reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Oby pomogło jak najszybciej. Co do odry... No cóż. Ja jestem dociekliwa. Zapadalność jest w tym roku porównywalna z rokiem 2016 (w 2017 zachorowań było mniej). Mało tego - przypadki odry zdarzają się przez cały rok i nie wzbudza to paniki, ani nikt nie trąbi o zagrożeniu epidemiologicznym. Poza tym jak widzę stany magazynowe GIS szczepionek mmr i ich data waznosci, to jednak pali mi się ostrzegawcza lampka. (Moja córka była szczepiona mmr, tu nie chodzi o to, że jestem antyszczepionkowa, ale nienawidze ogłupiania społeczeństwa)Mało. W ciągu dnia ma ze 2 drzemki po pół godziny także śpi 20-8/9 i potem godzinę w ciągu dnia.Zobacz załącznik 913217Zobacz załącznik 913218
Aniu
Możesz rozwinąć troszkę temat. Chodzi mi o stan szczepionek,zapadalność itp. gdzie to sprawdzasz? Co Ci to mówi.

Mi właśnie te rozdmuchane mediów "epidemie" zawsze podejrzanie pachną ...

reklama
Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119

Tak jak pisała Ania. Ja tez miałam pozaznaczane różne LH jedno nawet ze do skontrolowania pisało. Panika cały weekend a poszłam do lekarza i on mówi ze u takich maluchów to normalne

Oby pomogło jak najszybciej. Co do odry... No cóż. Ja jestem dociekliwa. Zapadalność jest w tym roku porównywalna z rokiem 2016 (w 2017 zachorowań było mniej). Mało tego - przypadki odry zdarzają się przez cały rok i nie wzbudza to paniki, ani nikt nie trąbi o zagrożeniu epidemiologicznym. Poza tym jak widzę stany magazynowe GIS szczepionek mmr i ich data waznosci, to jednak pali mi się ostrzegawcza lampka. (Moja córka była szczepiona mmr, tu nie chodzi o to, że jestem antyszczepionkowa, ale nienawidze ogłupiania społeczeństwa)Mało. W ciągu dnia ma ze 2 drzemki po pół godziny także śpi 20-8/9 i potem godzinę w ciągu dnia.Zobacz załącznik 913217Zobacz załącznik 913218
Mnie martwi tylko nawrót tych chorób. Zasyanawiam się czy w latach 80/90 też było dużo zachorowań... Wiem że teraz trąbią o tym bardziej bo ludzie nie szczepią i z tego co mówili 10 z 14 osób nie było szczepionych z czego z tej 14 chory jest tylko jeden dorosły a najmlodsze dziecko ma rok.

Nie wiem. Wiem, że JA miałam odre. A byłam szczepiona [emoji14]
A wiesz, że to najmłodsze dziecko było szczepione? Kilka dni temu, z tego, co wiem :)
No bo szczepionki nie chronią przed chorobą tylko przed jej ciężkim przebiegiem i powikłaniami tyle o ile. Ja byłam szczepiona a chorowałam na ospę i rozyczkę

Załączniki

• Screenshot_20181103-091048_eBay Kleinanzeigen.jpg
    Screenshot_20181103-091048_eBay Kleinanzeigen.jpg
    266,9 KB · Wyświetleń: 107
Na odre zachorowal moj brat jak mial 14-15 lat. To ciezka choroba (przynajmniej on przechodzil ja b.ciezko) - mial mega wysypke, ale najgorsze bylo zapalenie oskrzeli z duza iloscia wydzieliny i temperatura po 40 st. Pamietam jak mowil, ze sie utopi, jo dluzej tego nie zniesie...najgorszym powiklaniem odry jest zapalenie mozgu- mozna byc warzywem do konca zycia.
Oczywiscie trzeba miec dystans do doniesien medialnych, ale sa tez wypowiedzi specjalistow. Problemwm jest spadek wyszczepialnosci, ponizej pewnego poziomu wirus moze sie rozprzestrzeniac i zagraza tez tym, ktorzy nie moga sie szczepic, a nie nie chca...

reklama
Do góry