reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Właśnie tym samym się martwię... jedyny pokarm jaki przyjmowalam bez wymiotow to winogrona. Samo wejście do kuchni powodowalo mdłości:( a jak piszesz dziecku trzeba dać jeść

A teraz masz mdłości lub wymioty? Ja po cichu liczę, że ta ciąża będzie inna, bo zaczęło się całkiem nieźle, ale wolę być przygotowana na najgorsze. W tamtej ciąży przez 3 miesiące jadłam tylko na słodko ( głównie budyń) bo nic innego nie przechodziło mi przez gardło...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Udawane płacze zawsze śmieszą :) mnie zresztą też. Moja córka w tym wieku już mniej więcej była w stanie załapać powagę i spokojne tlumaczenie. Ale nie wiem jak w tym okresie zareagowałaby na ograniczenie karmień.
Na moją córke udawanie płaczu działa jak najlepsze rozśmieszanie ;) ma 21 miesięcy i w sumie nadal by jadła "cici" ale od ok 2 tyg nie mam już pokarmu :( Nadal w nocy się budzi i woła "mami cici" aż mi przykro ale dobrze że tak się stało bo nie wiem jakbym ją oduczyła gdybym miała pokarm

A teraz masz mdłości lub wymioty? Ja po cichu liczę, że ta ciąża będzie inna, bo zaczęło się całkiem nieźle, ale wolę być przygotowana na najgorsze. W tamtej ciąży przez 3 miesiące jadłam tylko na słodko ( głównie budyń) bo nic innego nie przechodziło mi przez gardło...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie, tzn odrzuca mnie od kawy ale ogólnie jeszcze nie jest źle. Ale w pierwszej ciąży wszystko się zaczęło ok 8 - 9 tygodnia :/ więc jeszcze może nadejś

Na moją córke udawanie płaczu działa jak najlepsze rozśmieszanie ;) ma 21 miesięcy i w sumie nadal by jadła "cici" ale od ok 2 tyg nie mam już pokarmu :( Nadal w nocy się budzi i woła "mami cici" aż mi przykro ale dobrze że tak się stało bo nie wiem jakbym ją oduczyła gdybym miała pokarm
Ja liczę na samoodstawienie :) w okolicach 15-16 tyg ciąży gwałtownie zmniejsza się produkcją pokarmu, więc może młodzież zrezygnuje :)
Kurcze dalej nie ma wyników, chyba zaraz oszaleję

Ja mam 5 letniego Sebcia.

W pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowalam, raz tylko po zjedzeniu płatków z mlekiem, cała ciąża rewelacja, a ta już jest inna, mam nadzieję że mnie wymioty omina, choć patrzę na jedzenie i na nic nie mam ochoty. Dziś śniadanie i obiad to fanta.

Ja nie karmiłam piersią pierwszego dziecka i drugiego też nie zamierzam. Nie hejtujcie mnie tylko bardzo Was proszę, może mi się coś jeszcze zmieni ale póki co jestem na nie i jest to moja decyzja.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ani myślę komukolwiek w cycki zaglądać :) wszystkie jesteśmy dorosłe i odpowiadamy za żywienie i wychowanie naszych dzieci. Nikomu nic do tego.
Jedyne, czego nie toleruje, to przemoc.

Ja mam 5 letniego Sebcia.

W pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowalam, raz tylko po zjedzeniu płatków z mlekiem, cała ciąża rewelacja, a ta już jest inna, mam nadzieję że mnie wymioty omina, choć patrzę na jedzenie i na nic nie mam ochoty. Dziś śniadanie i obiad to fanta.

Ja nie karmiłam piersią pierwszego dziecka i drugiego też nie zamierzam. Nie hejtujcie mnie tylko bardzo Was proszę, może mi się coś jeszcze zmieni ale póki co jestem na nie i jest to moja decyzja.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też nie karmiłam.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ewarut a dziękuję dziękuję :-D imie udało się wybrać bez przekamarzania:-) kobietki u mnie ciąża 1 z objawami kolosalnymi. Wymiotowałam jak kot codziennie rano przez 3 miesiące :-/ a dodatku mnie slabilo . Później doszedł ból piersi i w późniejszym czasie krzyże. Coś mi sie wydaje ze w tej będzie bardzo podobnie bo nudności juz są niestety wraz z wymiotami. I zauważyłam żed do wczoraj mogłam pożerac tonami począwszy od rosołu mięso kromki z majonezem i buraczki z chrzanem. W ogóle zaś z kolei nie chce mi się kawy:-D

Do góry