reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Na pocieszenie mój brzusio

Załączniki

• IMG-20180119-WA0000.jpg
    IMG-20180119-WA0000.jpg
    111,6 KB · Wyświetleń: 129
W drugiej ciąży co obumarła, miałam podobny w 9 tyg. Więc sama nie wiem co mam myśleć.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Chciałam się podzielić z Wami moja jedną dygresją - na początku ciąży miesza się w nas tak wiele uczuć od radości po strach od euforii po lęk. Nasłuchujemy własnego ciała i czytamy czytamy czytamy. Każda z nas dopóki nie usłyszy bicia serduszka, nie przebrnie przez 1 trymestr to będzie gdzieś podświadomie czuła strach. Dodatkowo mam wrażenie, że niektóre z nas tutaj lubią dodatkowo dowalać oliwy do ognia i każdy symptom oceniać jako potencjalną przesłankę do utraty tej upragnionej ciąży! Czasami aż odechciewa się czytać. To właśnie na forum dowiedziałam się o pustym pęcherzyku, o tym, że tak wczesna ciąża to właściwie 50/50 szans, zaczęłam po prostu bardziej się bać niż cieszyć! I muszę zrobić sobie chwilę przerwy od forum, bo nie działa na mnie zbyt dobrze. Szanuję każdą z Was, szczególnie te dziewczyny po stracie, bo mogę się jedynie domyślać jak wielki to dla Was był i jest ból i nie chce tego w żaden sposób negować ale jesteśmy kobietami i wspierajmy się, dajmy sobie energię, optymizm a nie lęk i obawy.

Uffff trochę się napisałam - dobrego dnia!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Chciałam się podzielić z Wami moja jedną dygresją - na początku ciąży miesza się w nas tak wiele uczuć od radości po strach od euforii po lęk. Nasłuchujemy własnego ciała i czytamy czytamy czytamy. Każda z nas dopóki nie usłyszy bicia serduszka, nie przebrnie przez 1 trymestr to będzie gdzieś podświadomie czuła strach. Dodatkowo mam wrażenie, że niektóre z nas tutaj lubią dodatkowo dowalać oliwy do ognia i każdy symptom oceniać jako potencjalną przesłankę do utraty tej upragnionej ciąży! Czasami aż odechciewa się czytać. To właśnie na forum dowiedziałam się o pustym pęcherzyku, o tym, że tak wczesna ciąża to właściwie 50/50 szans, zaczęłam po prostu bardziej się bać niż cieszyć! I muszę zrobić sobie chwilę przerwy od forum, bo nie działa na mnie zbyt dobrze. Szanuję każdą z Was, szczególnie te dziewczyny po stracie, bo mogę się jedynie domyślać jak wielki to dla Was był i jest ból i nie chce tego w żaden sposób negować ale jesteśmy kobietami i wspierajmy się, dajmy sobie energię, optymizm a nie lęk i obawy.

Uffff trochę się napisałam - dobrego dnia!

Chcesz powiedzieć,że porównanie brzucha w ciąży jednej a drugiej jest czym złym i dolewam oliwy do ognia. Przepraszam ,ale chyba źle zrozumiałaś mój post.

Chcesz powiedzieć,że porównanie brzucha w ciąży jednej a drugiej jest czym złym i dolewam oliwy do ognia. Przepraszam ,ale chyba źle zrozumiałaś mój post.

Nie mówię, że to jest coś złego (nie chodzi o zdjęcie, ono było może pretekstem do tego mojego wywodu tylko), jak napisałam ja nie neguję tego każda z Was przeżyła lub przeszła ale są pewne momenty na forum kiedy wkrada się totalna panika i myślę ze w tej sytuacji powiedzenie mniej wiesz lepiej śpisz jest jak najbardziej na miejscu. Nie mówię też tutaj o poradach medycznych, one czasem ratują skórę ale odpowiedź typu "też tak miałam gdy straciłam ciaze" jest dla młodej, przyszłej mamy paraliżująca.

Byłam wczoraj na wizycie bąbel ma całe 3,1 mm serduszko bije narazie jeszcze trochę wolno dlatego idę za tydzień na kontrole mam nadzieje ze wszystko będzie Ok i się rozkręci
U ciebie to już piękny Kropek będzie i serduszko trzymam &&& za udana wizytę
Na kiedy masz termin tez na 12.09?

w57v3e3k7xowfzhz.png
A ile u Ciebie uderzeń serduszka było? :) u mnie 106 i ginekolog mi powiedziała że jeszcze wolno bo dopiero zaczyna bić. Ale nie kazała przychodzić na kontrolę tylko za 3 tyg z wynikami badań. Czytałam na blogu mamaginekolog że na samym początku jest 70-80 uderzeń. mi z wymiarów wychodzi też termin 12.09 :)

f2w3csqvilsnamac.png

reklama
czesc dziewczyny!
to moja 1 ciąża, niby sie człowiek już chwile starał, ale jak przyszło co do czego to jestem przerażona. Dodajcie mi proszę otuchy.... Musiałam odstawić leki, z trudem zasypiam o 3-4rano.
A oto moja Kropka na 1 usg, obecnie mamy 5tc.
Hej! Gratulacje! Miałam dokładnie tak samo! Najpierw płakałam że 4 miesiące nie wychodzi a potem jak wyszlo to wpadlam w panikę :) mamy jeszcze 8 miesięcy żeby się oswoic :) czytaj forum! Entuzjazm jest zarazliwy :)

f2w3csqvilsnamac.png

Do góry