M
Mar1
Gość
Juliett - u mnie skończyło się jakieś 2, 3 tygodnie przed porodem, ale ja to ewenement
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dżisas!!!! Ale słabo!!! Chociaż ja na podobna rozmowę się szykujeDziewczyny jestem w szoku. Byłam w pracy powiedzieć o ciąży i to jak zostałam potraktowana wprawiło mnie w takie osłupienie, że normalnie się poplakalam. Dowiedziałam się, że jestem nie w porządku, bo po roku pracy zachodze w ciążę, że L4 jest lipne i że mogłaby mnie zwolnić, bo do 3 miesiąca nie jestem chroniona (kłamstwo). Na odchodne rzuciła, że życzy zdrowia i że ona nie zasłużyła na takie zachowanie. Ręce mi opadły.
Ja to pisałam. Ale StarAnia jest na l4 a na zwolnieniu nie może dostać wypowiedzenia. Więc nic jej nie mogą zrobićNo właśnie ostatnio jakaś dziewczyna pisała ż
Może Ci dac jeszcze wypowiedzenie i wtedy liczy się 3ci miesiąc ciąży w ostatnim dniu na okresie wypowiedzenia. Tak moja koleżanka miała 1.5roku temu. I wtedy powyżej 3gi miesiąca muszą przedłużyć do dnia porodu
Kochana pamiętam o Tobie i Twojej umowie ale mam taki zapier**** w pracy ze nie mam czasu poprzegladac orzecznictwa a w domu nie mam dostępu (( obiecuję poszukam jak tylko się obrobie :***Nie powielajmy bzdur, bo staną się prawdą [emoji12]. Nawet 1,5 roku temu (chyba) tak nie było. Na pewno nie teraz.
O boże pędź kochana trzymam kciukiDziewczyny trzymajcie kciuki jadę do szpitala plamie jasna krwią 3 raz tego nie przeżyje ;(
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ale jak dostaniesz wypowiedzenie to umowa będzie się kończyć wcześniej. Nie chodzi o termin zapisany na umowie. Dlatego przy umowach na czas określony mówi się żeby czekać w pracy do 12 tc. Bo nawet jakbyś miała krótki okres wypowiedzenia to i tak nie zdążą Cię zwolnićOd początku kolejnej umowy jesteś chroniona, jeśli tylko nie kończy się ona przed Twoim 12 t.c.