem!
O Boże!! Mmmmm ale narobilas smaka. Zaraz jajo zniose

reklama
Przepraszam, a jak ma mi dostosować pracodawca dostosować stanowisko? Nie ma takiej możliwości.
ZAWSZE jest jakaś możliwość.. Wystarczy odrobina checi:) i to nie ty powinnaś się tym przejmować tylko pracodawca. Bo jeśli to on by musiał płacić za 2pracownikow zamiast jednego to by szybko zmienił nastawienie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rany teściowa zadzwoniła że jadą do mnie i będą do pół godz... Skacze z radości :/ Ma dla mnie obiad - ona kompletnie nie umie gotować. ehhh a mial być spokojny wieczór

w5wqzbmhtbjgomj7.png

reklama
Ja od marca 2016r nie przepracowałam ani jednego dnia. Najpierw pierwsza ciąża, macierzyński, urlop wypoczynkowy, teraz druga ciąża i L4. Obie ciąże znoszę bardzo źle, a jakbym się dobrze czuła to też bym poszła na L4. Przed ciążą pracowałam dużo ponad etat, soboty, nadgodziny itp i dzięki temu wyliczyli mi dość wysoką pensję na L4. Gdybym pracowała teraz w ciąży miałabym ledwo to co na umowie, bo nie byłabym teraz w stanie przychodzić na 10 h dziennie...i jak mam w takiej sytuacji wracać do pracy, harować i mieć znacznie mniej niż na zwolnieniu? Nie mówiąc już o tym, że nie mam z kim zostawić rocznego dziecka.... jak pracodawca zatrudnia kobietę w wieku rozrodczym to musi się z tym liczyć, decyzji o posiadaniu dzieci nie można odwlekać w nieskończoność.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Do góry