reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Co robicie? Ja mam gulasz do tego gotuje kasze i ogórek kiszony, pranie suszy się w suszarce, poprasowalam, obejrzałam serial, około 13wyjde na spacer po syna zimno, pada ale wyjść trzeba dobrze ze sezon na czapkę uważam za otwarty i można głowy nie myć :D mój niby się obudził położyłem u siebie idę mleko robić przychodzę a on śpi hmmmm

Załączniki

• DSC_2722.JPG
    DSC_2722.JPG
    1 001,9 KB · Wyświetleń: 111
reklama
U Nas nic z tych szczepień nie wyjdzie dziś chyba bo mały ten katar jednak ma spory i to KATAR nie od cofania pokarmu, bo to mu już dawno minęło... No cóż pójdziemy zbadamy się i zarządam przesunięcia i tydzień... On chyba celowo ten katar teraz złapał :)

Co robicie? Ja mam gulasz do tego gotuje kasze i ogórek kiszony, pranie suszy się w suszarce, poprasowalam, obejrzałam serial, około 13wyjde na spacer po syna zimno, pada ale wyjść trzeba dobrze ze sezon na czapkę uważam za otwarty i można głowy nie myć :D mój niby się obudził położyłem u siebie idę mleko robić przychodzę a on śpi hmmmm
Trochę ogarnęłam ale... Odkurzacza nie włączę bo Miki śpi a odkurzacz mój akurat teraz szczególnie umarłego z grobu by podniósł. Warczy jak ja przed okresem.
Także tyle co na szmacie latam.
A młody po dwóch dniach darcia papy dziś w miarę oby to w miarę nie szło mu na chorobę bo już nie mam sił do wszystkiego a jeszcze jadłam w biegu i poza przeziębieniem teraz męczy mbie zgaga...
Normalnie to mieszkanie jeszcze mbie dobija. Łazienka taka śliczna amerykańska a k..wa wiecznie coś gdzieś cieknie!

1540806649738152198271.jpg

Dzisiejszy Mikołajek moje cudne szczęście dorośleje a mi żal że tak szybko... ;)

Załączniki

• 1540806649738152198271.jpg
    1540806649738152198271.jpg
    594,1 KB · Wyświetleń: 344
Czy Wasze maluchy też jak próbują zasnąć to się tak wiercą i szarpią w sensie że rączkami? Mój macha nimi, uderza się, mam wrażenie że sam siebie wybudza tymi ruchami. Jakby mu te rączki przeszkadzały. Podobno po drugim skoku rozwojowym maluchy powinny łapas małe zabawki w rączki. Czy jest szansa że te rączki się wkrótce ogarną?
Tak. Zanim zaśnie to macha rękami jak opętana [emoji3] teraz dodatkowo zaczęła ssać rączki [emoji6]
Mój tez wystawia. Od tyg może więcej. I zaczął cmokac przy karmieniu. Wcześniej tak nie było.
Moja też zaczęła od przedwczoraj cmokać przy karmieniu [emoji19] ale już tak raz było i po paru dniach się ogarnęła.

Mnie dzieki srodkom przeciwbolowym nie bolalo, po 11h miala pm pionizacje i bylam juz na nogach. Wspominam porod jako cos naprawde przyjemnego a to nie zawsze sie zdarza. Nawet podczas ciecia mialam zdjecia robione na pamiatke-i naprawde bez smutku czy przerazenia czy zlych emocji koge wspominac. Takze jesli ktos mnie zapyta-sn czy cc-to bede polecac cc :)
Calkowicie Cie popieram i mam te same odczucia :)

Ja mam w Knurowie chyba 3 ciotki i 3 kuzynki ktore znam a do tego kilku kuzynow j kuzynki ktoruch na oczh jie widzialam. Moja mama za malego chodzila tam do szkoly bo mieszkala u swojej siostry i pilnowala jej dzieci. Swoja droga nigdy tam nie bylam... podobno spokojna okolica ;) niewielkie miasto.

Tez mialam kupic ;) Jakies konkretne czy pierwsze lepsze mozna kupic?
Ja mam pierwsze lepsze z allegro :) nic wymyślnego :)

No paplok niemożliwy [emoji14]
Dlatego chcę sprawdzić o co chodzi. Jeszcze mu jutro tarczycę zbadam. Oczywiście poczytałam internety i sram w gacie.
Sama czytam Internety wiadomo kto tego nie robi ale to chyba najgorsze co można zrobić . Później tylko nerwy i stres a zazwyczaj diagnozy z Internetu się nie potwierdzają :)

Ja się cieszę bo to cudowne ze moje dziecko chce być przy mnie. Choć to pewnie ten skok rozwojowy.. ja po prostu nie sądziłam ze to może tak działać, od 3 dnia życia jest na butelce po tygodniu dołożyłam cycka ale do ciumkania tylko. A tak to miał butelkę a kurczę nie dość ze wybrał cycka to i cycki wybrały go. Mam tyle pokarmu ze ciagle mi przecieka a wkładki ze stanika to wyciągam bardziej ciężkie niż młodego pampersy. Zaczęłam nawet odciągać i mrozić by miał jak mi ta faza minie.
No i super że wybiera cyca, to dla niego najlepsze :) Mój też bardzo często leży i zamiast jeść to cyc w buzi i się tuli :) dzieci po prostu potrzebują naszej bliskości , trzeba się cieszyć chwilą bo mi np. czas z małym ucieka przez palce .

reklama
U mnie klasycznie pomidorowa i schab w sosie musztardowym z ziemniakami :)
Mój mały akurat ma drzemkę , zobaczymy jak długo i też wybieramy się na spacer . Niech pooddycha chłopak świeżym powietrzem . Zimno cholernie ale oby tylko nie padało to będzie dobrze :)

Do góry