reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzieki dziewczyny tak mi go szkoda... w zasadzie przespal w nocy moze kilka godzin... z czego wuiekszosc na mnie chhba ewidentnie go brzuszek bolal. O 6 rano polozylam go na brzuchu na lozku u nas i spi do teraz.

Jestem nie zywa:D oko czerwone jak nie wiem zaropiale chyba mama zapalenie spojowki. Tydzien temu bylo to samo.
Cos sprawdzonego na to polecicie?
Chyba dość długo z tymi oczami współczuję ale zapalenie spojówek to lekarz tylko

reklama
Pozamiatałam. Umyłam podłogi. A wy co się lenicie? :-D.
Idę sprzątać dalej.
U sąsiadów nad nami też nie śpią. Co chwile jakaś szklana butelka dzwoni po podłodze... a teraz ktoś się załatwiał i przepycha kibelek :-D
Mieszkanie w bloku ;) z lat 80tych...

@Aniabrz. wykupa się w końcu... pierdzi to nie jest źle. Miki to teraz już się ogarnął. Wali rano 2÷3 kupki no dobra kupska po pachy a potem nic. Ale wcześniej potrafił tylko kleksy a prawilna kupa raz na kilka dni. Póki nie ponsowieje i jie wyje przy tym jest ok.
Tak przy śpiących dzieciach? Kurcze ja stwierdzam że brudem zarosnę. Mały spał pol godziny. zjadłam śniadanie i starłam kurz z jednego parapetu. I tyle bo się darł. Wypił trochę mleka i przysypia na mnie. Wzięłabym go na spacer ale starszy dopiero wstał i trzeba i jego ogarnąć. Ja zawsze miałam czysto i ogarnięte a dziś mi.sie płakać chce bo na dole kurze i podłogi dwa tygodnie nie ruszone poza tym co odkurze odkurzaczem. A krótko po wyjściu ze szpitala okna myłam. A teraz...

Ja pikole a ja jestem tak nieogarnięta że zapomniałam że dziś mają moje bratanice bliźniaczki na noc przyjechać do mnie bo brat z bratową idą na wesele a byli proszeni bez dzieci... [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] może kiedyś nie zapomnę o własnej głowie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć dziewczyny.

U mnie wczoraj była mama.. W końcu ktoś poza mężem kto zostanie z Klaudia jak idę po Dawida..
Mąż wczoraj miał wychodne z kolegami na opicie córki.
I w końcu u nas ludzka nocka. Klaudia zasnęła o 19, potem pobudki 23, 2, 3.30, 4.30 i od piątej nie spała. Zaliczyłam 2 razy po 3 godz snu i to dla mnie super :)

U nas na noc pajace, w dzień body i spodenki. Sukieneczki na wychodne, czy gości bo nie są dla niej najwygodniejsze.

Wiciowa piękne te twoje stylowki.

Ja o siebie teraz wogole nie dbam. Włosy spinam mokre, bo Klaudia za nie ciągnie, i jeszcze czasem mam mokre wieczorem jak zdejmuje gumkę bo grube włosy. Jedyne co to kąpie się 2 razy dziennie. Wcześniej włosy jasny blond- teraz pociemialy i wyglądają nijak. Dziwnie się czuje was czytając, bo mi to za bardzo nie przeszkadza. W spodniach chodzę sprzed ciąży, bluzkach też. Na spacer kurtkę zakładam to i tak bez znaczenia co pod spodem.

W poniedziałek mam ginekologa. A nie zrobiłam morfologi. Chyba muszę jutro z nadzieją że wyniki będą do poniedziałku do 17:)

Tak przy śpiących dzieciach? Kurcze ja stwierdzam że brudem zarosnę. Mały spał pol godziny. zjadłam śniadanie i starłam kurz z jednego parapetu. I tyle bo się darł. Wypił trochę mleka i przysypia na mnie. Wzięłabym go na spacer ale starszy dopiero wstał i trzeba i jego ogarnąć. Ja zawsze miałam czysto i ogarnięte a dziś mi.sie płakać chce bo na dole kurze i podłogi dwa tygodnie nie ruszone poza tym co odkurze odkurzaczem. A krótko po wyjściu ze szpitala okna myłam. A teraz...
Nie martw sie porzadkami. Masz poodkurzane i okna umyte, a to bardzo duzo :) . Ja mam podobnie, ale tlumacze sobie, ze jeszcze sie w zyciu nasprzatam, a osseska przy piersi mam tylko teraz. Wczoraj prasowalam ciuszki malego o 23. Wiem, ze to nie jest konieczne, ale lubie prasowac te male ubrank ;)

Nie martw sie porzadkami. Masz poodkurzane i okna umyte, a to bardzo duzo :) . Ja mam podobnie, ale tlumacze sobie, ze jeszcze sie w zyciu nasprzatam, a osseska przy piersi mam tylko teraz. Wczoraj prasowalam ciuszki malego o 23. Wiem, ze to nie jest konieczne, ale lubie prasowac te male ubrank ;)
Staram się ale ciężko mi, gdzie zawsze było czysto. No ale jakiś trzeba ogarniac. Też wczoty pomyślałam koło 22ej żeby coś sprzątać ale szkoda mi było nocy i snu

reklama
Witam się no jak mały zjadł o 3 to wtedy zawsze znaczyna się u mnie akcja będę wypluwac smoka a ty mi go co sekundę wkładaj albo będę stekac więc przewijam i jak już Godz do 4 się bujamy to biorę go do siebie i kimamy do następnego karmienia a nad ranem najlepiej się śpi, ale mam już uśmiechy mam hura
Widzę że buziaczek mu już zszedł z Tych krostek i ma gladziutka buzię [emoji4]

Do góry