reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A jakie masz nosidło?

IMG_4695.JPG

Załączniki

• IMG_4695.JPG
    IMG_4695.JPG
    294 KB · Wyświetleń: 334
reklama
Dziewczyny już kiedyś pytałam o torebki jakich używacie wychodząc z maluchami. Szukam czegoś pojemnego ale niekoniecznie dedykowanego dla mam. Czegoś co mogę nosić normalnie a w razie wyjścia z maluchem po prostu dopasować kilka rzeczy jego.
Miała może któraś z Was torbę/worek Mana Mana? Pojemna jest na pewno plus pasek że można jak listonoszke nosić a to plus przy dziecku bo czasem wolne ręce są potrzebne ale czy nada się? Czy w środku bez masy przegródek nie wytworzy się bajzel?
Torbę do wózka mam ale to typowa wózkowa aja z wózkiem to na spacery w pobliżu domu a na przykład przychodnia zakupy itp to już autem a maluch w foteliku/nosidle więc szukam czegoś nie typowo wózkowego.
Link do: Torba damska z tkaniny zamszowej Worek Mana Mysza Czarna
Co myślicie?

Miki nawet maty nie ma. Ma 3 książeczki kontrastowe plus karty. Grzechotek nie mamy. A no i tego Liska z Pepco. Szczerze nie widzę sensu póki co mu kupować bo woli gapić się w okno czy w światło albo na mnie...
U nas też d dziecko jest zainteresowane bard z jej otoczeniem niż mata

Dziewczyny a na jaki rozmiar kupujecie czapkę na zimę ? Bo w Smyku są 40/42 chyba najmniejsze to się patrzy tak jak ma rozmiar głowy czy to jakaś inna rozmiarówka ?

Chodzi mi o gramature chusty. 210 czystej bawełny, to poniesie tak 7-8 kg, a potem bedzie się niemiłosiernie wzynac i luzować. Grubsza chusta, albo z domieszkami poniesie więcej :) chusta chuscie też nie równa ;) w mojej nosiłam moja 15-sto kilogramową córkę w ciąży jeszcze :)

A jakiej firmy w ogóle chuste/chusty używasz?

Dziś była kolejna przymiarka ale Tarja po chwili zaczyna się wiercić i jęczeć, nawet jak się poruszam. Motanie wyglądało dziś lepiej ale nadal nisko siedzi. Dużo dzieci jest niechustowych, czy każde się w końcu da złamać? :D

reklama
A jakiej firmy w ogóle chuste/chusty używasz?

Dziś była kolejna przymiarka ale Tarja po chwili zaczyna się wiercić i jęczeć, nawet jak się poruszam. Motanie wyglądało dziś lepiej ale nadal nisko siedzi. Dużo dzieci jest niechustowych, czy każde się w końcu da złamać? :D
Moje wydawało się nie chustowe. Po chwili krzyku i darcia uspokaja się.

Do góry