reklama
I jak sobie radzicie z dolegliwościami ciążowymi i opieką nad dzieckiem? Na razie objawów mam mało, jedynie lekkie mdłości, zawroty głowy i zmęczenie, ale boję się, że dopadną mnie takie wymioty jak w pierwszej ciąży i nie wiem co wtedy...wymiotowałam na widok każdego jedzenia ( nawet w telewizji) a przecież coś dziecku trzeba przygotować i podać
Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Właśnie tym samym się martwię... jedyny pokarm jaki przyjmowalam bez wymiotow to winogrona. Samo wejście do kuchni powodowalo mdłości a jak piszesz dziecku trzeba dać jeśćI jak sobie radzicie z dolegliwościami ciążowymi i opieką nad dzieckiem? Na razie objawów mam mało, jedynie lekkie mdłości, zawroty głowy i zmęczenie, ale boję się, że dopadną mnie takie wymioty jak w pierwszej ciąży i nie wiem co wtedy...wymiotowałam na widok każdego jedzenia ( nawet w telewizji) a przecież coś dziecku trzeba przygotować i podać
Hej Lena
Moja córa ma ponad 3 latka, ale też nadal karmię (1-2 razy dziennie, choć czasem wcale). Też chciałam tak malutka różnice wieki, ale mi nie wyszło na początku pewnie bedziesz miała lekki hardcore, ale potem za to jaki luz, jak się dzieci same sobą zajmą
A nie bolą Cie piersi jak karmisz? Planujesz ją ostawiać? Ja zmniejszyłam maksymalnie ilość karmień, żeby nie obciążać nadmiernie swojego organizmu, ale mały ciągle się domaga i ciężko będzie go odstawić :/ wychodzi jedno porządne ranne karmienie i kilka razy w ciągu dnia na chwilę ( bardziej to zabawa niż jedzenie ale nie mam serca odmówić)
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 178444
Gość
Dolegliwości jeszcze brak, poza sennością i bólem piersi. W poprzedniej ciąży nie wymiotowałam zbyt dużo, więc mam nadzieję, że i w tej nie będę. Chociaż z drugiej strony, przy tym moim wilczym apetycie to by się przydało
D
Deleted member 178444
Gość
Bolą, ojjjj bola! Ale u nas, to tak jak mówię - do spania i czasem rano i te karmienia raczej krótkie. Jak boli za bardzo, to mówię małej i wtedy się tylko przytula. Mam nadzieję, że sama niedługo zrezygnujeA nie bolą Cie piersi jak karmisz? Planujesz ją ostawiać? Ja zmniejszyłam maksymalnie ilość karmień, żeby nie obciążać nadmiernie swojego organizmu, ale mały ciągle się domaga i ciężko będzie go odstawić :/ wychodzi jedno porządne ranne karmienie i kilka razy w ciągu dnia na chwilę ( bardziej to zabawa niż jedzenie ale nie mam serca odmówić)
Dobrze, że Twoja córeczka jest już duża i wszystko rozumie, mojego roczniaka to wszystko śmieszy, dosłownie piszczy z radości jak udaję, że płacze bo mnie coś boliBolą, ojjjj bola! Ale u nas, to tak jak mówię - do spania i czasem rano i te karmienia raczej krótkie. Jak boli za bardzo, to mówię małej i wtedy się tylko przytula. Mam nadzieję, że sama niedługo zrezygnuje
reklama
D
Deleted member 178444
Gość
Udawane płacze zawsze śmieszą mnie zresztą też. Moja córka w tym wieku już mniej więcej była w stanie załapać powagę i spokojne tlumaczenie. Ale nie wiem jak w tym okresie zareagowałaby na ograniczenie karmień.Dobrze, że Twoja córeczka jest już duża i wszystko rozumie, mojego roczniaka to wszystko śmieszy, dosłownie piszczy z radości jak udaję, że płacze bo mnie coś boli