reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie ponad 5 na minusie ale brzuchol porządnie widać :) każdy jest inny i po każdym inaczej widać , jak patrzę na zdj z końcówki wcześniejszej ciąży to se myśle : gdzie tam brzuch ? Rodzic szlam to się śmiały ze chyba na obserwacje bo to nie jest więcej niż 6 mcy

reklama
A mam pytanie, boli was czasem brzuch i czy to jest normalne, bo mnie np. boli jak tak nagle i szybko wstaje z łóżka i zaraz przestaje. Albo dzisiaj byłam w sklepie i moja mała chciała do wózka waży 20 kg wsadziłam ja i było ok, ale potem jak ja wyjmowalam to zabolał mnie brzuch, nie mam żadnych plamien, ale nie wiem czy ja już panikuje czy może jednak sprawdzić u lekarza czy wszystko jest ok?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No bo jakbym się nie starała to na 100% nie mogę uniknąć podnoszenia jej a się nie powinno, a 20 kg to sporo.

Napisałem coś i nie ma więc w skrócie ja również obawiam się wyników omówienie i wizytę mam na 4kwietnia, ładne macie brzuszki i takie wszystkie chude laski jesteście no ale cóż jakby wszyscy byli tacy sami...... Ja na obecną chwilę myślę o kurtce i butach na wiosnę, później jakieś spodnie ale bardziej pójdę w lniane na lato, tak się boję że będę gruba i wstrętnaw maju jesteśmy gośćmi na Komuni a we wrześniu mam ślub siostry ale to już będę na finiszu więc nie wiem jak to będzie....

Wiesz musza być różni ludzie , mam koleżankę i biedna niziutka i teraz pod koniec wyglada jak kulka poprostu. Ale ważne żeby maluch był zdrowy a sobą się będziemy później martwić albo i nie :)

No bo jakbym się nie starała to na 100% nie mogę uniknąć podnoszenia jej a się nie powinno, a 20 kg to sporo.

Tez się zdarza. Przy szybkim wstawaniu , wysiłku (chociaż unikam ) jeżeli zaraz przechodzi i nic dodatkowo się nie dzieje to poprostu zapytaj lekarza przy okazji wizyty. Nie powinnaś dźwigać ale kurczę jak trzeba to co zrobisz. Chyba ze lekarz Ci kategorycznie z jakiegoś powodu by zabronił to wtedy by człowiek myślał jak sobie radzić.

A mam pytanie, boli was czasem brzuch i czy to jest normalne, bo mnie np. boli jak tak nagle i szybko wstaje z łóżka i zaraz przestaje. Albo dzisiaj byłam w sklepie i moja mała chciała do wózka waży 20 kg wsadziłam ja i było ok, ale potem jak ja wyjmowalam to zabolał mnie brzuch, nie mam żadnych plamien, ale nie wiem czy ja już panikuje czy może jednak sprawdzić u lekarza czy wszystko jest ok?

Polecam przeczytać
Link do: Mamusiu, na rączki! - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można nosić starsze dzieci. Przez nagle i szybkie wstawanie z łóżka mogą bolec np więzadła. Także spokojnie !:)
Mimo wszystko zawsze warto się poradzić lekarza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mnie za to po podniesieniu czegoś cięższego zaczyna boleć głowa a nie brzuch.
Dziewczyny pobolewają wiązadła i macica po bokach bo się powiększa.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tylko czasem więzadła jak kaszlnę lub wstanę/ruszę się nie tak. Nie dźwigam. Od tego mam męża i wykorzystuję na maxa. ;-)
Dzieci już od dawna nie noszę gdyż po 1. są za stare, po 2. za ciężkie. :-)

reklama
Polecam przeczytać
Link do: Mamusiu, na rączki! - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można nosić starsze dzieci. Przez nagle i szybkie wstawanie z łóżka mogą bolec np więzadła. Także spokojnie !:)
Mimo wszystko zawsze warto się poradzić lekarza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajny artykuł (?) ciekawe informacje i lekko się czyta. Ja generalnie ne dźwigam czy podnoszę a jeśli już to z kucków/kucek? gdyż ponieważ się mnie dysk wysuwa (nie mylić z wypadaniem) co skutkuje wielomiesięcznymi bólami w krzyżu lub gorszymi nogi prawej...

Ostatnia edycja:
Do góry