reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A moje dziecko dziś odrzuciło butelkę i tylko cyc!

Ja go biorę do butelki a on głowę do cyca i ciumka mi koszule. Smoka wypluwa z butli, tylko go do cycka wezmę spokój i je.. teraz tak samo, ryczy- krzyczy, wzięłam go do cyca aniołek ! Zamknął oczka i tak słodko ciumka :)

On miał być butelkowy a robi się cycowy
Kurcze to fajnie ciesz się ją po części żałuję że nie spróbowałam w szpitalu ale później nie wiem czy bym ogarnęła także już po ptokach trochę poscigalaam ale nie za dużo bo było za późno....

reklama
Kurcze to fajnie ciesz się ją po części żałuję że nie spróbowałam w szpitalu ale później nie wiem czy bym ogarnęła także już po ptokach trochę poscigalaam ale nie za dużo bo było za późno....

Ja się cieszę bo to cudowne ze moje dziecko chce być przy mnie. Choć to pewnie ten skok rozwojowy.. ja po prostu nie sądziłam ze to może tak działać, od 3 dnia życia jest na butelce po tygodniu dołożyłam cycka ale do ciumkania tylko. A tak to miał butelkę a kurczę nie dość ze wybrał cycka to i cycki wybrały go. Mam tyle pokarmu ze ciagle mi przecieka a wkładki ze stanika to wyciągam bardziej ciężkie niż młodego pampersy. Zaczęłam nawet odciągać i mrozić by miał jak mi ta faza minie.

Ja się cieszę bo to cudowne ze moje dziecko chce być przy mnie. Choć to pewnie ten skok rozwojowy.. ja po prostu nie sądziłam ze to może tak działać, od 3 dnia życia jest na butelce po tygodniu dołożyłam cycka ale do ciumkania tylko. A tak to miał butelkę a kurczę nie dość ze wybrał cycka to i cycki wybrały go. Mam tyle pokarmu ze ciagle mi przecieka a wkładki ze stanika to wyciągam bardziej ciężkie niż młodego pampersy. Zaczęłam nawet odciągać i mrozić by miał jak mi ta faza minie.
Tylko pozazdrościć

Ja go biorę do butelki a on głowę do cyca i ciumka mi koszule. Smoka wypluwa z butli, tylko go do cycka wezmę spokój i je.. teraz tak samo, ryczy- krzyczy, wzięłam go do cyca aniołek ! Zamknął oczka i tak słodko ciumka :)

No i super [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5][emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Wie dzidzia co dobre <3
To samo chciałam napisać [emoji16][emoji173]️

Super. Zazdroszczę

Witam się
wyspałam się...;-)
3 pobudki i odrazu zasypiała ale za to do 23 leżała i oczy jak 5zł :)
ruszam na zakupy, my już po spacerku ale jest średnio przyjemnie..mokro i wietrznie
no i od 3 dni troche się uspokiła z płaczem i kolki minęły. Za to cieszy się jak nie wiem :) i zaczyna gadać po swojemu.

Tak Wit d.. teraz jeszcze C by się przydało brać zapobiegawczo..
Mi położna po konsultacji z pediatra kazała uważać na Wit D.. mały dostaje swoją porcję A jak ja brałam 2000 j. To jeszcze ode mnie z mlekiem. A nadmiar wot D dla dzieci jest gorszy niż niedobór. Koniecznie trzeba sprawdzać poziom Wit u nas zanim profilaktycznie zacznie się stosować.

Ostatnia edycja:
Ubierasz malucha śpiącego i do auta? A do szkoły wchodzisz czy starsza sobie już radzi?

Zależy czy się obudzi do naszego wyjścia czy nie. Przebrana była już zanim znów zasnęła więc wystarczyło zarzucić jeszcze odzież wierzchnią:) jak śpi, to trochę się pokrzywi ale za bardzo jej to tarmoszenie nie przeskadza. Wtedy tylko w fotelik i w drogę.

Do szkoły nie wchodzę, wyrzucam starsza przed i jadę dalej. Ale zawożę ja tylko w poniedziałki, w inne dni jedzie z tatą albo autobusem.

Tutaj juz od pierwszej klasy szkoły sobie nie życzą by rodzice/dorośli kręcili się po szkole czy podjeżdzali pod nią sama, także od początku tak robimy.

Wybrał najlepszą z możliwych opcji pod każdym względem ;)

reklama
Witam się
wyspałam się...;-)
3 pobudki i odrazu zasypiała ale za to do 23 leżała i oczy jak 5zł :)
ruszam na zakupy, my już po spacerku ale jest średnio przyjemnie..mokro i wietrznie
no i od 3 dni troche się uspokiła z płaczem i kolki minęły. Za to cieszy się jak nie wiem :) i zaczyna gadać po swojemu.
Widzę że już nam będzie coraz lepiej ile dokładnie ma tyg?

Do góry