A wiesz, dla Zusu to wyglądalo jak zatrudnienia fikcyjne. Ja i pozostali pracownicy musieliśmu masę dokumetów wypelniac aby potwierdzić że one tam faktycznie pracowały przez krótki czas.Ewa ale postaw się w sytuacji szefa. Zatrudniasz dwie dziewczyny a one ci l4 dają... I masz dwa miejsca zajęte bo z jednej str nie potrzebujesz 4osob a nie wiesz czy one nie wrócą... I przyjmiesz nowe a tamte wrócą... Ja bym. Na pewno im nie przedłużyla umowy. I Powiedziała paru pracowawca z okolicy jakie mi się Panie trafiły [emoji39]
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
reklama
MłodaMama93
Fanka BB :)
Po za tym nie masz pracy to nie zachodz w ciążę... Najpierw dziecku się zapewnia warunki a później się go robi...
A później placz bo na teście dwie kreski a ja pracy nie mam i co teraz? [emoji4]
A później placz bo na teście dwie kreski a ja pracy nie mam i co teraz? [emoji4]
monika2018
Zaciekawiona BB
ja puki co pracuje i jak narazie mam zamiar pracowac. Dobrze sie czuję wiec nie widzę potrzeby aby isc na zwolnienie. Ale kazdy robi jak uważa. Mam pracę siedząca za biurkiem wiec nie ma co narzekać, jedyny minus to taki że codziennie ilość papierów/akt jest coraz gorsza i trzeba to nosic. Tego sie tylko obawiam. I nie wiem kiedy powiedzieć kierowniczce aby mnie odciążyć z noszenia. :/
monika2018
Zaciekawiona BB
MłodaMama93
Arvena wiem... Mam przykład z najbliższego otoczenia... A to Jeszce nic bo znajomej syn ma ponad rok a jej zus do tej pory nie wypłacil macierzyńskiego bo cały czas obstaje że się zatrudnila wiedząc że jest w ciąży firmy już nie ma... Wszyscy wyjechali i jest problem
K
Kkk88
Gość
Ja powiedziałam w 7tc.. nie muszę nic nosić A jak ktoś mi nie pomoże to zostawiam i robię coś innegoja puki co pracuje i jak narazie mam zamiar pracowac. Dobrze sie czuję wiec nie widzę potrzeby aby isc na zwolnienie. Ale kazdy robi jak uważa. Mam pracę siedząca za biurkiem wiec nie ma co narzekać, jedyny minus to taki że codziennie ilość papierów/akt jest coraz gorsza i trzeba to nosic. Tego sie tylko obawiam. I nie wiem kiedy powiedzieć kierowniczce aby mnie odciążyć z noszenia. :/
Oni mogą niestety bezkarnie takie rzeczy robić a że kobieta została bez środków do życia to co ich to obchodzi.Arvena wiem... Mam przykład z najbliższego otoczenia... A to Jeszce nic bo znajomej syn ma ponad rok a jej zus do tej pory nie wypłacil macierzyńskiego bo cały czas obstaje że się zatrudnila wiedząc że jest w ciąży firmy już nie ma... Wszyscy wyjechali i jest problem
zośkaTośka
A ja się cieszę ze jestem na takim miejscu jakim jestem moja przełożona wie już jestem z nią w bardzo dobrej relacji i bardzo się cieszy z tego faktu i trzyma kciuki by się udało. Sama miała długo bardzo długo problem zajść.
Co do zwolnienia.... ja mam pracę generalnie siedząca przy biurku czasem gdzieś z dokumentami na miasto śmignę ale... mnie np bardziej meczy siedzenie 8 godzin niż jakbym miała się ruszać ( nie mowię o noszeniu).
L4 i czas kiedy jest brane powinno być indywidualne i nikogo nie obchodzić a po co a dlaczego tak wcześnie... idę i już u mnie moje bliskie koleżanki z pracy które pracują tylko do końca stycznia bo idą wlasnie na zwolnienie są aktualnie w 6 miesiącu i czują się rewelacyjnie fizycznie w ogóle nie widać ze są w ciąży ani wymiotowania ani jakis gorszych dni, tylko zazdrościć
Ja odliczam czas do 19 i tak strasznie pragnę zeby była kropka bijąca na usg...
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Co do zwolnienia.... ja mam pracę generalnie siedząca przy biurku czasem gdzieś z dokumentami na miasto śmignę ale... mnie np bardziej meczy siedzenie 8 godzin niż jakbym miała się ruszać ( nie mowię o noszeniu).
L4 i czas kiedy jest brane powinno być indywidualne i nikogo nie obchodzić a po co a dlaczego tak wcześnie... idę i już u mnie moje bliskie koleżanki z pracy które pracują tylko do końca stycznia bo idą wlasnie na zwolnienie są aktualnie w 6 miesiącu i czują się rewelacyjnie fizycznie w ogóle nie widać ze są w ciąży ani wymiotowania ani jakis gorszych dni, tylko zazdrościć
Ja odliczam czas do 19 i tak strasznie pragnę zeby była kropka bijąca na usg...
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
MłodaMama93
Arvena tak... Dokładnie no i w sumie rozprawy w sądzie były już 4x i nic... Zus mówi że zatrudnila się pp to żeby mieć kasę wiedziała ze jesy ciąży i dlatego. Do tego że u znajomych i jej się nie należą Te pieniądze.