reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Miała któraś z was usg prenatalne w okolicach końcówki 13tc? Bez problemu dało się wszystko pomierzyć?
Mi wypada 13t6d i teraz się martwię czy nie za późno i czy wszystko sprawdzi czy dzidziol za,duży już nie będzie :/

usg wizyta 4.04

reklama
Miała któraś z was usg prenatalne w okolicach końcówki 13tc? Bez problemu dało się wszystko pomierzyć?
Mi wypada 13t6d i teraz się martwię czy nie za późno i czy wszystko sprawdzi czy dzidziol za,duży już nie będzie :/

usg wizyta 4.04
Ja miałam 13+1 podobno wtedy najlepiej

Macie jakieś zachcianki jedzeniowe? Bo ja to w sumie zjadłabym wszystko i nic, nie mogę się ciągle zdecydiwac co by zjeść, nie mam pomysłu, chciałabym coś zdrowo w miarę i smacznie heh

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

usg wizyta 4.04
Ja miałam prenatalne tak samo jak Ty i wszystko było w porządku. Lekarz bez problemu pomierzył dzidzie także się nie martw. Jedynie czego się nie dowiedzieliśmy to płci bo się ukrywa.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Macie jakieś zachcianki jedzeniowe? Bo ja to w sumie zjadłabym wszystko i nic, nie mogę się ciągle zdecydiwac co by zjeść, nie mam pomysłu, chciałabym coś zdrowo w miarę i smacznie heh

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na początku ciąży jadłam same słodycze... lody, ciastka, batoniki, paczki i tak jak przed ciążą dzień bez mięsa i wędliny był dla mnie dniem straconym tak teraz nie mogę na to patrzeć. Najbardziej smakuje mi pieczywo tylko z masłem i czasami owoc jabłko, mango albo banany.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jest po 3w nocy i znowu nie śpię też tak macie? Wybudzam się często kolo2i do 4-5 nie mogę zasnąć a rano jak dzwoni budzik aby dzieci do szkoły wyprawic to wstać nie mogę....... Ja mam zachcianki na sok pomidorowy codziennie pije jedna szkl soku, odrzucilo mnie od kawy która uwielbiam i piłam 3 dziennie, mam ochotę na gotowane a nie na smażone, ostatnio w Dino kupiłam biały ser wędzony normalnie nigdy nawet na to nie patrzyłam no pycha ...... Jeśli chodzi o wyprawkę to mam wszystko upatrzone i wybrane tylko kasę wydawać, mi się podobają wózki Bebetto i mniej więcej takie stylu chce wózek i koniecznie musi być z białą rama ☺️ jeszcze wcześniej był post którejś z was odnośnie bram radości na wieść o synku, powiem tak pierwsze bliźniaki to mam dwie córki tak mi daly w kość że szok, ale może dlatego, że były od razu dwie, później jak zaszlam w ciążę najpierw lekarz powiedział że znowu dziewczynka byłam lekko zawiedziona nawet kupiłam różowe prześcieradło na przewijak, gdzie za jakiś miesiąc okazało się, że jednak chłopczyk, moja radość była ogromna i się nie mylilam jak tylko dostałam go w ramiona normalnie wymieklam ogromną miłość poczułam od razu, syn był dzieckiem i nadal jest bezproblemowym on nie miał kolek, on się niczego nie domagał on nawet słuchajcie nie płakał, zawsze był uśmiechnięty i grzeczny to była taka nagroda za te pierwsze moje rozdarte panny, teraz ma prawie 6lat i jak jest ze mną w domu to ja nie mam dziecka jest cisza, spokój, bawi się układa klocki, puzzle nadrobię mu jakiś pyszności na talerzyk do tego picie i mogę się przy nim zdrzemnac będzie siedzieć cicho i czekać aż się wyśpię Dzięki temu miałam całkiem inne podejście do niego nigdy się nie denerwowalam ja na palcach mogę wyliczycuile razy w złości zwróciłam mu uwagę a jeśli chodzi o jakieś nerwy gdzie moje córki czasami doprowadzają mnie do szału to w przypadku synka w ogóle tego nie mam, on nawet nie przejawia żadnej agresji do rówieśników owszem wyglupia się często ale przecież to dziecko ☺️ mam nadzieję, że moim przypadkiem trochę Cię uspokoiłam i że jednak zmienisz podejście do tego, że będziesz mieć syna ☺️

reklama
Ja jem normalnie. W pierwszym trymestrze odrzuciło mnie od słodkiego i to na tyle że zwymiotowałam po jednym cuksie. Generalnie mogłabym żyć owocami. Zawsze je lubiłam ale teraz jestem chora jak nie zjem. Nie jem ciężko ale to ze względu na żołądek któty mi się popsuł w ciąży. Zaczęłam pić len i jakoś przeszło ale nie ryzykuję. Miałam kilka zachcianek. Jak żur którego generalnie nie lubię. Czy ostatnio śledzie. Ale tak to wszystko normalnie.

Uwielbiam w ciąży moje paznokcie. Wreszcie się nie łamią są długie i mocne.

Co do USG my też nie znamy płci choć skłaniam się ku chłopcu. Żeby rozczarowanie było mniejsze. Pragnę córki mąż też chciałby odmiany a dzieci chcą siostrę. Ja nie mam w planach już więcej się rozmnażać więc byłoby fajnie mieć córkę. Ciekawe jak to jest? U mojej matki ona miała dwóch dużo starszych braci. Mąż za to troje rodzeństwa i jego siostra jest ostatnia. Tak to sami chłopcy. Ale za taką córkę to ja bym podziękowała. Haha. W ogóle w pokoleniu moich dzieci jest 6 chłopców z nimi i 2 dziewczynki z czego jedna od strony mojej jedna męża... więc chyba wygram w lotto niż urodzę córkę. Hehe.

Co do spania. Unormowało mi się w miarę. Najgorsze jest wstawanie na siku co 2.5h. Ale nie mam problemu z zasypianiem i porannym wstawaniem. Śmieję się że te pobudki na siku za chwilę zamienią sie z tymi na karmienie. :-)

Do góry