reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
I jak sobie radzicie z dolegliwościami ciążowymi i opieką nad dzieckiem? Na razie objawów mam mało, jedynie lekkie mdłości, zawroty głowy i zmęczenie, ale boję się, że dopadną mnie takie wymioty jak w pierwszej ciąży i nie wiem co wtedy...wymiotowałam na widok każdego jedzenia ( nawet w telewizji) a przecież coś dziecku trzeba przygotować i podać ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

I jak sobie radzicie z dolegliwościami ciążowymi i opieką nad dzieckiem? Na razie objawów mam mało, jedynie lekkie mdłości, zawroty głowy i zmęczenie, ale boję się, że dopadną mnie takie wymioty jak w pierwszej ciąży i nie wiem co wtedy...wymiotowałam na widok każdego jedzenia ( nawet w telewizji) a przecież coś dziecku trzeba przygotować i podać ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Właśnie tym samym się martwię... jedyny pokarm jaki przyjmowalam bez wymiotow to winogrona. Samo wejście do kuchni powodowalo mdłości:( a jak piszesz dziecku trzeba dać jeść

Hej Lena :)
Moja córa ma ponad 3 latka, ale też nadal karmię (1-2 razy dziennie, choć czasem wcale). Też chciałam tak malutka różnice wieki, ale mi nie wyszło :) na początku pewnie bedziesz miała lekki hardcore, ale potem za to jaki luz, jak się dzieci same sobą zajmą ;)

A nie bolą Cie piersi jak karmisz? Planujesz ją ostawiać? Ja zmniejszyłam maksymalnie ilość karmień, żeby nie obciążać nadmiernie swojego organizmu, ale mały ciągle się domaga i ciężko będzie go odstawić :/ wychodzi jedno porządne ranne karmienie i kilka razy w ciągu dnia na chwilę ( bardziej to zabawa niż jedzenie ale nie mam serca odmówić)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dolegliwości jeszcze brak, poza sennością i bólem piersi. W poprzedniej ciąży nie wymiotowałam zbyt dużo, więc mam nadzieję, że i w tej nie będę. Chociaż z drugiej strony, przy tym moim wilczym apetycie to by się przydało :p

A nie bolą Cie piersi jak karmisz? Planujesz ją ostawiać? Ja zmniejszyłam maksymalnie ilość karmień, żeby nie obciążać nadmiernie swojego organizmu, ale mały ciągle się domaga i ciężko będzie go odstawić :/ wychodzi jedno porządne ranne karmienie i kilka razy w ciągu dnia na chwilę ( bardziej to zabawa niż jedzenie ale nie mam serca odmówić)

Bolą, ojjjj bola! Ale u nas, to tak jak mówię - do spania i czasem rano i te karmienia raczej krótkie. Jak boli za bardzo, to mówię małej i wtedy się tylko przytula. Mam nadzieję, że sama niedługo zrezygnuje :)

Ja ledwo chodzę tak mnie to przeziębienie męczy... Już sama nie wiem co mam robić...

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bolą, ojjjj bola! Ale u nas, to tak jak mówię - do spania i czasem rano i te karmienia raczej krótkie. Jak boli za bardzo, to mówię małej i wtedy się tylko przytula. Mam nadzieję, że sama niedługo zrezygnuje :)
Dobrze, że Twoja córeczka jest już duża i wszystko rozumie, mojego roczniaka to wszystko śmieszy, dosłownie piszczy z radości jak udaję, że płacze bo mnie coś boli ;)

reklama
Dobrze, że Twoja córeczka jest już duża i wszystko rozumie, mojego roczniaka to wszystko śmieszy, dosłownie piszczy z radości jak udaję, że płacze bo mnie coś boli ;)

Udawane płacze zawsze śmieszą :) mnie zresztą też. Moja córka w tym wieku już mniej więcej była w stanie załapać powagę i spokojne tlumaczenie. Ale nie wiem jak w tym okresie zareagowałaby na ograniczenie karmień.

Do góry