reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
My mamy taka (zdjęcie z netu)

Ja bym kupiła te tańsza, albo używana bo jednak z chustawkami to jest ruletka i może stać pusta. :) nasza lubi ale ona buja inaczej niż zwykle chustawki
Popieram- nigdy nie wiadomo, czy dziecko bedzie lubilo hustawke. Moj spedza w niej ok.10min jednorazowo ;). Jakby sie mialo pewnosc to mozna kupic i droga, ale nie wiadomo...poza tym i tak dziecko za duzo tam nie powinno spedzac.czasu ze wzgledu na rozwoj motoryczny. Wydaje mi sie tez, ze takie siedzace nie bedzie chcialo bujac sie w pozycji pollezacej, ale to tylko przypuszczenie. Ja na okres siedzaco-pelzajaco-chodzacy chce kupic prawdziwa hustawke i kojec :)

Czesc dziewczyny, u mnie noc dramatyczna-odnpolnoch do 4 zero snu, marudzenie. Teraz Kuba drzemie na brzuchu taty ale tez bardzo nerwowo, kreci sie, wierci...
Czy moze macie jakas opinie skad taki nerwowy sen u dzieci? u mnie to trwa juz od dawna.

Nerwowy sen - krecenie, wicie sie, pobudki itp.

Moj tak teraz w ciagu dnia spi caly czas, no chyba ze idziemy na spacer to wtedy gleboki sen.
Ale tak to drzemki 15-30 minut i to wlasnie takie niespokojne. Otwieranie oczu, wzdryganie raczkami itp

Miałam w wieku 7 lat. Ale to nieistotne tutaj. Chodzilo mi o to, że liczba zachorowan od wielu lat jest porównywalna i to nie jest tak, że choroby odeszły, a teraz, wracają. Wyszczepialnosc, niby w Polsce jest wysoka, ale tak na prawdę, to ile z nas się doszczepia? Ja nie jestem szczepiona prawie wcale, że względu na silne odczyny neurologiczne (tak, w tamtych czasach tez byly). U mnie ataki przypominające padaczkę (pierwszy po szczepieniu na odre - wstrzymanie szczepień na rok), następnie w 97' po bcg - to samo. Także ja należę do tych co "nie mogą" być szczepieni, ale też przez własne doświadczenia do tych, co bardzo ostrożnie podchodzą do szczepień swoich dzieci i każda informacje analizuje. Czytam ulotki, robię badania, szczepie w innym tempie. Która z Was miała ulotkę szczepionki w ręce? Która przeczytała? Czy przed szczepieniem na bcg w szpitalu lekarz przeprowadził z Wami wywiad odnośnie nagłych śmierci niemowlat (sids) w rodzinie? Bo huczy się o tym, że źli rodzice nie szczepią, ale już o prawidłowej kwalifikacji do szczepień nie. Także tego...Zobacz załącznik 913238
Zgadzam się z tym. Lekarze często olewają kwalifikację lub robią to byle jak.

@Bajdelka35 ja mam takie coś:
Screenshot_20181103-100327.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181103-100327.jpg
    Screenshot_20181103-100327.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 353
Czesc dziewczyny, u mnie noc dramatyczna-odnpolnoch do 4 zero snu, marudzenie. Teraz Kuba drzemie na brzuchu taty ale tez bardzo nerwowo, kreci sie, wierci...
Czy moze macie jakas opinie skad taki nerwowy sen u dzieci? u mnie to trwa juz od dawna.

Nerwowy sen - krecenie, wicie sie, pobudki itp.

Mój się tak kręci i wierci jak nie może puścić bączka ;) albo jak mu się ulewa do nosa i go to denerwuje.

reklama
Do góry