reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moja mama to ma tak czysto że można by jeść z podłogi.
Więc jak ona przyjedzie do mnie to zaraz wypatrzy moje niedociągnięcia :unsure:
Jak jej powiedziałam że mam teraz ciężko zrobić wszystko na raz (że względu na Ulke) to stwierdziła że chyba jako mama to ona może mi zwrócić uwagę .....:confused:
Ble ble i koło się zamyka
Dlatego ja mam zryty beret i się przejmuje wszystkim i zamiast odpoczywać to napieprzam na szmacie.

Moja mama tez jest pedantką i cale zycie dostawalam od niej bęcki za balagan, ktory mam we krwi po ojcu;p ale teraz odkad jest maly, to sama mi mowi, zebym odpuscila robote i najpierw zadbala o swoje samopoczucie i odpoczela. Nie slyszalam jeszcze od niej od pojawienia sie malego czekogolwiek o porzadku, raczej pytala czy nie pomoc mi czegos zrobic.

Nie dziękuję :) Gosia nie jest świeżynką w tworzeniu różnego rodzaju eventów, kręgów i spotkań, więc mam nadzieję, że mnie poprowadzi i jakoś rozbujam temat <3
To widzę wszystko ruszyło pełną parą :)
Super inicjatywa i gdyby u nas odbywało się coś takiego to bardzo chętnie bym poszła .
Fajnie że Twoja doula się też w to zaangażowała i że Ci pomoże :)

Tak przy śpiących dzieciach? Kurcze ja stwierdzam że brudem zarosnę. Mały spał pol godziny. zjadłam śniadanie i starłam kurz z jednego parapetu. I tyle bo się darł. Wypił trochę mleka i przysypia na mnie. Wzięłabym go na spacer ale starszy dopiero wstał i trzeba i jego ogarnąć. Ja zawsze miałam czysto i ogarnięte a dziś mi.sie płakać chce bo na dole kurze i podłogi dwa tygodnie nie ruszone poza tym co odkurze odkurzaczem. A krótko po wyjściu ze szpitala okna myłam. A teraz...
Jak śpią to nie przeszkadzają...

Oglądałam Tully. Aż się popłakałam.

Co do oddawania włosów to zawsze chciałam. Miałam włosy do pasa i ścięłam na chłopca, ale niestety rozjaśniane na blond były :(

Mój chłop według mnie przystojny, ale zależy co kto lubi. Ma dobre gadane, więc potrafi zaczarować :)
Ja się przymierzam od dłuższego czasu do oddania włosów i nawet wczoraj po kąpieli kazałam mojemu zmierzyć ile to będzie 25 cm. I wychodzi że musiałbym ściąć do ramion a ja nigdy nie miałam takich krótkich włosów i muszę to poważnie przemyśleć :)

Ja jutro mam plan w ogole isc na silownie , bo już jestem po połogu więc zaczynam dietę i sport w grudniu już wracam do pracy, będzie mi smutno oddać mała, ale takie jest życie trzeba pracować żeby móc zapewnić dziecku dom [emoji16] więc muszę tak.myslec żeby się nie dołować.
Dasz radę , wiadomo na pewno nie będzie lekko ale tak jak mówisz idziesz do pracy żeby zapewnić jej dobre warunki. A to gdzie ją oddajesz ? Do takiego jakby żłobka ?

Któraś pisała o dekorowaniu halloweenowym
20181027_112245.jpg

Załączniki

• 20181027_112245.jpg
    20181027_112245.jpg
    757,4 KB · Wyświetleń: 351
reklama
Do góry