reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Oby pomogło jak najszybciej. Co do odry... No cóż. Ja jestem dociekliwa. Zapadalność jest w tym roku porównywalna z rokiem 2016 (w 2017 zachorowań było mniej). Mało tego - przypadki odry zdarzają się przez cały rok i nie wzbudza to paniki, ani nikt nie trąbi o zagrożeniu epidemiologicznym. Poza tym jak widzę stany magazynowe GIS szczepionek mmr i ich data waznosci, to jednak pali mi się ostrzegawcza lampka. (Moja córka była szczepiona mmr, tu nie chodzi o to, że jestem antyszczepionkowa, ale nienawidze ogłupiania społeczeństwa)Mało. W ciągu dnia ma ze 2 drzemki po pół godziny także śpi 20-8/9 i potem godzinę w ciągu dnia.Zobacz załącznik 913217Zobacz załącznik 913218
Aniu
Możesz rozwinąć troszkę temat. Chodzi mi o stan szczepionek,zapadalność itp. gdzie to sprawdzasz? Co Ci to mówi.

Mi właśnie te rozdmuchane mediów "epidemie" zawsze podejrzanie pachną ...

reklama
Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119

Tak jak pisała Ania. Ja tez miałam pozaznaczane różne LH jedno nawet ze do skontrolowania pisało. Panika cały weekend a poszłam do lekarza i on mówi ze u takich maluchów to normalne

Oby pomogło jak najszybciej. Co do odry... No cóż. Ja jestem dociekliwa. Zapadalność jest w tym roku porównywalna z rokiem 2016 (w 2017 zachorowań było mniej). Mało tego - przypadki odry zdarzają się przez cały rok i nie wzbudza to paniki, ani nikt nie trąbi o zagrożeniu epidemiologicznym. Poza tym jak widzę stany magazynowe GIS szczepionek mmr i ich data waznosci, to jednak pali mi się ostrzegawcza lampka. (Moja córka była szczepiona mmr, tu nie chodzi o to, że jestem antyszczepionkowa, ale nienawidze ogłupiania społeczeństwa)Mało. W ciągu dnia ma ze 2 drzemki po pół godziny także śpi 20-8/9 i potem godzinę w ciągu dnia.Zobacz załącznik 913217Zobacz załącznik 913218
Mnie martwi tylko nawrót tych chorób. Zasyanawiam się czy w latach 80/90 też było dużo zachorowań... Wiem że teraz trąbią o tym bardziej bo ludzie nie szczepią i z tego co mówili 10 z 14 osób nie było szczepionych z czego z tej 14 chory jest tylko jeden dorosły a najmlodsze dziecko ma rok.

Nie wiem. Wiem, że JA miałam odre. A byłam szczepiona [emoji14]
A wiesz, że to najmłodsze dziecko było szczepione? Kilka dni temu, z tego, co wiem :)
No bo szczepionki nie chronią przed chorobą tylko przed jej ciężkim przebiegiem i powikłaniami tyle o ile. Ja byłam szczepiona a chorowałam na ospę i rozyczkę

Załączniki

• Screenshot_20181103-091048_eBay Kleinanzeigen.jpg
    Screenshot_20181103-091048_eBay Kleinanzeigen.jpg
    266,9 KB · Wyświetleń: 104
Na odre zachorowal moj brat jak mial 14-15 lat. To ciezka choroba (przynajmniej on przechodzil ja b.ciezko) - mial mega wysypke, ale najgorsze bylo zapalenie oskrzeli z duza iloscia wydzieliny i temperatura po 40 st. Pamietam jak mowil, ze sie utopi, jo dluzej tego nie zniesie...najgorszym powiklaniem odry jest zapalenie mozgu- mozna byc warzywem do konca zycia.
Oczywiscie trzeba miec dystans do doniesien medialnych, ale sa tez wypowiedzi specjalistow. Problemwm jest spadek wyszczepialnosci, ponizej pewnego poziomu wirus moze sie rozprzestrzeniac i zagraza tez tym, ktorzy nie moga sie szczepic, a nie nie chca...

reklama
Do góry