reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam, ale jeszcze nie zakladalam. Jutro wygrzebie z polki z napisem 74 ;)

I na to i na to. Pewnie zaszczepimy jeszcze na meningokoki. Maly lykal szczepionke az milo. Ponoc jest slodka z glukoza. Czyli łyknal sobie drineczka za 350 zl, bo u nas po tyle chodzi jedna dzialka :).
Wygrzwbalam tego bodziaka, ale moje jest duze i jak niektore 62 sa.na wcisk, to to od miasta jest za duze :). Moze roznie metki powszywali? ;)

Fajny sposób :) Mój w życiu by nie zasnął na brzuchu , jak go kładę i pokazuje książeczki , grzechotki to i tak kilka minut i zaraz ryk.
Za to marudził w domu , wystawiłam go w wózku na werandę i śpi już 1,5 godziny :)
Ja znalazlam sposob na mojego. Tez nie lubi na brzuchu lezec za to jak juz zasypia, to klade go na vrz
Bo to trzeba trafić na odpowiedni moment A najlepiej robi to tata:) młoda też nie pobawi się na brzuchu ale jak już tak zaśnie to śpi i śpi. Ale to tak kładziemy tylko w dzień.
U mnie to samo. Nie lubi lezec na brzuchu, ale jak widze, ze juz przysypia, to klade na brzuch i spi i nie wybudza sie tak jak w innej pozycji, wiec polecam :)
Starania narobilas mi ochoty na szarlotke, az tez zrobilam wczoraj i juz prawie nie ma :)

Miki też się obraca w tę stronę gorzej bo robi to za pomocą wielkiej dyńki ;) natomiast zaczął pełzać... Dziś go przyuważyłam..
Seremida wiem, że jesteś bardzo szczęśliwa, ale pokaż ja fizjo. Takie przekręcanie jest często objawem wnm, bo prawidłowo dziecko się świadomie najpierw przewraca z pleców na brzuszek, a nie odwrotnie. U nas jest to właśnie jednym z objawów wnm...
Widziałam w nocy ją ostatnio jak z plecków na boczek się przekręcała, więc i w tę stronę potrafi. Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale nóżkami i rączką się odpychała, żeby się przekręcić. Rączki ma już rozluźnione, nie zamknięte w piąstki.
Poproszę Przemka, żeby koleżankę fizjo ze szpitala podpytał. Może podejdzie i zerknie na małą.

Bardzo fajna, mieciusia, ale cienka i za 3-4 miesiące Tytus już będzie za ciezki na nią.

Aniu to ch6ba też zależy od dziecka j jego wagi. Mój starszy mając 5 mięs ważył prawie 9 kg i już ba chustę był za ciężki dla mnie.
Mojej bratowej bratanek jest z marca tego roku i waży 7 kg- od początku w chuscie i pewnie jeszcze długo. A moja Klaudia 1.5 mięs i prawie 6 kg to za długo jej nie ponosze.
Narazie czekam na wtorkowe bioderja u nas - czyli poradnia preluksacyjna.

reklama
Do góry