reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Stylówka z wczorajszych zakupów :happy:
I nowa zabawka. W pepco nabyłam, szeleści, grzechocze, jest czarno-biała i ma gryzak oraz metki.
Kluska oczarowana.

Fajna ta kluska:)

Te Wasze dzieci takie ogarnięte..
Mojego nic nie interesuje, żadne zabawki, kontrasty Max 3 minuty, na brzuchu nie, w łóżeczku, rożku itp tez nie. Na raczkach tylko chodząc i śpiewając i tak z 2 h tylko się zatrzymam to płacz... nawet nie wiem jak go czymś zaciekawić:(
Teraz jak już nie mam pomysłu to cyc, ale wychodzi ze prawie ciagle w domu ma cyca...
No i kąpiel go relaksuje ale chyba nie będę go co chwile kąpać:p

Troszkę mi z tym ciężko bo on prawie 6 tygodni a my prawie żadnych interakcji

reklama
Moj tak teraz w ciagu dnia spi caly czas, no chyba ze idziemy na spacer to wtedy gleboki sen.
Ale tak to drzemki 15-30 minut i to wlasnie takie niespokojne. Otwieranie oczu, wzdryganie raczkami itp

ciekawe jaki jest powod.. moj w ciagu dnia spi spokojnie, w nocy do pierwszej pobudki tez ale od drugiej pobudki jest juz bardzo bardzo niespokojny w czasie snu..

Fajna ta kluska:)

Te Wasze dzieci takie ogarnięte..
Mojego nic nie interesuje, żadne zabawki, kontrasty Max 3 minuty, na brzuchu nie, w łóżeczku, rożku itp tez nie. Na raczkach tylko chodząc i śpiewając i tak z 2 h tylko się zatrzymam to płacz... nawet nie wiem jak go czymś zaciekawić:(
Teraz jak już nie mam pomysłu to cyc, ale wychodzi ze prawie ciagle w domu ma cyca...
No i kąpiel go relaksuje ale chyba nie będę go co chwile kąpać:p

Troszkę mi z tym ciężko bo on prawie 6 tygodni a my prawie żadnych interakcji
@KINDERBUENOO88 ale moja tak samo, nic nie interesuje ją, max kilka minut i marudzi więc chyba taki "wiek" naszych pociech bo różnica między Twoim a moją 1 dzień. Moja już się uśmiecha gdy do niej gadam i robię miny. Czasami coś gugnie ale to jeszcze znikome gadanie w wersji niemowlęcej [emoji16]

Miałam w wieku 7 lat. Ale to nieistotne tutaj. Chodzilo mi o to, że liczba zachorowan od wielu lat jest porównywalna i to nie jest tak, że choroby odeszły, a teraz, wracają. Wyszczepialnosc, niby w Polsce jest wysoka, ale tak na prawdę, to ile z nas się doszczepia? Ja nie jestem szczepiona prawie wcale, że względu na silne odczyny neurologiczne (tak, w tamtych czasach tez byly). U mnie ataki przypominające padaczkę (pierwszy po szczepieniu na odre - wstrzymanie szczepień na rok), następnie w 97' po bcg - to samo. Także ja należę do tych co "nie mogą" być szczepieni, ale też przez własne doświadczenia do tych, co bardzo ostrożnie podchodzą do szczepień swoich dzieci i każda informacje analizuje. Czytam ulotki, robię badania, szczepie w innym tempie. Która z Was miała ulotkę szczepionki w ręce? Która przeczytała? Czy przed szczepieniem na bcg w szpitalu lekarz przeprowadził z Wami wywiad odnośnie nagłych śmierci niemowlat (sids) w rodzinie? Bo huczy się o tym, że źli rodzice nie szczepią, ale już o prawidłowej kwalifikacji do szczepień nie. Także tego...Zobacz załącznik 913238
Ania, ja sie z Toba zgadzam i niestety solidne podejscie personelu do szczepien i innych spraw nie jest regula. Brak komunikacji, nie sluchanie pacjentow, sztampowe podejscie... nie chce narzekac z rana i to jeszcze w weekend ;)

reklama
@KINDERBUENOO88 ale moja tak samo, nic nie interesuje ją, max kilka minut i marudzi więc chyba taki "wiek" naszych pociech bo różnica między Twoim a moją 1 dzień. Moja już się uśmiecha gdy do niej gadam i robię miny. Czasami coś gugnie ale to jeszcze znikome gadanie w wersji niemowlęcej [emoji16]

A to mnie pocieszyła :) bo już myślałam ze tylko mój taki... u nas nawet mniej niż dzień bo mój z wieczora a Twoja z rana :)

Do góry