reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej ja juz po sniadaniu. Ogolnie nie mam problemu z jedzeniem, wszystko wchodzi bez problemu. Dzisiaj sie zwazylam i przez tydzien przytylam prawie 3kg wrrr
w weekend przesadzilam. Czuje sie dobrze, oby jak najdluzej [emoji4]

@Ewarut ja bole plecow mialam w poprzedniej ciazy od samego poczatku do końca - wspolczuje wiem jak to jest.

@eve25białystok wspolczuje

@Paulina_wrzesień12 najwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj rano zauważyłam śluz z krwią, już nie zastanawiałam się tylko wsiadłam w samochód i pojechałam na IP, nie zapytali mnie o szczegóły tylko położyli na oddział. Jestem po usg, serce bije, ciąża jest "żywa" nie ma powodów do niepokoju. Czekam na obchód i wypisanie leków. Czy u Was to też standardowa procedura? Kładzenie od razu na oddział? Stresu najadłam się co nie miara.

gannvfxm7rdcfbwj.png

Ciesze sie, ze wszystko jest ok z fasolka!

0d1ygov361ofth5y.png

Hej ja juz po sniadaniu. Ogolnie nie mam problemu z jedzeniem, wszystko wchodzi bez problemu. Dzisiaj sie zwazylam i przez tydzien przytylam prawie 3kg wrrr
w weekend przesadzilam. Czuje sie dobrze, oby jak najdluzej [emoji4]

@Ewarut ja bole plecow mialam w poprzedniej ciazy od samego poczatku do końca - wspolczuje wiem jak to jest.

@eve25białystok wspolczuje

@Paulina_wrzesień12 najwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak jest, zdrowie fasolki najwazniejsze - jestem po obchodzie i nie wiem nic, pewnie będzie tak jak mówicie. Zostawią mnie na krótką obserwację. Tak to jest gdy jeździ się 100 km do ginekologa a gdy wychodzi taka sytuacja to trzeba się ratować izbą przyjęć na miejscu, eh...

gannvfxm7rdcfbwj.png

Ja kawę pije normalnie, tylko że ja pije raz ma tydzień jak mnie najdzie. I tak jest od zawsze.
A jeśli chodzi o jedzenie. W poprzedniej ciaży jadłam wszystko co mi się chciało, do tego piłam tylko soki typu kubusie i pepsi (niczym innym nie potrafiłam zaspokoić pragnienia). Waga leciała mi w dół, w ostateczności przytyłam może tylko z 5 kg, a wyniki wszystkie były idealne.
Teraz mam nadzieje, że dieta będzie zdrowsza :D

Cześć wszystkim. Widzę, że dziś nie tylko u mnie słabszy dzień. Chyba póki co odpuszczę sobie zakupy i odwiedzanie działu z mięsem. Nie mogę wody zwykłej ani gazowanej póki co wchodzą tylko soki typu Kubuś. Mąż mi się pochorował leży i jęczy zastanawiam się czy nie jechać z nim na IP wiadomo przecież, że facet z katarem jest umierający a ten do tego jeszcze kaszle... [emoji33] Zauważyłam, że piszecie o kawie jak to jest właśnie u was z tą kawą? Ja odstawiłam w sumie całkiem.
Ja piję kawę normalnie. W drugiej ciąży, za zgodą i wiedzą mojego gina też piłam. Mam niskie ciśnienie i nie powinno to stanowić problemu. W każdym razie nie większy niż herbata, a o tą jakoś nikt się nie martwi ;). Zawartość kofeiny porównywalna!

Ja już po wizycie wczoraj. Ciąża najpewniej młodsza niż to wynika z OM. Pęcherzyk z ciałkiem żółtym jest. Zarodka i serduszka tym bardziej jeszcze nie było widać. Czekam niecierpliwie do lutego...

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

@mrrrr- i też ból pleców szedł ci w biodra i czasem mam wrażenie że w prawą nogę pośladek.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Byłaś z nią u lekarza? Ja wczoraj byłam ze Stasiem- oskrzela czyste, gardło czyste a w nocy mial 39. Lekarka powiedziała że grypa panuje i łupneła antybiotyk.
Na razie go nie podałam nie widzę sensu dawania antybiotyku na grypę. Zobaczę jak będzie dziś. Wyjeżdżamy na ferie w niedzielę :frown:
Byłam, lekarka mówi, że nie ma pojęcia co jej jest. Osłuchowo czysta. Mówi, że wygląda na jakiś wirus, pewnie właśnie grypa, także grzejemy się w domu i zbijamy gorączkę. Na szczęście moja pediatra nie wpada na pomysly dawania antybiotyku na wirusa :p Werka raz w życiu antybiotyk brała.

reklama
Do góry