reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bawi się np. tak: leżenie i machanie rączkami i nóżkami i piszczenie. Lubi na brzuszku leżeć i patrzeć na swoje zabawki ustawione przed nią. Na macie edukacyjnej lubi leżeć. Uwielbia też być noszona i wtedy ogląda wszystko dookoła. Najbardziej lubi swojego misia z Canpolu i jak coś ma migające światełka. Myślę, że około 15 min. skupia się na jednej zabawie. Później musi być zmiana, bo jej się nudzi.
A którego misia lubi z canpol? Z pozytywką?

reklama
Hej ;) wychwalilam syna to dzisiaj już nie dał pospać [emoji14] trudno, może to wróci [emoji14]

O zabawach było, sorry, przeoczylam. Stety/niestety najfajniejszą matą edukacyjna, zabawką i dystrybutorem żarcia w jednym wciąż jestem ja. Czasem z rana zainteresuje się karuzelka, w ciągu dnia leży na macie, ale zabawki ma razej w poważaniu - gapi się za mną. Całkiem nieźle mu idzie. Zaczyna panować nad rękami, więc często obrywam w twarz. Ogolnie mamy malo zabawek. Jedna lekka grzechotka, ksiazeczka kontrastowa, karuzelka i mata edukacyjna. Tyle.
Miki nawet maty nie ma. Ma 3 książeczki kontrastowe plus karty. Grzechotek nie mamy. A no i tego Liska z Pepco. Szczerze nie widzę sensu póki co mu kupować bo woli gapić się w okno czy w światło albo na mnie...

Pytam bo wiem jak ludzie reagują na coś ''innego''
Moja mama jak się dowiedziała że zamiast Uli by był Rysio to skwitowała ''Dobrze że dziewczynka''
Tiaaaaaaaa:rolleyes2:
Ale ona na każdy temat ma swoje zdanie. Zazwyczaj inne niż moje ahahaha.
Witka jak byłam jeszcze w ciąży nie mogła przełknąć a potem przywykła ;-) ;)

I masz syna Witka? A drugi?

U nas już u mojej siostry jest Benjamin a w marcu będzie córka Daniela i to imię jak narazie wzbudza największą sensacje w rodzinie

Miki nawet maty nie ma. Ma 3 książeczki kontrastowe plus karty. Grzechotek nie mamy. A no i tego Liska z Pepco. Szczerze nie widzę sensu póki co mu kupować bo woli gapić się w okno czy w światło albo na mnie...

Mój ma dwie książeczki kontrastowe ( jedna od wczoraj ) i grzechotkę i maskotkę.
Jego mata edukacyjna [emoji23][emoji23][emoji23]

IMG_4880.JPG

Załączniki

• IMG_4880.JPG
    IMG_4880.JPG
    434,2 KB · Wyświetleń: 354
Pytam bo wiem jak ludzie reagują na coś ''innego''
Moja mama jak się dowiedziała że zamiast Uli by był Rysio to skwitowała ''Dobrze że dziewczynka''
Tiaaaaaaaa:rolleyes2:
Ale ona na każdy temat ma swoje zdanie. Zazwyczaj inne niż moje ahahaha.
Witka jak byłam jeszcze w ciąży nie mogła przełknąć a potem przywykła ;-) ;)

Moja teściowa też niezadowolona była ale skwitowała to w stylu: "A czemu nie np. Marysia" :D Ale ona też musi zawsze swoje zdanie mieć
Mojej mamie się chyba podobało bo szybko używała jej imienia, jeszcze jak mała małym płodzikiem w brzuchu była a my mowilismy ze wciąż sie rozglądamy czy cos ładniejszego znajdziemy Tata miał ciężej ale nic nie komentował.
A reakcje są albo "Ale pięknie " albo cisza :p:D

Moja teściowa też niezadowolona była ale skwitowała to w stylu: "A czemu nie np. Marysia" :D Ale ona też musi zawsze swoje zdanie mieć
Mojej mamie się chyba podobało bo szybko używała jej imienia, jeszcze jak mała małym płodzikiem w brzuchu była a my mowilismy ze wciąż sie rozglądamy czy cos ładniejszego znajdziemy Tata miał ciężej ale nic nie komentował.
A reakcje są albo "Ale pięknie " albo cisza :p:D

Reakcje to tak samo u nas :)

reklama
Do góry