reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Fajna ta kluska:)

Te Wasze dzieci takie ogarnięte..
Mojego nic nie interesuje, żadne zabawki, kontrasty Max 3 minuty, na brzuchu nie, w łóżeczku, rożku itp tez nie. Na raczkach tylko chodząc i śpiewając i tak z 2 h tylko się zatrzymam to płacz... nawet nie wiem jak go czymś zaciekawić:(
Teraz jak już nie mam pomysłu to cyc, ale wychodzi ze prawie ciagle w domu ma cyca...
No i kąpiel go relaksuje ale chyba nie będę go co chwile kąpać:p

Troszkę mi z tym ciężko bo on prawie 6 tygodni a my prawie żadnych interakcji

Moj to najlepiej zeby z nim siedziec i machac grzechotka nad glowa.
Najbardziej martwi mnie podnoszenie glowy. Jak jest u mnie na rekach w pozycji do odbicia, to glowe az wydaje mi sie ze za bardzo podnosi, a na brzuchu nie chce i zaraz sie denerwuje.
Teraz dodatkowo polezal chwile na brzuchu i ma taka twarz czerwona jakby znowu cos go wysypalo i juz nie wiem, moze proszek go drazni [emoji53]

My mamy huśtawkę Fischer Price baby papasan używaną ale coś jest z nią nie tak bo buja na najmocniejszym biegu bardzo delikatnie, co prawda dałam za nią tylko 70 złotych no ale na tym bujaniu zależy.

IMG_7644.JPG

[emoji53]

Załączniki

• IMG_7644.JPG
    IMG_7644.JPG
    702,6 KB · Wyświetleń: 348
:errr: o, a o tym to zupełnie nie pomyślałam.. :D
Kupię dziś większy i zobaczymy :) dzięki!

Najprędzej to to. Za bardzo się meczy i nie chce. U mnie tak było ze starszymi a młodego tez kiedyś zostawiłam babce z taka butla 0+ dla noworodków i nie wiele zjadł. Potem patrzę a tam jeden strumień a z cycka sześć takich samych. Kupiłam taka 1, co jest po dwóch mc i już normalnie pije

Moj to najlepiej zeby z nim siedziec i machac grzechotka nad glowa.
Najbardziej martwi mnie podnoszenie glowy. Jak jest u mnie na rekach w pozycji do odbicia, to glowe az wydaje mi sie ze za bardzo podnosi, a na brzuchu nie chce i zaraz sie denerwuje.
Teraz dodatkowo polezal chwile na brzuchu i ma taka twarz czerwona jakby znowu cos go wysypalo i juz nie wiem, moze proszek go drazni [emoji53]

A na czym go kładziesz na brzuchu ? Może koc czy mata uczulają

Mojego nic nie interesuje, żadne zabawki, kontrasty Max 3 minuty, na brzuchu nie, w łóżeczku, rożku itp tez nie. Na raczkach tylko chodząc i śpiewając i tak z 2 h tylko się zatrzymam to płacz... nawet nie wiem jak go czymś zaciekawić:(
Teraz jak już nie mam pomysłu to cyc, ale wychodzi ze prawie ciagle w domu ma cyca...

Ulubione zabawki Tarji to te poniżej. No i na światełka lubi patrzeć. I na jedna kolorowa grzechotkę. Książeczki kontrastowe ją nie bardzo interesują, jak i karuzele. A tak to bawimy się w zjadanie stópek , przy czym często się usmiecha oraz robienie głupich min, ale bawi ja to dopiero od niedawna. A miejscem w którym najdłużej sama poleży jest, oprócz chustawki, ... dywan :)))

reklama

Mój tak samo. Ma 6.5 tygodnia. Czasami polezy chwilę sam na puzzlach. W dzień mało śpi chyba że wtulony we mnie.

Do góry