reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny ;) powodzenia z betami i wizytami u lekarzy. Ja umówiłam się na wizytę na jutro ale tutaj gdzie mieszkam idzie się do ogólnego lekarza on potwierdza ciąże i wysyła list do szpitala i dopiero oni wzywają na wizytę między 8-12 tyg na badania. Dziś idę 1 dzień po świętach do pracy kurde chciałam powiedzieć szefowej ale jeszcze się wstrzymam......bardzo fajna jest ale mysle ze się nie ucieszy .... a szkoda by mi było stracić prace bo bardzo mam fajna..... mam nadzieje ze wszystko się ułoży na dobre.

reklama
Cześć :)
To i ja dołączę. I przy okazji powiem cos o sobie :) mam córkę z sierpnia 2014 i synka z października 2016. Dwie kreski pojawiły się dość niespodziewanie, w najgorszym możliwym momencie. Brałam tabletki anty, o test pokusiłam się przez ból przy kp. Dziś mam za sobą betę, wyniki będą wieczorem.
Mam za sobą też poronienie w 6tc, więc mega się denerwuje i w czwartek idę znów. Trzymajcie za nas kciuki proszę. Bo ciąża mimo iż nie planowana, to mam wrażenie, że to moja ostatnia szansa na dziecko. A marzy mi się siostra dla mojej niuni.

Testy mega bladziochy, ale TP wychodzi mi gdzieś na połowę września, mam długie cykle.

1514891162-b92c5eaf982ad40f-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć :)
To i ja dołączę. I przy okazji powiem cos o sobie :) mam córkę z sierpnia 2014 i synka z października 2016. Dwie kreski pojawiły się dość niespodziewanie, w najgorszym możliwym momencie. Brałam tabletki anty, o test pokusiłam się przez ból przy kp. Dziś mam za sobą betę, wyniki będą wieczorem.
Mam za sobą też poronienie w 6tc, więc mega się denerwuje i w czwartek idę znów. Trzymajcie za nas kciuki proszę. Bo ciąża mimo iż nie planowana, to mam wrażenie, że to moja ostatnia szansa na dziecko. A marzy mi się siostra dla mojej niuni.

Testy mega bladziochy, ale TP wychodzi mi gdzieś na połowę września, mam długie cykle.

1514891162-b92c5eaf982ad40f-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj wiem co czujesz ja mam za sobą ciążę obumarłą w 9 tyg...
Ale teraz musi być dobrze [emoji2]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bellina witaj w naszym gronie ;) będzie dobrze bo przecież musi ;) a ja w drodze do pracy zaszalalam i kupiłam ( na promocji żeby nie było ) bluzeczki ciążowe i jedna sukienkę mam nadzieje ze do czasu kiedy będą potrzebne nie będą już za małe ;)

@Cicha3, gratulacje i witamy z nami [emoji106][emoji119]. Jest ładna krecha!!! @bellina i Ciebie witamy, jest bladzioszek!!! Gratulacje[emoji106][emoji119]

Rozgośćcie się, bo zostajecie z nami na 8 spokojnych miesięcy!

A ja jutro pierwszy dzień do pracy po takiej długiej przerwie... Uuu, jak mi się nie chce! Ale z drugiej strony szybciej czas będzie mijał. Dziś mam 5t4d i żadnych szczególnych objawów oprócz wrażliwości na zapachy.

Jeszcze tyle czasu, a ja już bym chciała przygotowywać pokoik dla dziecka [emoji849][emoji16].

@Brrrownie, @matylkafm, czekam na Wasze betki [emoji256].

@Cicha3, gratulacje i witamy z nami [emoji106][emoji119]. Jest ładna krecha!!! @bellina i Ciebie witamy, jest bladzioszek!!! Gratulacje[emoji106][emoji119]

Rozgośćcie się, bo zostajecie z nami na 8 spokojnych miesięcy!

A ja jutro pierwszy dzień do pracy po takiej długiej przerwie... Uuu, jak mi się nie chce! Ale z drugiej strony szybciej czas będzie mijał. Dziś mam 5t4d i żadnych szczególnych objawów oprócz wrażliwości na zapachy.

Jeszcze tyle czasu, a ja już bym chciała przygotowywać pokoik dla dziecka [emoji849][emoji16].

@Brrrownie, @matylkafm, czekam na Wasze betki [emoji256].
Widzę że nie jestem sama w planowaniu. Dziś już planowałam jak ustawie łóżeczko w sypialni aż mój M musiał mnie sprowadzić na ziemię [emoji1][emoji6]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

@Cicha3 Witamy, poszerza się nasze grono:))

Tak się zastanawiam czy po zaniesieniu zaświadczenia o ciąży pracodawca nie ma obowiązku zmienić Ci grafiku w styczniu?
Ja pracuję w sklepie niby też bardzo ciężko nie jest na moim stanowisku- jestem zastępcą kierownika, w poprzedniej ciąży pracowałam do10 tyg ale teraz mam zamiar iść na L4 jak najszybciej za jakieś dwa tyg pewnie.
Masz rację jednak niestety nie jest to możliwe w moim przypadku ponieważ musiałabym mieć kogoś kto weźmie za mnie zmiany a personelu niestety brak :/

No i byłam u gin zwolnienia nie dał kazał przyjść jutro to podobno ma wystawic.no i dał skierowanie na mocz morfologię i coś jeszcze ale nie mogę rozczytać co on tam namazal :-)

Witam Wrześniowe Mamuski!
Mam nadzieje, że i ja dołacze do Waszego grona. Oficjalnie ☺️U mnie za wczesnie na test ale czuje, że jestem w ciaży. Pewnie, niejedna sie usmieje (zreszta moj maz tez to robi) ale jakos wiem. Zreszta tak samo było w pierwszej ciazy. Po prostu wiedziałam i tyle. Bede robic test w weekend :)
A skad wiem... piersi obrzmiałe i bola caly czas. Dzis to już w ogóle.
Mam ciagle uczucie albo “kłucia” albo “ takiego lekkiego bolu okresowego w podbrzuszu. Teoretycznie podobnie do okresu ale nie to samo. ✊️ Wiec za mnie kciuki.
To bedzie moje drugie dziecko, mam 15m Zosie ❤️

reklama
Witajcie dziewczyny ;) powodzenia z betami i wizytami u lekarzy. Ja umówiłam się na wizytę na jutro ale tutaj gdzie mieszkam idzie się do ogólnego lekarza on potwierdza ciąże i wysyła list do szpitala i dopiero oni wzywają na wizytę między 8-12 tyg na badania. Dziś idę 1 dzień po świętach do pracy kurde chciałam powiedzieć szefowej ale jeszcze się wstrzymam......bardzo fajna jest ale mysle ze się nie ucieszy .... a szkoda by mi było stracić prace bo bardzo mam fajna..... mam nadzieje ze wszystko się ułoży na dobre.
A gdzie mieszkasz? U mnie w ie jest podobnie.

Do góry