reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Też uważam że karmienie piersią czy mm to decyzja mamy i każda jest właściwa :)
Ja przestałam karmić piersią syna rowno po roku i uważam że u nas to był odpowiedni czas obyło się wszystko bez większych problemów po dwóch dniach całkiem zapomniał

A odnośnie opieki nad dzieckiem to jeśli będę przechodziła ta ciążę podobnie jak poprzednią to będę szczęściara. Wymiotowałam tylko podczas grypy żołądkowej, oprócz tego chorobska trochę mnie mdliło ale mogłam jeść wszystko a słodycze to w hurtowych ilościach

StarAnia ja jestem na eutyroxie, mam niedoczynność. Najpóźniej do 6tc powinnaś zrobić tsh i w razie potrzeby zmienić dawkę. Możesz sama sobie podnieść. Ale nic bez badań. No chyba, że znasz na tyle swój organizm, że wiesz kiedy tsh Ci rośnie. Ja już robiłam, na razie bez zmian. A i ginekolog też powinien dać skierowanie w pierwszym trymestrze.

Lena Haha dobry lekarz z tymi cyklami. Od tego jest obserwacja :)
Ja mam córkę 3.5 i synka 14 miesięcy. Synka karmię regularnie, córka czasami też przychodzi. Cycki bolą, oj bolą... W ciąży z synkiem płakałam po nocach, ostatecznie zostawiłam dzienne karmienia i do 20 Tc karmiłam regularnie i później do końca ciąży nieregularnie. Zarodek zawsze będzie postawiony przez Twój organizm na pierwszym miejscu.

Czekam na wyniki bety. Za mną też ciąża biochemiczna, strasznie się boję powtórki. Mimo, iż nie planowałam tej ciąży. Testy już są ciemniejsze. Dziś mam dopiero 33 dzień cyklu, mniej więcej czas spodziewanej miesiączki. I niestety do 25.01. Czyli pierwszego usg będę w ciągłym stresie... Chyba muszę kupić melise [emoji14]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

StarAnia ja jestem na eutyroxie, mam niedoczynność. Najpóźniej do 6tc powinnaś zrobić tsh i w razie potrzeby zmienić dawkę. Możesz sama sobie podnieść. Ale nic bez badań. No chyba, że znasz na tyle swój organizm, że wiesz kiedy tsh Ci rośnie. Ja już robiłam, na razie bez zmian. A i ginekolog też powinien dać skierowanie w pierwszym trymestrze.

Lena Haha dobry lekarz z tymi cyklami. Od tego jest obserwacja :)
Ja mam córkę 3.5 i synka 14 miesięcy. Synka karmię regularnie, córka czasami też przychodzi. Cycki bolą, oj bolą... W ciąży z synkiem płakałam po nocach, ostatecznie zostawiłam dzienne karmienia i do 20 Tc karmiłam regularnie i później do końca ciąży nieregularnie. Zarodek zawsze będzie postawiony przez Twój organizm na pierwszym miejscu.

Czekam na wyniki bety. Za mną też ciąża biochemiczna, strasznie się boję powtórki. Mimo, iż nie planowałam tej ciąży. Testy już są ciemniejsze. Dziś mam dopiero 33 dzień cyklu, mniej więcej czas spodziewanej miesiączki. I niestety do 25.01. Czyli pierwszego usg będę w ciągłym stresie... Chyba muszę kupić melise [emoji14]

Badałam tarczycę wraz z drugą beta i było ok. Dzisiaj ponowilam badanie, bo już zaobserwowałam suchą skórę i tycie. Ja biorę letrox 100, mam dużą niedoczynność, dlatego boje się jak tarczyca zareaguje na ciążę :/

Zbierasz teraz wodę stąd kg, ja już też mam więcej siebie [emoji14] a niestety mała nie jestem.
Bardzo prawdopodobne, że w ciąży będziesz zmieniać dawki. Ja badałam tsh co miesiąc i z 25 doszłam do 100, pod koniec ciąży zeszłam na 50 i tak już zostało. Jakie miałaś to tsh, które mówisz, że ok?

Zbierasz teraz wodę stąd kg, ja już też mam więcej siebie [emoji14] a niestety mała nie jestem.
Bardzo prawdopodobne, że w ciąży będziesz zmieniać dawki. Ja badałam tsh co miesiąc i z 25 doszłam do 100, pod koniec ciąży zeszłam na 50 i tak już zostało. Jakie miałaś to tsh, które mówisz, że ok?

To moje ostatnie wyniki. Na prawdę ok :)
Screenshot_2017-12-22-13-24-23.png

Załączniki

• Screenshot_2017-12-22-13-24-23.png
    Screenshot_2017-12-22-13-24-23.png
    28,2 KB · Wyświetleń: 486
reklama
Na prawdę ok :) już myślałam co takie niskie ft4, a to inna jednostka :)

Ja dziś byłam na usg tarczycy i guzek mi urósł :(

Do góry