reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzieki dziewczyny tak mi go szkoda... w zasadzie przespal w nocy moze kilka godzin... z czego wuiekszosc na mnie chhba ewidentnie go brzuszek bolal. O 6 rano polozylam go na brzuchu na lozku u nas i spi do teraz.

Jestem nie zywa:D oko czerwone jak nie wiem zaropiale chyba mama zapalenie spojowki. Tydzien temu bylo to samo.
Cos sprawdzonego na to polecicie?
Chyba dość długo z tymi oczami współczuję ale zapalenie spojówek to lekarz tylko

reklama
Pozamiatałam. Umyłam podłogi. A wy co się lenicie? :-D.
Idę sprzątać dalej.
U sąsiadów nad nami też nie śpią. Co chwile jakaś szklana butelka dzwoni po podłodze... a teraz ktoś się załatwiał i przepycha kibelek :-D
Mieszkanie w bloku ;) z lat 80tych...

@Aniabrz. wykupa się w końcu... pierdzi to nie jest źle. Miki to teraz już się ogarnął. Wali rano 2÷3 kupki no dobra kupska po pachy a potem nic. Ale wcześniej potrafił tylko kleksy a prawilna kupa raz na kilka dni. Póki nie ponsowieje i jie wyje przy tym jest ok.
Tak przy śpiących dzieciach? Kurcze ja stwierdzam że brudem zarosnę. Mały spał pol godziny. zjadłam śniadanie i starłam kurz z jednego parapetu. I tyle bo się darł. Wypił trochę mleka i przysypia na mnie. Wzięłabym go na spacer ale starszy dopiero wstał i trzeba i jego ogarnąć. Ja zawsze miałam czysto i ogarnięte a dziś mi.sie płakać chce bo na dole kurze i podłogi dwa tygodnie nie ruszone poza tym co odkurze odkurzaczem. A krótko po wyjściu ze szpitala okna myłam. A teraz...

Ja pikole a ja jestem tak nieogarnięta że zapomniałam że dziś mają moje bratanice bliźniaczki na noc przyjechać do mnie bo brat z bratową idą na wesele a byli proszeni bez dzieci... [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] może kiedyś nie zapomnę o własnej głowie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć dziewczyny.

U mnie wczoraj była mama.. W końcu ktoś poza mężem kto zostanie z Klaudia jak idę po Dawida..
Mąż wczoraj miał wychodne z kolegami na opicie córki.
I w końcu u nas ludzka nocka. Klaudia zasnęła o 19, potem pobudki 23, 2, 3.30, 4.30 i od piątej nie spała. Zaliczyłam 2 razy po 3 godz snu i to dla mnie super :)

U nas na noc pajace, w dzień body i spodenki. Sukieneczki na wychodne, czy gości bo nie są dla niej najwygodniejsze.

Wiciowa piękne te twoje stylowki.

Ja o siebie teraz wogole nie dbam. Włosy spinam mokre, bo Klaudia za nie ciągnie, i jeszcze czasem mam mokre wieczorem jak zdejmuje gumkę bo grube włosy. Jedyne co to kąpie się 2 razy dziennie. Wcześniej włosy jasny blond- teraz pociemialy i wyglądają nijak. Dziwnie się czuje was czytając, bo mi to za bardzo nie przeszkadza. W spodniach chodzę sprzed ciąży, bluzkach też. Na spacer kurtkę zakładam to i tak bez znaczenia co pod spodem.

W poniedziałek mam ginekologa. A nie zrobiłam morfologi. Chyba muszę jutro z nadzieją że wyniki będą do poniedziałku do 17:)

Tak przy śpiących dzieciach? Kurcze ja stwierdzam że brudem zarosnę. Mały spał pol godziny. zjadłam śniadanie i starłam kurz z jednego parapetu. I tyle bo się darł. Wypił trochę mleka i przysypia na mnie. Wzięłabym go na spacer ale starszy dopiero wstał i trzeba i jego ogarnąć. Ja zawsze miałam czysto i ogarnięte a dziś mi.sie płakać chce bo na dole kurze i podłogi dwa tygodnie nie ruszone poza tym co odkurze odkurzaczem. A krótko po wyjściu ze szpitala okna myłam. A teraz...
Nie martw sie porzadkami. Masz poodkurzane i okna umyte, a to bardzo duzo :) . Ja mam podobnie, ale tlumacze sobie, ze jeszcze sie w zyciu nasprzatam, a osseska przy piersi mam tylko teraz. Wczoraj prasowalam ciuszki malego o 23. Wiem, ze to nie jest konieczne, ale lubie prasowac te male ubrank ;)

Nie martw sie porzadkami. Masz poodkurzane i okna umyte, a to bardzo duzo :) . Ja mam podobnie, ale tlumacze sobie, ze jeszcze sie w zyciu nasprzatam, a osseska przy piersi mam tylko teraz. Wczoraj prasowalam ciuszki malego o 23. Wiem, ze to nie jest konieczne, ale lubie prasowac te male ubrank ;)
Staram się ale ciężko mi, gdzie zawsze było czysto. No ale jakiś trzeba ogarniac. Też wczoty pomyślałam koło 22ej żeby coś sprzątać ale szkoda mi było nocy i snu

reklama
Witam się no jak mały zjadł o 3 to wtedy zawsze znaczyna się u mnie akcja będę wypluwac smoka a ty mi go co sekundę wkładaj albo będę stekac więc przewijam i jak już Godz do 4 się bujamy to biorę go do siebie i kimamy do następnego karmienia a nad ranem najlepiej się śpi, ale mam już uśmiechy mam hura
Widzę że buziaczek mu już zszedł z Tych krostek i ma gladziutka buzię [emoji4]

Do góry