reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie ponad 5 na minusie ale brzuchol porządnie widać :) każdy jest inny i po każdym inaczej widać , jak patrzę na zdj z końcówki wcześniejszej ciąży to se myśle : gdzie tam brzuch ? Rodzic szlam to się śmiały ze chyba na obserwacje bo to nie jest więcej niż 6 mcy

reklama
A mam pytanie, boli was czasem brzuch i czy to jest normalne, bo mnie np. boli jak tak nagle i szybko wstaje z łóżka i zaraz przestaje. Albo dzisiaj byłam w sklepie i moja mała chciała do wózka waży 20 kg wsadziłam ja i było ok, ale potem jak ja wyjmowalam to zabolał mnie brzuch, nie mam żadnych plamien, ale nie wiem czy ja już panikuje czy może jednak sprawdzić u lekarza czy wszystko jest ok?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No bo jakbym się nie starała to na 100% nie mogę uniknąć podnoszenia jej a się nie powinno, a 20 kg to sporo.

Napisałem coś i nie ma więc w skrócie ja również obawiam się wyników omówienie i wizytę mam na 4kwietnia, ładne macie brzuszki i takie wszystkie chude laski jesteście no ale cóż jakby wszyscy byli tacy sami...... Ja na obecną chwilę myślę o kurtce i butach na wiosnę, później jakieś spodnie ale bardziej pójdę w lniane na lato, tak się boję że będę gruba i wstrętnaw maju jesteśmy gośćmi na Komuni a we wrześniu mam ślub siostry ale to już będę na finiszu więc nie wiem jak to będzie....

Wiesz musza być różni ludzie , mam koleżankę i biedna niziutka i teraz pod koniec wyglada jak kulka poprostu. Ale ważne żeby maluch był zdrowy a sobą się będziemy później martwić albo i nie :)

No bo jakbym się nie starała to na 100% nie mogę uniknąć podnoszenia jej a się nie powinno, a 20 kg to sporo.

Tez się zdarza. Przy szybkim wstawaniu , wysiłku (chociaż unikam ) jeżeli zaraz przechodzi i nic dodatkowo się nie dzieje to poprostu zapytaj lekarza przy okazji wizyty. Nie powinnaś dźwigać ale kurczę jak trzeba to co zrobisz. Chyba ze lekarz Ci kategorycznie z jakiegoś powodu by zabronił to wtedy by człowiek myślał jak sobie radzić.

A mam pytanie, boli was czasem brzuch i czy to jest normalne, bo mnie np. boli jak tak nagle i szybko wstaje z łóżka i zaraz przestaje. Albo dzisiaj byłam w sklepie i moja mała chciała do wózka waży 20 kg wsadziłam ja i było ok, ale potem jak ja wyjmowalam to zabolał mnie brzuch, nie mam żadnych plamien, ale nie wiem czy ja już panikuje czy może jednak sprawdzić u lekarza czy wszystko jest ok?

Polecam przeczytać
Link do: Mamusiu, na rączki! - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można nosić starsze dzieci. Przez nagle i szybkie wstawanie z łóżka mogą bolec np więzadła. Także spokojnie !:)
Mimo wszystko zawsze warto się poradzić lekarza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mnie za to po podniesieniu czegoś cięższego zaczyna boleć głowa a nie brzuch.
Dziewczyny pobolewają wiązadła i macica po bokach bo się powiększa.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tylko czasem więzadła jak kaszlnę lub wstanę/ruszę się nie tak. Nie dźwigam. Od tego mam męża i wykorzystuję na maxa. ;-)
Dzieci już od dawna nie noszę gdyż po 1. są za stare, po 2. za ciężkie. :-)

reklama
Polecam przeczytać
Link do: Mamusiu, na rączki! - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można nosić starsze dzieci. Przez nagle i szybkie wstawanie z łóżka mogą bolec np więzadła. Także spokojnie !:)
Mimo wszystko zawsze warto się poradzić lekarza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajny artykuł (?) ciekawe informacje i lekko się czyta. Ja generalnie ne dźwigam czy podnoszę a jeśli już to z kucków/kucek? gdyż ponieważ się mnie dysk wysuwa (nie mylić z wypadaniem) co skutkuje wielomiesięcznymi bólami w krzyżu lub gorszymi nogi prawej...

Ostatnia edycja:
Do góry