reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Miałam iść na betę i zaspałam :( Pół nocy nie spałam, w końcu zasnęłam ale córka się obudziła. Ledwo żywa wstałam przed 7 i zrobiłam jej śniadanie. Wyjątkowo pozwoliłam jej jeść przed tv a sama się jeszcze polożylam na chwilę ( taka wyrodna matka jestem hehe) i nagle się zerwałam a tu 9.10... Do 10 pobierają krew więc nie bylo opcji że zdążę ogarnąć siebie i córkę i jeszcze dotrzeć do przychodni.
Teraz mnie potwornie boli głowa, wypiłabym kawe ale mnie od niej odrzuca.

reklama
Witajcie! Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do tego szczęśliwego grona :) o ciąży dowiedziałam się 26.12 czyli dostaliśmy idealny prezent na święta :) mam już 4 letnią córkę a o kolejne dziecko staraliśmy się 18 cykli więc teraz bardzo się boję żeby wszystko było w porządku. Pracuję na recepcji hotelu a więc zmianowo po 12h w tym nocki. Nie jest to żadna fizyczna praca ale często stresująca jak to praca z ludźmi martwię się żeby to jakoś nie wpłynęło na fasolkę. Niestety nie mam wyboru i do końca stycznia muszę pracować wg grafiku czyli też nocki :/ kierownik już wie i od lutego nie będę mieć nocek i pójdę sobie kilka dni na urlop żeby mieć mniej dni pracujących. Wizyta u gina dopiero 15 stycznia a ja jestem pełna obaw. Objawów poza bolącymi piersiami nie mam wcale...

Załączniki

• IMG_20171226_073011.jpg
    IMG_20171226_073011.jpg
    791,4 KB · Wyświetleń: 119
Witajcie! Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do tego szczęśliwego grona :) o ciąży dowiedziałam się 26.12 czyli dostaliśmy idealny prezent na święta :) mam już 4 letnią córkę a o kolejne dziecko staraliśmy się 18 cykli więc teraz bardzo się boję żeby wszystko było w porządku. Pracuję na recepcji hotelu a więc zmianowo po 12h w tym nocki. Nie jest to żadna fizyczna praca ale często stresująca jak to praca z ludźmi martwię się żeby to jakoś nie wpłynęło na fasolkę. Niestety nie mam wyboru i do końca stycznia muszę pracować wg grafiku czyli też nocki :/ kierownik już wie i od lutego nie będę mieć nocek i pójdę sobie kilka dni na urlop żeby mieć mniej dni pracujących. Wizyta u gina dopiero 15 stycznia a ja jestem pełna obaw. Objawów poza bolącymi piersiami nie mam wcale...
Gratulacje! Witamy w naszym zacnym gronie :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Według ostatniego okresu to 5 tydz i 2 dzień jak byłam ostatnio na wizycie to właśnie mówił o tej karcie że założy :-)ale jak pójdę to zobaczymy może jeszcze się mu odmieni :-)
Daj znać jak poszło. Ja właśnie dziś też zapisałam się do gina, na czwartek. Będzie to 5t 4d i się zastanawiam czy aby nie za wsześnie. Wolałabym się nie rozczarować jak się okaże że jeszcze nic nie będzie widać :) chyba przelożę wizytę na kolejny tydzień. Plus jest taki ze u lekarza do ktorego chodzę (w ramach nfz notabene) wizyty umawia się praktycznie z dnia na dzień ;)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za ciepłe przyjęcie! Mam nadzieję że z Wami będzie mi raźniej i się choć trochę uspokoję :) zapomniałam napisać, że przewidywany termin porodu 2 września :)

@Brrrownie wszystko chyba zależy od sprzętu lekarza. W pierwazej ciąży jeden lekarz wręcz był oburzony, że przyszłam tydz po planowanej miesiączce (właśnie na nfz myślałam ze uda mi się uniknąć prywatnych wizyt) a inny dwa dni później kartę mi założył. Choć w lipcu żałowałam że poszłam tak wcześnie bo lekarka mnie nastraszyła pustym pęcherzykiem o dwa tyg stresów... Fakt, był pusty ale czytałam że na takim etapie może się jeszcze rozwinąć

@Cicha3 Witamy, poszerza się nasze grono:))

Tak się zastanawiam czy po zaniesieniu zaświadczenia o ciąży pracodawca nie ma obowiązku zmienić Ci grafiku w styczniu?
Ja pracuję w sklepie niby też bardzo ciężko nie jest na moim stanowisku- jestem zastępcą kierownika, w poprzedniej ciąży pracowałam do10 tyg ale teraz mam zamiar iść na L4 jak najszybciej za jakieś dwa tyg pewnie.

reklama
Witam wszystkie nowe wrześniowe mamusie :)
Mnie nadal przeziębienie nie puszcza , kaszel okropny , ale na szczęście nie suchy. Jestem mega zmęczona spałabym cały czas . Brzuch pobolewa tzn podbrzusze...

Do góry