reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Właśnie tym samym się martwię... jedyny pokarm jaki przyjmowalam bez wymiotow to winogrona. Samo wejście do kuchni powodowalo mdłości:( a jak piszesz dziecku trzeba dać jeść

A teraz masz mdłości lub wymioty? Ja po cichu liczę, że ta ciąża będzie inna, bo zaczęło się całkiem nieźle, ale wolę być przygotowana na najgorsze. W tamtej ciąży przez 3 miesiące jadłam tylko na słodko ( głównie budyń) bo nic innego nie przechodziło mi przez gardło...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Udawane płacze zawsze śmieszą :) mnie zresztą też. Moja córka w tym wieku już mniej więcej była w stanie załapać powagę i spokojne tlumaczenie. Ale nie wiem jak w tym okresie zareagowałaby na ograniczenie karmień.
Na moją córke udawanie płaczu działa jak najlepsze rozśmieszanie ;) ma 21 miesięcy i w sumie nadal by jadła "cici" ale od ok 2 tyg nie mam już pokarmu :( Nadal w nocy się budzi i woła "mami cici" aż mi przykro ale dobrze że tak się stało bo nie wiem jakbym ją oduczyła gdybym miała pokarm

A teraz masz mdłości lub wymioty? Ja po cichu liczę, że ta ciąża będzie inna, bo zaczęło się całkiem nieźle, ale wolę być przygotowana na najgorsze. W tamtej ciąży przez 3 miesiące jadłam tylko na słodko ( głównie budyń) bo nic innego nie przechodziło mi przez gardło...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie, tzn odrzuca mnie od kawy ale ogólnie jeszcze nie jest źle. Ale w pierwszej ciąży wszystko się zaczęło ok 8 - 9 tygodnia :/ więc jeszcze może nadejś

Na moją córke udawanie płaczu działa jak najlepsze rozśmieszanie ;) ma 21 miesięcy i w sumie nadal by jadła "cici" ale od ok 2 tyg nie mam już pokarmu :( Nadal w nocy się budzi i woła "mami cici" aż mi przykro ale dobrze że tak się stało bo nie wiem jakbym ją oduczyła gdybym miała pokarm
Ja liczę na samoodstawienie :) w okolicach 15-16 tyg ciąży gwałtownie zmniejsza się produkcją pokarmu, więc może młodzież zrezygnuje :)
Kurcze dalej nie ma wyników, chyba zaraz oszaleję

Ja mam 5 letniego Sebcia.

W pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowalam, raz tylko po zjedzeniu płatków z mlekiem, cała ciąża rewelacja, a ta już jest inna, mam nadzieję że mnie wymioty omina, choć patrzę na jedzenie i na nic nie mam ochoty. Dziś śniadanie i obiad to fanta.

Ja nie karmiłam piersią pierwszego dziecka i drugiego też nie zamierzam. Nie hejtujcie mnie tylko bardzo Was proszę, może mi się coś jeszcze zmieni ale póki co jestem na nie i jest to moja decyzja.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ani myślę komukolwiek w cycki zaglądać :) wszystkie jesteśmy dorosłe i odpowiadamy za żywienie i wychowanie naszych dzieci. Nikomu nic do tego.
Jedyne, czego nie toleruje, to przemoc.

Ja mam 5 letniego Sebcia.

W pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowalam, raz tylko po zjedzeniu płatków z mlekiem, cała ciąża rewelacja, a ta już jest inna, mam nadzieję że mnie wymioty omina, choć patrzę na jedzenie i na nic nie mam ochoty. Dziś śniadanie i obiad to fanta.

Ja nie karmiłam piersią pierwszego dziecka i drugiego też nie zamierzam. Nie hejtujcie mnie tylko bardzo Was proszę, może mi się coś jeszcze zmieni ale póki co jestem na nie i jest to moja decyzja.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też nie karmiłam.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ewarut a dziękuję dziękuję :-D imie udało się wybrać bez przekamarzania:-) kobietki u mnie ciąża 1 z objawami kolosalnymi. Wymiotowałam jak kot codziennie rano przez 3 miesiące :-/ a dodatku mnie slabilo . Później doszedł ból piersi i w późniejszym czasie krzyże. Coś mi sie wydaje ze w tej będzie bardzo podobnie bo nudności juz są niestety wraz z wymiotami. I zauważyłam żed do wczoraj mogłam pożerac tonami począwszy od rosołu mięso kromki z majonezem i buraczki z chrzanem. W ogóle zaś z kolei nie chce mi się kawy:-D

Do góry